ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



ΚΟΥΙΖ 1

Τα βουνά της λυματολάσπης που συγκεντρώνονται δίπλα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού έχει σκοπό και πώς σκέπτεται να τα απομακρύνει η ΔΕΥΑΛ, αλλά και που θα τα στείλει; Θα επιλεγεί η αρτιότερη και φθηνότερη λύση για την εταιρεία ή η δαπάνη που θα καταβληθεί θα είναι ανάλογη και με την δαπάνη για την αφαλάτωση των Αγ. Θεοδώρων;
(230517)




ΚΟΥΙΖ 2

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα μπείτε στον κόπο να αναλύσετε σε πόσα και ποιά ξενοδοχεία - η Πολεοδομία γνωρίζει την δυναμικότητά τους, πόσοι επισκέπτες φιλοξενήθηκαν κατά τους Πανελληνίους Μαθητικούς Αγώνες Σκακιού; Θα εισπραχθούν δημοτικά τέλη για 8.000 διανυκτερεύσεις ή υπάρχει το ενδεχόμενο στα δημοτικά τέλη να μην βγαίνουν τα νούμερα;
(230517)




ΚΟΥΙΖ 3

Μετά από πέντε ημέρες ταξιδάκι στην Πορτογαλία, τόσες ώρες μαζί μεταξύ των άλλων ταξιδιωτών, τί ήταν το τόσο κρίσιμο που ο δήμαρχος Λουτρακίου και πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργος Γκιώνης, με το που επισκέφθηκε το Σάββατο το μεσημέρι το Loutraki Thermal Spa (LTS), η αναπληρώτρια διευθύντρια Κατερίνα Παύλου Πέτρου τον κάλεσε στο γραφείο της για να τον ενημερώσει; Το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ, γιατί το LTS είχε εξωτερική συσκότιση; Από εκεί ξεκινάει η οικονομία; Από το ουσιαστικότερο πράγμα που είναι η με τον κάθε τρόπο προβολή του;
(230517)




Είπαν… 1

«Σήμερα, εκτός απροόπτου, όπως η λογική υπαγορεύει, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, ο δημοτικός σύμβουλος ορμώμενος εξ Αγ. Θεοδώρων Θοδωρής Πέτρου, θα απαντήσει τόσο στον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Πέτρου για τις ενδεχόμενες παραβάσεις καθήκοντος έναντι του προσώπου του, όσο και προς τον επιχειρηματία Σπύρο Καραβούλη, για την αδικαιολόγητη κι άνευ αντικειμένου επίθεση που υπέστη. Δημοτικοί παρατηρητές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι θα υποστεί ομαδόν επίθεση από τους δημοτικούς συμβούλους - φίλους του επιχειρηματία, δεν απέκλειαν να παρίσταται και ο ίδιος ο Σπύρος Καραβούλης, ενώ σύμφωνα με πρώην κορυφαίο θεσμικό παράγοντα -λόγω της προηγούμενης εμπειρίας του- στον Θοδωρή Πέτρου θα πρέπει να δοθεί άπλετος χρόνος, να απαντήσει όπως εκείνος νομίζει διεξοδικά στον επιχειρηματία!»
(230517)




Είπαν… 2

«Ότι έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Loutraki Thermal Spa (LTS), ήταν μόνον από παράπλευρες πιέσεις. Ο κύριος όγκος των πιέσεων της πιστώτριας ″Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ″, πρόκειται να εκδηλωθεί το επόμενο διάστημα. Όμως, δεν θα είναι η πίεση μόνον της ″Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ″. Οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν να ξεσηκώνεται μερίδα κι άλλων πιστωτών, γεγονός που πυκνώνει και κάνει πάρα πολύ βαριά τα σύννεφα πάνω από το LTS. Ο όγκος των απαιτήσεων δε, ως γνωστόν, είναι τόσος που η Λουτράκι Α.Ε., δεν μπορεί να αντεπεξέλθει από μόνη της. Χρειάζεται πολύ οξυγόνο κι αυτό μπορεί να παρασχεθεί μόνον από την οφειλέτρια Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. Ο κόμπος για όλο αυτό το «κύκλωμα» φθάνει στο χτένι και είναι η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τώρα φοβόμασταν τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου, συνεπεία των πολιτικών του CHL S.A. Τώρα, στο προσκήνιο βγαίνουν οι υποχρεώσεις της Λουτράκι Α.Ε., που δεν είναι απίθανο, πιο ορθά πολύ πιθανόν, να έχουν επιπτώσεις στο Club Hotel Casino Loutraki. Μήπως τελειώνουν τα ψέματα, τελειώνει και το κρυφτούλι και να ήλθε η ώρα να πιεσθούν ασφυκτικότατα οι Ισραηλινοί να ανοίξουν τα θησαυροφυλάκιά τους και να δώσουν έναντι αυτών που οφείλουν στην Λουτράκι Α.Ε., γιατί δεν αποκλείεται σε διαφορετική περίπτωση τα πάντα να καταρρεύσουν;»
Π. Η.
(230517)




Είπαν… 3

«Το ίδιο το πολιτικό σύστημα στο Λουτράκι έχει αντιληφθεί ότι είναι πεπερασμένο, έχοντας αναζητήσει τον ″ομφάλιο λώρο″ που δεν θα το αφήσει να πέσει στον πολιτικό Καιάδα… Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς ο ″ομφάλιος λώρος″ ακούει στο όνομα Γιώργος Πετρίτσης, ωστόσο, οι βλέψεις του είναι ως γνωστόν για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μόνον στην περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του, τότε ο περιφερειακός σύμβουλος θα κοιτάξει πίσω προς την καρέκλα του δημάρχου Λουτρακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, μεταξύ των εφεδρειών, αν και περισσότερο -όπως εκτιμούν δημοτικοί παρατηρητές- πρόθυμη για όλα έναντι της καρέκλας είναι η Μαρία Πρωτοπαπά, εν τούτοις δεν την αξιολογούν ανάλογα… Παράλληλα, αναζητείται και νέο άφθαρτο πρόσωπο, αλλά προς το παρόν δεν βρίσκεται κάτι, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του υπάρχοντος κατεστημένου πολιτικού συστήματος. Ζητούμενο είναι, σημείωνε πρώην θεσμικός παράγοντας, πότε η τοπική κοινωνία θα αντιληφθεί και ειδικότερα αυτοί που είναι η μαγιά των σταυρών εκλογής τους, ότι με εξαίρεση το πολύ ένα δύο πρόσωπα κανείς άλλος δεν πρέπει να επανεκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου. Συμπλήρωναν δε, ότι και τα νέα πρόσωπα, δεν θα πρέπει να τα δένει τίποτα με το σημερινό κατεστημένο, για να μπορέσει το Λουτράκι να κοιτάξει με όραμα στο μέλλον και να ξεφύγει από την σημερινή μιζέρια και κατάντια.»
Π. Η.
(230517)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΠΡΟΣ ΙΣΟΒΙΑ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΗΣ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Αύριο πραγματοποιείται στο Loutraki Thermal Spa (LTS), η ετήσια γενική συνέλευση του Loutraki Tourism Organization (LTO).
Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που είθισται να προετοιμάζει την γ.σ. των μελών του LTO, ως μέλος της ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, εισηγήθηκε προς το σώμα, την αλλαγή καταστατικού -αφού προηγουμένως ρώτησε τα μέλη αν ενδιαφέρεται κάποιος άλλος να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος (από τους άλλους εκτός συμβουλίου δεν υπάρχει κάποιος ικανός να ενδιαφέρεται;)- που περιορίζει την θητεία του προέδρου σε δύο κι εν προκειμένω του επιστήθιου φίλου του Σπύρου Καραβούλη.
Με την απροθυμία που παρατηρήθηκε διαπιστώνεται ότι οι εκλογές στον εν λόγω σύλλογο, θα είναι από τούδε και στο εξής τυπική διαδικασία και για το θεαθήναι, δεδομένου ότι αν δεν υπάρξει περιορισμός, ο Σπύρος Καραβούλης θα είναι ισόβιος πρόεδρος.
Πέραν αυτών καθ’ εαυτών που συμβαίνουν ή θα συμβούν στον LTO, για τον δήμο Λουτρακίου και τους επιχειρηματίες του, προκύπτουν διάφορα ερωτήματα που χρήζουν εντονότατου προβληματισμού και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν ″εξ απαλών ονύχων″.
Με την στάση τους διαπιστώνεται, προκύπτει, ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν ενδιαφέρεται να ηγηθεί των τουριστικών πραγμάτων για το Λουτράκι.
Η απροθυμία αυτή οφείλεται γιατί:
- δεν διαθέτουν γνώσεις;
- δεν διαθέτουν όραμα;
- δεν διαθέτουν ικανότητες;
- δεν διαθέτουν το know how να διαμορφώσουν τουριστική πολιτική, σε χέρσο πεδίο δράσης, όπως κατάντησε τις δύο τελευταίες δεκαετίες ο τόπος, γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90 στο Λουτράκι δραστηροποιούνταν 13 δυτικοευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία, ενώ σήμερα ως φτωχοί συγγενείς τρέχουμε για επαιτεία στις πρώην ανατολικές αγορές;
Μην διαφεύγει της προσοχής μας, ότι σε αυτό που λέγεται παραγωγή τουριστικού προϊόντος, τις δύο επίμαχες τελευταίες δεκαετίες δραστηριοποιούνται ακριβώς τα ίδια πρόσωπα, τα οποία όχι μόνον δεν ανέπτυξαν το παραγόμενο τουριστικό προϊόν, αλλά αντίθετα και αυτό που βρήκαν, επί ημερών τους έχει εξαφανισθεί, παρά το γεγονός ότι μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίες και ειδικότερα την προηγούμενη, έχουν δαπανηθεί από το Δημόσιο - δημοτικό χρήμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αύξηση του τουρισμού.
Με τα συγκεκριμένα δεδομένα, καλώς ή κακώς, κακώς για το Λουτράκι και την προοπτική του ο LTO με τα υπάρχοντα μέλη του, δείχνουν να μην μπορούν να ξεφύγουν από την πεπατημένη που γνωρίζουν άριστα και να δημιουργήσουν μια άλλη, βελτιωμένη τουριστική προοπτική για το Λουτράκι.
Ο Κώστας Λογοθέτης στην θητεία του, χάριν σε ανοήτους συμβούλους του - διαλεγμένοι ένας και ένας, έκανε το εγκληματικό λάθος να καταργήσει τον τουριστικό σχεδιασμό από την Λουτράκι Α.Ε.

Τί πρέπει να γίνει!
Σήμερα λοιπόν, αν ο Γιώργος Γκιώνης ή οποιοσδήποτε άλλος θέλει να προσφέρει στο Λουτράκι και να υπάρχει τουριστική προοπτική για τον τόπο, θα πρέπει να έλθει κόντρα στον φίλο τους Σπύρο Καραβούλη και να δημιουργηθεί τουριστική επιτροπή υπό τον δήμο, που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τον LTO -είναι ιδιωτικός φορέας και μπορεί να λειτουργεί όπως θέλουν οι επιχειρηματίες- θα χαράσσει την τουριστική πολιτική και προοπτική του τόπου και θα πραγματοποιεί τις επαφές σε θεσμικό επίπεδο. Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους, σε συνεννόηση με τον θεσμικό φορέα, θα αποφασίζουν για τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες τους, αφού γι’ αυτούς αυτό είναι το ζητούμενο και πώς θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους. Αυτονόητο είναι ότι ένας το πολύ δύο εκπρόσωποί τους θα μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη στον θεσμικό φορέα, προκειμένου να ενημερώνουν και να εισηγούνται για τις εξελίξεις και το διεθνές περιβάλλον στο οποίο άλλωστε δραστηριοποιούνται…
Όσον αφορά την λειτουργία του θεσμικού φορέα αυτός θα πρέπει να επανδρωθεί κατ’ αρχήν με επαγγελματία του χώρου, που διαθέτει γνώση κι εμπειρία του διεθνούς περιβάλλοντος, έχει άμεση πρόσβαση σε μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς και ιδιαίτερα της Δύσης, ενώ θα πρέπει να διαθέτει γνώσεις και πάνω στον θερμαλισμό για να προωθεί και το συγκεκριμένο συγκριτικό πλεονέκτημα του Λουτρακίου.
Θα πρέπει να γίνει επιλογή υποδομών και τουριστικού προσανατολισμού, με ελκυστικές παρεμβάσεις για τον αλλοδαπό και εγχώριο επισκέπτη, ενώ στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να τεθεί και η ουσιαστική, συνολική αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, δεδομένου ότι αυτό θα αποτελεί την κεντρική εικόνα και την διαφήμιση του τόπου. Χωρίς να υπάρχει πρόθεση υποτίμησης των χθεσινών προτάσεων, οποιαδήποτε πρωτοβουλία που δεν περιλαμβάνει και τις παράκτιες οικοδομές, είναι ως να βάζεις σε ανάπηρο τεχνητά μέλη και να έχεις απαίτηση να αποδίδει ως φυσιολογικός άνθρωπος…
Μόνον υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα καταστεί δυνατόν να δοθεί μια διαφορετική τουριστική προοπτική στον τόπο κι επιτέλους να δούμε πραγματικό και ποιοτικό τουρισμό στο Λουτράκι, που θα χαλάει χρήματα στην αγορά, εκτός από τον Γαλαξία!
(230517)




ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ… Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Παρουσία τριών εκπροσώπων επιχειρηματιών, χωρίς την παρουσία των άμεσα ενδιαφερομένων παράκτιων επιχειρηματιών και των άλλων γενικότερα, απόντων των φορέων τους, απόντος ειδικότερα του βασικότερου παράγοντα του τουρισμού, του προέδρου του Loutraki Tourism Organization Σπύρου Καραβούλη, απόντων του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη και των επικεφαλής των συνδυασμών, αλλά και των δημοτικών συμβούλων, παρουσιάσθηκαν τα σχέδια του σημαντικότερου αυτήν την στιγμή τουριστικού έργου του Λουτρακίου, που αφορά την εικόνα της πόλης για τουλάχιστον πέντε δεκαετίες, με την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου.

Ένα θέμα, το κορυφαίο σύγχρονο θέμα όπως προαναφέρθηκε για το Λουτράκι, εισήχθη προς διαβούλευση σε επίπεδο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Δηλαδή πολιτικά, τόσο πολύ υποτιμήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, που θα κανονίσει το παρόν, το μέλλον και γενικότερα την τύχη του τόπου; Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι πλέον αναρμόδιοι, αποφάνθησαν για το σημαντικότερο σύγχρονο έργο του δήμου Λουτρακίου, προκειμένου στην συνέχεια να εισαχθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Όταν προηγουμένως δεν έχουν ακουσθεί παρατηρήσεις και προτάσεις των πλέον αρμοδίων, που είναι οι εμπλεκόμενοι με το τουριστικό γίγνεσθαι του τόπου;
- Πώς μπορούμε και πώς έγινε λόγος για διαβούλευση -καλός και σεβαστός ο αρχιτέκτονας του δήμου Λουτρακίου Μίλτος Παπαδημητρόπουλος- όταν την παρουσίαση δεν την έκανε ο μελετητής, που δεν ήταν άλλος από το ανάδοχο σχήμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για τον οποίο γράφησαν κι ελέχθησαν τόσα πολλά, έχοντας αφήσει πίσω τόσο μεγάλες σκιές;
- Γιατί χθες, δεν ήταν η μελετητική ομάδα των καθηγητών τοπογράφων μηχανικών να παρουσιάσει ολοκληρωμένες τις προτάσεις της;
- Δεν έχει εξοφληθεί τις € 105.000, όταν είναι γνωστό ότι είχε παραλάβει ποσό έναντι του κόστους της μελέτης, ύψους € 65.000;
- Αν δεν έχει εξοφληθεί, γιατί έχει γίνει αυτό; Δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου, να εξοφληθεί το υπόλοιπον ποσό;
- Μήπως τελικά δεν άρεσε η μελέτη του ΕΜΠ, η οποία έγινε ως γνωστόν απευθείας ανάθεση και είχαν ακουσθεί τόσες αερολογίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ενώ τώρα αποκαλύπτεται η «γύμνια» της δημοτικής αρχής;
- Με τον δήμο Λουτρακίου να μην του περισσεύουν ευρώ στο ταμείο του, πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η ανάπλαση και από πού θα βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια; Γιατί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον δήμο Λουτρακίου δεν πρόκειται να δοθεί ευρώ. Κι αν στόχευση είναι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, γιατί προωθείται ένα έργο «ανάπηρο» και δεν συμπεριλαμβάνονται στην αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου και οι υπερκείμενες παράκτιες οικοδομές; Γιατί δεν είναι θέμα προβληματισμού αυτό, αλλά ακούσθηκε από τους χθεσινούς παριστάμενους ως προβληματισμός: «με την αναμόρφωση στο δάπεδο, πώς θα περπατούν οι κυρίες με την γόβα στιλέτο πάνω στις πλάκες από βότσαλα;»
- Πώς θα αποκτήσει το Λουτράκι ενιαία εικόνα, και πώς θα επιδείξει ότι κάτι έχει συμβεί που το οδηγεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών;
- Είναι δυνατόν η πρώτη φάση της αναμόρφωσης να μην ξεκινάει από τους Καταρράκτες και να περιλαμβάνει πεζοδρόμηση μέχρι την οδό Αιγαίου, ως ενιαίο έργο; Για μια ανάπλαση συζητούμε;
- Καλές ως σύλληψη οι προβλήτες, αλλά πώς θα αντέξουν τους χειμέριους κυματισμούς, όταν έχουν σπάσει το παράκτιο κρηπίδωμα όχι μία, αλλά δύο φορές; Υπενθυμίζονται η πρόσφατη στις 07-01-2016 με αστρονομικό κόστος και η παλαιότερη το 2007, που η ζημιά είχε αποκατασταθεί άμεσα από την τότε ΔΕΚΕΛΠ επί προεδρίας του Γιάννη Γιαννούλη, με συνολικό κόστος περίπου € 8.000 και δυσκολότερη ζημία τότε, λόγω της θέσεως! Μακάρι το loutraki-press να διαψευσθεί, αλλά η ξύλινη κατασκευή θα βρεθεί στο καφέ του δημαρχείου. Οι προβλήτες είναι καλές, όχι από την πλευρά του Κορινθιακού, αλλά του Σαρωνικού, που ο καιρός είναι πιο ήπιος. Επίσης, πώς θα μπορέσει ο πίδακας - ανεμοδούρα να σταθεί όρθιος στους τόνους μανιασμένων κυμάτων και δεν θα λυγίσει;
- Το Λουτράκι, υποστηρίζουμε όλοι, ότι είναι η πόλη των νερών. Ως σήμα του τόπου έχει επιλεγεί η Υδρία. Θέλει φαντασία στην πλατεία Κρήνης να τοποθετηθεί η Υδρία -το βράδυ να φωταγωγείται- και να χύνεται από την στάμνα ανακυκλούμενο νερό;
Σε καμία των περιπτώσεων το loutraki-press και ο γράφων δεν επιθυμούν να υποτιμήσουν την εργασία που παρουσιάσθηκε. Ωστόσο, πολιτικά, δεν έχουν ληφθεί υπόψιν βασικά στοιχεία, που να δένουν το παλαιό με το νέο, όπως είναι για παράδειγμα η πρόσβαση στην παραλία μέχρι και την δεκαετία του ’60 που ελήφθη υπόψιν, εν αντιθέσει με το δέσιμο του γραφικού που διέθετε η παραλία με το μοντέρνο. Το τόσο μοντέρνο που παρουσιάσθηκε, είναι ένας ακόμα πρόσθετος και ουσιαστικότατος λόγος, που κάνει επιτακτικότατη την ανάγκη να αναπαλαιωθούν και να εκμοντερνισθούν στην πρόσοψή τους οι παράκτιες οικοδομές, ως συνέχεια της παραλιακής αναμόρφωσης, κάτι που φαίνεται να μην έχει προβληματίσει και ληφθεί υπόψιν στοιχειωδώς.
«Ποιός, όμως, μπορεί και διαθέτει την ικανότητα να τα σκεφτεί όλα αυτά τόσο από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή του, όσο και από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου», υπογράμμιζε χθες αργά το βράδυ στο loutraki-press πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, επισημαίνοντας με νόημα ότι «το μυαλό σχεδόν όλων είναι προσανατολισμένο αλλού. Ο νοών, νοείτο…»
Πάνος Ηλιακόπουλος
(230517)
Return top