ΚΟΥΙΖ 1

Αληθεύει ότι ετοιμάζεται «πραξικόπημα» στον Loutraki Tourism Organization (LTO) με την σύμφωνη γνώμη όλων; Δηλαδή, στο Λουτράκι, ακόμα και μεταξύ των μελών του LTO, δεν υπάρχει άλλος ικανός επιχειρηματίας, να έχει φιλοδοξίες, να έχει μια διαφορετική άποψη και προσέγγιση, πώς θα μπορέσει να φέρει τουρισμό στο Λουτράκι και να αλλάξει το τουριστικό παρόν και μέλλον του τόπου; Περισσότερο από δύο δεκαετίες η τουριστική κατάντια δεν έχει αγγίξει δημοτικές αρχές και τους ίδιους επιχειρηματίες, να αντιληφθούν ότι αυτοί είναι οι πρώτοι που φταίνε; Έχετε γυρίσει κι επισκεφθεί τόσες πρωτεύουσες και διεθνείς εκθέσεις ανά τον κόσμο. Ποιές είναι επιτέλους οι επιτυχίες σας και ποιόν κόσμο έχετε φέρει στο Λουτράκι; Τελικά, μόνον το τσάμπα ταξιδάκι είναι το ζητούμενο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια;
(190517)




ΚΟΥΙΖ 2

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, έχετε σκεφθεί στο ″παλάτι″, ότι θα πρέπει ενόψει της θερινής περιόδου να ασπρίσετε τις διαβάσεις των πεζών τουλάχιστον στην κεντρική λεωφόρο και στην οδό Καραϊσκάκη;
(190517)




ΚΟΥΙΖ 3

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, ενοχλεί τους οφειλέτες να εισπράξει τις απαιτήσεις της ή στο τέλος θα καταρρεύσει λόγω αδυναμίας καταβολής των υποχρεώσεών της;
(190517)




Είπαν… 1

«Ο πρόεδρος του Loutraki Tourism Organization (LTO) Σπύρος Καραβούλης, με την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο, πέραν των άλλων μας ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού και των συναφών δραστηριοτήτων, έχουν συμπιέσει τόσο πολύ τα κόστη τους, που δαπάνη € 25 ημερησίως κατ’ άτομο εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου, είναι ικανοποιητική για να διαμείνει κάποιος στο Λουτράκι. Υπό αυτή λοιπόν την προϋπόθεση, με το πάμφθηνο κόστος, το Λουτράκι δεν θα έπρεπε να βουλιάζει κάθε Σαββατοκύριακο από κόσμο, ενώ παράλληλα, τις καθημερινές δεν θα έπρεπε να συναντά ο καθένας ικανοποιητικό αριθμό ξένων επισκεπτών; Επομένως, για το άδειο Λουτράκι, αυτή που ευθύνεται εξ’ ολοκλήρου είναι η ανύπαρκτη δημοτική αρχή του καταρρέοντος δημάρχου Γιώργου Γκιώνη ή ο τρόπος λειτουργίας του LTO που έχει αναλάβει την τουριστική προβολή του Λουτρακίου;»
(190517)




Είπαν… 2

«Σκοτωμός στην Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, για ένα εκ των ″ορφανών″ του αείμνηστου Μιχάλη Δρίτσα, που δίνει μάχη για να κάτσει στην βαριά καρέκλα επιχείρησης του νομού που ανήκει στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Παιδιά, αφού δεν τα καταφέρνετε με την πολιτική, τι το θέλετε να ασχολείσθε; Κλείστε το μαγαζί να μην εκτίθεσθε, έτσι ώστε να έχετε και την ηρεμία της καθημερινότητάς σας. Το κομματικό μαγαζί σας βάζει ιδέες, που είναι πάνω από τις δυνατότητές σας, με συνέπεια να τα κάνετε μούτι στην προσπάθεια, πριν καν δρομολογήσετε το στόχο.»
(190517)




Είπαν… 3

«Ο Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει να σκεφθεί και να αντιληφθεί ποιός είναι ο λόγος, όχι πάντως πολιτικός, που ο Γιώργος Γκιώνης του επιτίθεται προσωπικά με τόσο μένος. Πάντως, για την αιτία ο Κώστας Λογοθέτης μπορεί να φέρει την πολιτική ευθύνη, αλλά δεν είναι ο φυσικός αυτουργός και κατά κάποιο τρόπο άδικα δέχεται τόσο σκληρές επιθέσεις, μαζί με απαξία…»
Γ. Κ.
(190517)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Η… DOLCE VITA ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΤΟ LOUTRAKI THERMAL SPA

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Εικόνες και σκηνές του 2012 ή του 2013 που ζήσαμε επί των ημερών του τέως δημάρχου και τέως προέδρου της Λουτράκι Α.Ε. Κώστα Λογοθέτη, προς το παρόν και την ύστατη στιγμή αποφεύχθησαν, ωστόσο, δεν αποκλειόταν να τις ζήσουμε και πάλι σήμερα, νωρίς το μεσημέρι, στο Loutraki Thermal Spa (LTS), επί ημερών του διαδόχου του Γιώργου Γκιώνη.
Ενός Γιώργου Γκιώνη, που έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, προσπάθησε να αποτρέψει από πιστωτή επιχειρηματία -χωρίς επιτυχία- τον ενδεχόμενο πλειστηριασμό, άσχετα αν εκείνος επείσθη από τρίτα άτομα να αποφύγει αυτήν την ενέργεια. Καλού κακού, ο Γιώργος Γκιώνης, άφησε στο πόδι του τον αντιπρόεδρο της εταιρείας επιστήθιο κι εξ’ απορρήτων φίλο του Γιώργο Ρουμελιώτη, ενώ εκείνος την ώρα που ενδεχομένως να συνέβαιναν και τελικά απετράπησαν καταστροφικά πράγματα για την Δημόσια - δημοτική επιχείρηση, επέλεξε και προτίμησε την «dolce vita» στην Caldas da Raihna της Πορτογαλίας με άλλους «4 + 1», επ’ ευκαιρία της γενικής συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Πόλεων Θερμαλισμού.
Επισπεύδουσα αυτήν την φορά, με τις διαταγές πληρωμής ανά χείρας, δεν είναι η ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″, αλλά άλλη μία εργοληπτική επιχείρηση, που της οφείλει η Λουτράκι Α.Ε. Πρόκειται για την επιχείρηση ″Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ″ του επιχειρηματία Γιώργου Γαλανόπουλου, η οποία βρίσκεται σε οικονομικές περιπέτειες, έχει προειδοποιήσει κατ’ επανάληψιν τον Γιώργο Γκιώνη, με συνέπεια αυτήν την περίοδο φαίνεται να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σ’ αυτήν την κατεύθυνση, ασκώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πίεση, ενόψει έναρξης της θερινής περιόδου, μήπως «δει φως» έναντι των απαιτήσεών της από την Λουτράκι Α.Ε.
Ως γνωστόν, η ″Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ″ με την ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″, είχαν αναλάβει από κοινού την κατασκευή του LTS, αλλά στην εξέλιξη των εργασιών ο Γιώργος Γαλανόπουλος απεσύρθη λόγω οικονομικών προβλημάτων της εκτέλεσης των εργασιών, το αντικείμενό του ανέλαβε η ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″, αλλά ο αποχωρήσας επιχειρηματίας ουδέποτε εξοφλήθηκε για το έργο που ήδη είχε πραγματοποιήσει. Έτσι, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του, προχώρησε στην λήψη διαταγών πληρωμής, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση λέγεται ότι κινούνται κι άλλοι πιστωτές της με τον ενδεχόμενο κίνδυνο υποβολής αίτησης πτωχεύσεως, καθώς αποδεδειγμένα η Λουτράκι Α.Ε. δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Τί σημαίνει αυτό;
Ενδεχομένως, υποβολή αίτησης από τους επισπεύδοντες για πιθανή λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης;
Δηλαδή, η απαίτηση θα εκδηλωθεί προς όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της Λουτράκι Α.Ε., τα οποία θα οδηγηθούν σε πλειστηρίαση. Σ’ αυτήν την περίπτωση, στο στόχαστρο τίθεται και η συμμετοχή της Λουτράκι Α.Ε. στο Club Hotel Casino Loutraki, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να οδηγηθεί σε πλειστηριασμό, αν υπάρχει αδυναμία εξόφλησης των απαιτήσεων. Τότε η συνκοινοπρακτούσα εταιρεία Club Hotel Loutraki S.A., από εκεί που μας χρωστάει, δεν θα εγείρει και αξιώσεις αποζημίωσης, λόγω της υπαιτιότητάς μας σε ενδεχόμενη περίπτωση που κλείσει η κοινοπραξία;
Όσον αφορά την ″Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ″, λέγεται ότι της οφείλονται κι άλλα χρήματα από άλλα έργα που έχει αναλάβει στην επικράτεια του δήμου Λουτρακίου, τα οποία ο επιχειρηματίας έχει κατά νου να διεκδικήσει με τον ίδιο τρόπο.

Το ταξιδάκι αναψυχής στην Πορτογαλία
Ο δήμαρχος Λουτρακίου και πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργος Γκιώνης, παρά το γεγονός ότι απειλείτο καταστροφή, προτίμησε το ταξιδάκι αναψυχής με μεγάλη παρέα.
Ένα υπεύθυνο πρόσωπο λόγω θέσεως του, δεν θα έπρεπε να είναι παρών και να προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή να αποτρέψει μια τέτοιου είδους καταστροφή, που φαίνεται τελικά να αποτρέπεται;
Μπορεί το ταξιδάκι να είναι ελκυστικότατο και να δικαιολογεί την παρουσία του και με τις δύο ιδιότητές του, αλλά ποιός ο λόγος της πενταμελούς αποστολής, που βάρυναν τόσο τον δήμο που δεν έχει διαθέσιμους πόρους, όσο και την Λουτράκι Α.Ε., που είναι βουλιαγμένη στα χρέη;
Πορτογαλέζικο αέρα με έξοδα του δήμου Λουτρακίου πήραν ο Γιώργος Γκιώνης με την διπλή ιδιότητά του, ο σύμβουλός του -λέγεται ότι εντρυφεί στα θέματα θερμαλισμού και προσπαθεί να προωθήσει τις πωλήσεις του LTS- Διονύσης Καντήρος και η δημοτική σύμβουλος εξ Αγ. Θεοδώρων Σωτηρία Κορδαλή, η οποία δεν έχει σχέση με τον θερμαλισμό, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε και η απευθείας ανάθεση από την ΔΕΥΑΛ στον σύζυγό της, ύψους € 40.000!
Πορτογαλέζικο αέρα με έξοδα της Λουτράκι Α.Ε., παρά την παρουσία του Γιώργου Γκιώνη, απήλαυσαν την ώρα που το ταμείο της εταιρείας είναι βαθιά μέσα, οι πλέον αναρμόδιοι, ο διευθυντής του LTS Νίκος Πετρίτσης -να δικαιολογηθεί αυτός λόγω θέσεως- και η αναπληρώτριά του, που δεν πληροί κανέναν τυπικό και ουσιαστικό προσόν, σύζυγος του «βετεράνου»(!) δημάρχου Λουτρακίου Παύλου Παύλου, Κατερίνα Παύλου Πέτρου, της οποίας η μετάβαση είναι εντελώς αδικαιολόγητη.
Αντίθετα, δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή, γεγονός που δικαιολογεί και την οργή της, είναι πικραμένη, αλλά παράλληλα προσπαθεί να μην το επιδεικνύει -όπως μεταφέρθηκε στο loutraki-press- της υπεύθυνης marketing του LTS Βάνας Νικολοπούλου, της οποίας η μετάβαση, λόγω της θέσεώς της, θα δικαιολογείτο, στην περίπτωση όμως, που η εταιρεία διέθετε την οικονομική δυνατότητα. Καθ’ ότι λόγω της κατάστασης της Λουτράκι Α.Ε. απαιτούνται οικονομίες όπου δη, αλλά ο Γιώργος γκιώνης φαίνεται να μην δίνει σημασία;.. Κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά 35 μήνες δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για μείωση του ενεργειακού κόστους με την Λουτράκι Α.Ε. να ξοδεύει αλόγιστα κονδύλια για ενέργεια, όταν το κόστος της επένδυσης για πράσινη ενέργεια, μπορούσε κάλλιστα να το έχει καλύψει, σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη,  μέσα σε περίπου ένα χρόνο!

Η πολιτική διάσταση των πραγμάτων
Η συμμετοχή στο ταξιδάκι αναψυχής των δύο συγγενών πολιτικών προσώπων, μόνον απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει, αλλά και να μην αποτυπωθεί και η πολιτική διάσταση των πραγμάτων.
Κατ’ αρχήν ο Νίκος Πετρίτσης, ως γνωστόν είναι αδελφός του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Πετρίτση, ο οποίος παράλληλα είναι και μέλος του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. Ο Γιώργος Πετρίτσης από δημοτικούς παρατηρητές εικάζεται ότι αποτελεί την «χρυσή εφεδρεία» στις προσεχείς εκλογές, στην περίπτωση που υπάρξουν ενδεχομένως ανεπιθύμητες εξελίξεις για τους τρεις δημάρχους που βρίσκονται στο προσκήνιο ή στην περίπτωση εκείνη πο υκανείς από τους τρεις δεν θα μπορέσει να αναδειχθεί δήμαρχος, έτσι ώστε να σπρώξουν ως άφθαρτο μπροστά τον Γιώργο Πετρίτση, κόβοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον δρόμο σε οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο, που δεν έχει σκοπό να τείνει ευήκοον ους προς την καθεστηκυία τάξη και τα κρατούντα του Λουτρακίου.
Όσον αφορά τον «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου, σύμφωνα πάντοτε με τους ίδιους δημοτικούς παρατηρητές, εκτιμούν ότι ναι μεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αλλά το μείζον για τον ίδιο δεν είναι να εκλεγεί δήμαρχος, αφού τα ενδιαφέροντά του είναι αλλού και γι’ αυτά δεν επιθυμεί να προκύψουν ανησυχίες, που θα του χαλάσουν την καλή ζωή…
Όσον αφορά το ταξίδι της Κατερίνας Παύλου Πέτρου, η οποία κατέχει την θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας που της είχε χαρίσει ο Κώστας Λογοθέτης, απολαμβάνοντας στην συνέχεια εκείνος της στήριξης του Παύλου Παύλου, χωρίς να κατέχει τυπικό ή ουσιαστικό προσόν, κρίνεται από τους δημοτικούς παρατηρητές ως αντιπαροχή στην απουσία και ανυπαρξία του «βετεράνου»(!) δημάρχου από τα δημοτικά συμβούλια, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Γκιώνης να «βουλιάζει» τον δήμο ανενόχλητος. Μάλιστα, σημείωναν, όταν ο Κώστας Λογοθέτης έχει επιχειρήσει να ασκήσει αντιπολίτευση, ο Παύλος Παύλου πολλές φορές έχει παρέμβει να τον αποτρέψει ή να τον αποπροσανατολίσει από την επιδιωκόμενη πρόθεσή του.
Υπενθυμίζεται ότι το 2006 που είχε χάσει τις εκλογές ο Παύλος Παύλου από τον τότε μισητό εχθρό του Γιώργο Γκιώνη, το μόνο που του είχε ζητήσει ήταν να μην πειράξει την γυναίκα του, με τον Γιώργο Γκιώνη να την τοποθετεί στο ″Συνεδριακό Κέντρο″ και ουδέποτε να την έχει ενοχλήσει. Την περίοδο 2007 - 2010, ο Γιώργος Γκιώνης είχε αποκαλύψει τις αστρονομικές υπερβάσεις Παύλου Παύλου για την κατασκευή του δημαρχείου και του έμπροσθεν αυτού πεζοδρόμου, αλλά ήταν ο ίδιος που είχε μεταβεί στην Εισαγγελία Κορίνθου και είχε ζητήσει να μην προχωρήσει το πόρισμα του Σώματος Ορκωτών Λογιστών και να τεθεί στο αρχείο!..
Αξιοσημείωτο, με αφορμή την αγωγή που έχει ασκήσει ο Γιώργος Γκιώνης στον γράφοντα, είναι και το απόσπασμα: «″Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΑΛΥΨΗ Γ. ΓΚΙΩΝΗ - Π. ΠΑΥΛΟΥ - Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ!″ (μαζί με τα άλλα τιτλάκια που είναι μόνιμα ανηρτημένα στο loutraki-press) Από την πρώτη λοιπόν ανάγνωση των ανωτέρω επικεφαλίδων, καθίσταται σαφές στον αναγνώστη ότι ο εναγόµενος τοποθετεί το πρόσωπό µου εν µέσω καταγγελιών, προϊδεάζοντας αμέσως έτσι αρνητικά σε βάρος µου τον επισκέπτη του ιστολογίου του ισχυριζόμενος ότι καλύπτομαι, αλλά και συγκαλύπτω τους κ.κ. Παύλο Παύλου και Κωνσταντίνο Λογοθέτη, αφήνοντας σαφείς αιχμές για συγκάλυψη σε πράξεις µη σύννομες. Εκ των ανωτέρω προσώπων, ο µεν πρώτος χρημάτισε δήμαρχος στον δήμο Λουτρακίου -Περαχώρας κατά την 12ετία 1994 - 2006 και σήμερα τυγχάνει δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του εν λόγω δήμου, ο δε δεύτερος χρημάτισε δήμαρχος του ιδίου δήμου την τετραετία 2010 - 2014 και σήμερα τυγχάνει ομοίως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του άνω δημοτικού συμβουλίου.
Η καταγγελία του αυτή σε βάρος μου, όλως εντέχνως, αοριστολογικά διατυπωμένη και χάριν προκατάληψης του αναγνώστη, δίχως μάλιστα να υφίσταται -αναφέρεται εκ μέρους του εναγομένου καμία ειδικότερη αναφορά που να αιτιολογεί με απτά και συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στο τι υφίσταται η ″αλληλοσυγκάλυψη!!!″ για την οποία κατηγορεί εμένα αλλά και τους δύο ως άνω πρώην δημάρχους…»
Όσον αφορά τον Κώστα Λογοθέτη, ήταν η δημοτική αρχή αυτού που έκανε αποδεκτό και παρέλαβε τέλος Φθινοπώρου του 2013 με το αστρονομικό κόστος το LTS, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο συνδυασμός του και ο ίδιος προσωπικά που το κατήγγελναν και αποτελούσε την «αιχμή του δόρατος» των επιθέσεών τους προς τον Γιώργο Γκιώνη.
Προεκλογικά και μέχρις ότου να επανεκλεγεί δήμαρχος ο Γιώργος Γκιώνης, αλλά και μετά έξι μήνες δεν διέρρευσαν από το συνδυασμό του στο loutraki-press τις απευθείας αναθέσεις των περίπου € 3 εκατ. των προκατόχων τους, για τις οποίες ουδέποτε προσέφυγε αρμοδίως ο νυν δήμαρχος είτε διοικητικά, είτε προς την Δικαιοσύνη, κατηγορώντας τον προκάτοχό του για παράβαση καθήκοντος;


Από το μίσος στις… μεγάλες αγάπες!
Κανείς δεν ξεχνά παράλληλα, τις εχθρικές σχέσεις που επικρατούσαν μεταξύ Παύλου Παύλου - Γιώργου Γκιώνη, καθώς επίσης και την θυελλώδη αντιπολίτευση του πρώτου στον δεύτερο την τετραετία 2007 - 2010.
Οι ίδιοι δημοτικοί παρατηρητές σημείωναν ότι οι δύο άνδρες τα βρήκαν και συστρατεύθηκαν από το καλοκαίρι του 2013, όταν εμφανίσθηκε το Club Hotel Loutraki S.A. να αξιώνει την μετατροπή σε ανώνυμη εταιρεία του Club Hotel Casino Loutraki. Τότε, υποστηρίζουν, ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος είχε βγει μπροστά και είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι προς το συμφέρον του δήμου να προχωρήσει όπως - όπως η μετατροπή της κοινοπραξίας σε Α.Ε., επικαλούμενος τον κίνδυνο της κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του δήμου, λόγω του υφισταμένου νομικού καθεστώτος στην λειτουργία της κοινοπραξίας.
«Τώρα, όπως όλοι διαπιστώνουν Παύλος Παύλου και Γιώργος Γκιώνης ζουν το δικό τους πολιτικό ειδύλλιο, ενώ ο πρώτος έχει αναλάβει να ηρεμεί και τον ″άτακτο″ Κώστα Λογοθέτη που θεωρεί υποχρέωση του Λουτρακίου να τον επανεκλέξει δήμαρχο».
(190517)
Return top