ΚΟΥΙΖ 1

Τελικά Γιώργος Γκιώνης, Γιώργος Ρουμελιώτης, Κώστας Δήμου, Μαρία Πρωτοπαπά, Κώστας Δόσχορης, Ελένη Μαρινάκη Ζερβού, είναι οι «μάγοι» που σε μια «τρύπα» 96 κ.μ. μπορούν να τοποθετήσουν 280 κ.μ. οικοδομικών υλικών και τεχνητών ογκόλιθων, καθώς και 2 τόνους σίδερο ή είναι οι «μάγοι» που κάνουν δώρο στον εργολάβο το δημόσιο - δημοτικό χρήμα και γιατί;
(240516)




ΚΟΥΙΖ 2

Εκεί στην ΔΕΥΑΛ με την πολύ σοφία, αν φυσικά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δημιουργήσατε λίστα με τα ονόματα των ασυνείδητων καταναλωτών, γιατί δεν δημιουργείτε λίστα με τα ονόματα των μεγάλων και ασυνείδητων οφειλετών; Αυτούς γιατί δεν τους αγγίζετε, αντίθετα μάλλον τους υποθάλπετε; Πώς και στο όνομα ποιας Δικαιοσύνης, ακολουθείτε τέτοιου είδους πολιτικές;
(240516)




ΚΟΥΙΖ 3

Τί συμβαίνει στους Αγ. Θεοδώρους και από την ΔΕΥΑΛ εστάλησαν περίπου πεντακόσιοι λογαριασμοί με οφειλή που διαμορφωνόταν στα € 1.500; Γιατί είναι τόσο μεγάλη η οφειλή σε κάθε λογαριασμό; Μήπως στους κατόχους των συγκεκριμένων λογαριασμών τους είχαν πει αιρετοί να μην πληρώνουν; Δεν θα πρέπει να πληρώσουν τους λογαριασμούς τώρα εκείνοι;
(240516)




ΚΟΥΙΖ 4

Γιατί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Πέτρου δεν έδινε τον λόγο στον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας - Τεχνικών Έργων Θανάση Γεωργίου, με συνέπεια να λογοφέρουν σε υψηλότατους τόνους; Μήπως έχει πέσει γραμμή φίμωσής του από κάποιον ανόητο;
(240516)




Είπαν… 1

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Έτσι, τόσο ο νυν δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, όσο και οι δύο προκάτοχοί του, δεν θα πρέπει να μιλάνε για την Μαρίνα Λουτρακίου, γιατί άλλος περισσότερο, ο Παύλος Παύλου που ″νομίζω ότι η μαρίνα δεν είναι ανάπτυξη!..″ και πολύ λιγότερο ο Κώστας Λογοθέτης, φέρουν ευθύνη σήμερα που το Λουτράκι δεν έχει την μαρίνα που του ανήκει, την ώρα που άλλες παραθαλάσσιες πόλεις προσπαθούν να την εντάξουν σε ΕΣΠΑ για να αναβαθμίσουν την επισκεψιμότητα στον τόπο τους. Αντίθετα, στο Λουτράκι, κατ’ ουσίαν ″έβαζαν πλάτη″ για να μην κατασκευασθεί ο Τουριστικός Λιμένας Λουτρακίου, που ως γνωστόν ήταν αντισταθμιστικό ωφέλημα του Club Hotel Loutraki S.A. προς το Λουτράκι και δεν θα επιβάρυνε τις δημόσιες δαπάνες.»
(240516)




Είπαν… 2

«Η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, άσχετα αν δεν είναι αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - μπορεί να παίξει τον ρόλο του project manager, γιατί δεν σκέφτεται να δημιουργήσει με το τεχνικό προσωπικό της θέσεις πάρκιν, ένθεν κι ένθεν της οδού Αιγαίου, με την χρήση καρτών στάθμευσης, ειδικότερα για τα ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακα και τις ημέρες με υψηλή επισκεψιμότητα;»
(240516)




Είπαν… 3

«Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου διαθέτει τον νυν και τον τέως αντιδήμαρχο Πρασίνου Καθαριότητας Σωτήρη Πέρρα και Θανάση Μουζάκη αντίστοιχα, που και οι δύο είναι εργαζόμενοι στο Club Hotel Casino Loutraki. Δεν θα έπρεπε και οι δύο να φέρουν θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τί συμβαίνει στην επιχείρηση του τόπου, καθότι εργαζόμενοι, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τί πραγματικά συμβαίνει; Φοβούνται κάτι και δεν συζητούν το συγκεκριμένο θέμα ή ο δήμος Λουτρακίου δεν είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα;»
(240516)




Είπαν… 4

«Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, λόγω της εγνωσμένης αδυναμίας του να σκέφτεται ορθολογικά και μακροπρόθεσμα, διέλυσε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου - Οργανισμός Πολιτισμού (Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο) Άθλησης Περιβάλλοντος ″Ο Προμηθέας″, βάζοντας ταφόπλακα στον Πολιτισμό, διαλύοντας μαζί ότι είχε δημιουργήσει ο γαμβρός του Μιχάλης Δρίτσας με την αδελφή του Ρούλη Δρίτσα Γκιώνη. Τώρα, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, απειλείται με διάλυση και η Φιλαρμονική Λουτρακίου, που για περισσότερες από πέντε δεκαετίες γέμιζε με ήχους το Λουτράκι. Η τακτική του Γιώργου Γκιώνη εξώθησε σε παραίτηση και τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Λουτρακίου αρχιμουσικό Πελοπίδα Μαυρόπουλο. Όπως αντιλαμβάνεται κάθε εχέφρων άνθρωπος, το πλήγμα του Γιώργου Γκιώνη μπορεί να είναι ανεπανόρθωτο και να χαθεί οριστικά και δια παντός το καμάρι του τόπου, η Φιλαρμονική Λουτρακίου. Εύγε Γκιώνη!»
(240516)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η… ΤΡΥΠΑ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ
ΤΩΝ «ΜΑΓΩΝ» Γ. ΓΚΙΩΝΗ - Γ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Αφού πλέον έχουμε περάσει στην φάση αποκατάστασης της ζημίας της… τρύπας - αξιοθέατο των δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη και του έμπιστου κι εξ’ απορρήτων του Γιώργου Ρουμελιώτη, μαζί με την ουρά του -τα άλλα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, ο αντιπρόεδρος Κώστας Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Πρωτοπαπά, Κώστας Δόσχορης, Ελένη Μαρινάκη Ζερβού- μπορούμε πλέον να ομιλούμε επί γεγονότων κι όχι εκτιμήσεων.
Έτσι λοιπόν, ο χώρος της… τρύπας - σύγχρονο αξιοθέατο του Λουτρακίου είναι 12 μέτρα μήκος, 4 μέτρα πλάτος και 2 μέτρα ύψος. Πολύ απλά, 12 Χ 4 = 48 τ.μ. Χ 2 = 96 κ.μ. Από τα 96 κ.μ., τα περίπου 19 κ.μ. ήταν το προηγούμενο κρηπίδωμα, οπότε πραγματοποιήθηκε εκσκαφή μπάζων περίπου 77 κ.μ. Ωστόσο, στον προϋπολογισμό αναφέρονται 210 κ.μ. εδάφους γαιώδους - ημιβραχώδους προς € 6,65/κ.μ. Η τιμή που δίνουν οι εκσκαφείς είναι περίπου € 1,5/κ.μ. Υπερβάλλουσα μέτρηση δώρο στον ανάδοχο εργολάβο 133 κ.μ. με υπερκοστολόγηση € 5,15/κ.μ., καθ’ ότι στις χρυσές εποχές με την περιστρεφόμενο εκσκαφέα το κόστος διαμορφωνόταν στο € 1,5/κ.μ.
Τα 19 κ.μ. του παλαιού κρηπιδώματος τα έχουν προσμετρήσει ως 40 κ.μ. κι αν τα προσθέσεις στα 210 κ.μ. στον όγκο της… τρύπας - αξιοθέατο των Γιώργου Γκιώνη και Γιώργου Ρουμελιώτη, το σύνολο του όγκου της το «βαφτίζουν» 250 κ.μ. προσθέτοντας και τα 100 κ.μ. τεχνητών ογκόλιθων, συνολικά δηλαδή 350 κ.μ.!..
Παράλληλα, το σπάσιμο του παλαιού κρηπιδώματος το έχουν κοστολογήσει € 32,59/κ.μ., δηλαδή € 1303,4 για μια ώρα δουλειά! Κρηπίδωμα, που σύμφωνα με την τεχνική που ακολούθησαν μπορούσαν να το τοποθετήσουν ως βάση, αντί της τσιμεντένιας βάσης των 11,1 Χ 2,6 Χ 0,6 = 17,3 κ.μ. που κατασκεύασαν. Αλλά γιατί να προβούν σε μία δαπάνη € 300 για γερανό -ενώ εκτιμάται ότι τα έδωσαν για το «σφυρί»- που δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ούτε το σπάσιμο που απέφερε εκταμίευση των € 1.303,4, ούτε τα 17,3 κ.μ. σκυροδέματος προς € 28,5/κ.μ. υπερβάλλουσα τιμή. Επίσης, το νέο κρηπίδωμα έχει όγκο περίπου 11,1 Χ 1,3 Χ 0,95 (μ.ο.) = 13,7 κ.μ. Εδώ τα 31 κ.μ. μπετόν όχι μόνον ανταποκρίνονται, αλλά υπερκαλύπτουν τον προϋπολογισμό των 30 κ.μ., αλλά εδώ δίνεται δώρο στον εργολάβο η διαφορά της τιμής € 28,5/κ.μ.
Κάτω από το μπετόν τοποθετήθηκαν πολύ ελαφρά μπάζα σε επιφάνεια 11,1 Χ 2,6 Χ 0,1 = 2,9 κ.μ., στον προϋπολογισμό προβλέπονται 10 κ.μ. προς € 16,4/κ.μ., δηλαδή δώρο στον εργολάβο € 114,8. Η τιμή αυτή αξίας των μπάζων έχει προσδιορισθεί τόσο υψηλή, γιατί τα μπάζα περιέχουν μέσα και πολύτιμα μέταλλα!..
Τώρα λοιπόν, αφού έχουν τοποθετηθεί στην… τρύπα - αξιοθέατο των Γιώργου Γκιώνη και Γιώργου Ρουμελιώτη των 96 κ.μ. τα 31 κ.μ., είναι απορίας άξιο πώς οι δύο «μάγοι» θα χωρέσουν στο υπόλοιπο της «τρύπας» τους των 65 κ.μ. 117 κ.μ. μπάζα διαφόρων τύπων και κατηγοριών, που επίσης περιλαμβάνουν πολύτιμα μέταλλα καθ’ ότι κοστολογούνται προς € 17,1/κ.μ. Εκεί θα επανατοποθετούσαν και 100 κ.μ. τεχνητών ογκόλιθων που έβγαλαν από την «τρύπα» των 77 κ.μ., αλλά ουδέποτε τα επανατοποθέτησαν! Δεν πρέπει οι ογκόλιθοι αυτοί να είναι, όπως εκτιμήθηκαν, περισσότερα από 10 κ.μ., είχαν αποσυρθεί μαζί με τα άλλα μπάζα, ενώ η συνολική χρέωση διαμορφώθηκε στα € 1.950, φυσικά δώρο στον εργολάβο τα περίπου € 1.850.
Μην λησμονούμε ότι έχει προβλεφθεί να τοποθετηθούν 10 κ.μ. σκυρόδεμα C 12/15 για την κιβωτιοποίηση των δύο διερχομένων αγωγών και του ρεύματος. Αυτά έχουν προϋπολογισθεί προς € 85,31/κ.μ., όταν η λιανική τιμή διαμορφώνεται στα € 52/κ.μ. Ωστόσο, η κιβωτιοποίηση δεν πραγματοποιήθηκε, οπότε ολόκληρο το συγκεκριμένο κονδύλι των € 853,1 έγινε δώρο στον εργολάβο! Πάντως, χθες το απόγευμα, έριξαν περίπου 1 - 1,5 κ.μ. σκυροδέματος για την κατασκευή του προστατευτικού κύβου πάνω από το κρηπίδωμα, σε συνέχεια αυτού που υπάρχει ένθεν κι ένθεν της «τρύπας» των Γκιώνη - Ρουμελιώτη. Το κόστος του εκτιμάται κάτι περίπου στα € 80, σε τιμή λιανικής.
Τελευταίοι έμειναν οι δύο τόνοι σίδερο αξίας € 2.033, εκ των οποίων έχουν τοποθετηθεί 42 σίδερα 2 μ. έκαστο και βάρους όχι μεγαλύτερου του ενός κιλού, ενώ υπάρχουν και άλλα 8 κομμάτια σίδερο στην «τρύπα». Δηλαδή, 50 κιλά σίδερο προς 1,02 το κιλό. Περίπου € 1.850 - 1.900 δώρο στον εργολάβο και από τα σίδερα, καθ’ ότι στην βάση του πέδιλου των 17,3 κ.μ. πάνω από τα ελαφρά μπάζα -που περιέχουν πολύτιμα μέταλλα- έχει τοποθετηθεί πλέγμα σιδήρου δάριγκ για να καλύψει επιφάνεια 28,86 τ.μ. Επίσης, πάνω στο πέδιλο είχαν τοποθετηθεί 8 σίδερα «Η», συνολικού μήκους περίπου 10 μ. για να στηριχθεί το κρηπίδωμα.
Τελικά, χθες έπεσαν μπάζα μισού κιλού περίπου κατά μέσο όρο που κάλυψαν την «τρύπα» των Γκιώνη - Ρουμελιώτη, με τον δεύτερο να επιστατεί περίπου στις 11:20, ενώ μετά την αποχώρησή του έπεσε και η βάση οδοστρωσίας 6 κ.μ. μαζί με τις πλάκες που θα τοποθετηθούν, λαμβανομένου υπόψη ότι τα 48 τ.μ. επιφανείας έχουν προϋπολογισθεί ως 80 τ.μ., ενώ για την κάλυψη των 48 τ.μ. απαιτούνται 300 πλάκες προς € 1,28 η μία και το τετραγωνικό διαμορφώνεται στα € 8 λιανική τιμή. (Εδώ οφείλει το loutraki-press να ζητήσει δημόσια συγγνώμην -χωρίς να έχει δεχθεί κάποιο παράπονο ή διαμαρτυρία- για την αποτύπωση σε προηγούμενη ανάρτηση, δεδομένου ότι εκ παραδρομής είχε καταγραφεί ότι η πλάκα χρεώνεται € 16,43, ενώ στην πραγματικότητα η τιμή αυτή αφορά το τετραγωνικό μέτρο). Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό θα αγοράσουν 750 πλάκες προς € 2,63 η μία! Δηλαδή δώρο στον εργολάβο από τους… κουβαρντάδες «μάγους» -και την… ουρά τους τα άλλα τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου- € 8,43/τ.μ., καθώς και 400 πλάκες - 64 τ.μ., συνολικά περίπου € 1.455, υπολογίζοντας ότι οι άλλες 50 - 8 τ.μ. πλάκες θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση άλλων πλακών, αν δώσει φώτιση ο καλός Θεός. Ενδεχομένως ευκαιρία, για επέκταση της σύμβασης σε τιμές, χαλαρές… Λες και τα χρήματα είναι αυτά που έφεραν από το σπίτι τους.
Είναι αντιληπτό απ’ όλους τους παροικούντες «ιθαγενείς» του Λουτρακίου, ότι εσείς, τα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Κώστας Δήμου, Μαρία Πρωτοπαπά, Κώστας Δόσχορης, Ελένη Μαρινάκη Ζερβού μαζί με τον πρόεδρό σας Γιώργο Ρουμελιώτη δεν φταίτε, αλλά ούτε και γνωρίζατε, δεν είχατε ιδέα, αλλά ψηφίσατε υπό τις ευλογίες του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, ότι σας διαβίβασε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου.
Ποιόν πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να πείσετε;
(240516)
Return top