ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ




ΚΟΥΙΖ 1

Γιατί τελικά δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη δεν παρεμβαίνετε στον έμπιστο κι εξ απορρήτων σας Γιώργο Ρουμελιώτη, να αποκατασταθεί το πρόβλημα στην παραλία Λουτρακίου με την όσο το δυνατόν πιο οικονομική λύση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου και κατ’ επέκτασιν τους δημότες; Τελικά, μήπως είναι κάποιοι της δημοτικής σας αρχής που δεν θέλουν να γίνει το έργο με τον πιο οικονομικό τρόπο, γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει το Λουτράκι και οι επιπτώσεις στην εικόνα της πόλης από το χάλι της «τρύπας», αλλά δυστυχώς, ενδεχομένως άλλα πράγματα;
(130516)




ΚΟΥΙΖ 2

Εκεί στο ″παλάτι″ οι… ευαίσθητοι και οι αγωνιούντες με την εικόνα της πόλης Λουτρακίου, μήπως σκέφτονται να βάψουν τα κάγκελα που η δική τους δημοτική αρχή τοποθέτησε το 2009 στο Κολωνάκι, πάνω από την μικρή παραλία; Αυτό το άθλιο χάλι, άραγε δεν τους εξοργίζει; Ή περιμένουν από τους εθελοντές, που τους χαρακτηρίζουν κορόιδα;
(130516)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιοί πρώην υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα προσπαθήσουν μέσα από διάφορες διαδικασίες να αναβαπτισθούν, για να επιστρέψουν, ευελπιστούν, δριμύτεροι στην τοπική πολιτική σκηνή, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θεωρώντας ευκαιρία την σημερινή κατάσταση στα δημοτικά πράγματα;
(130516)




Είπαν… 1

«Καλά, στα τέλη Μαρτίου δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Στερεάς - Ιονίου; Ποιό είναι το τεράστιο γεγονός που συνέβη και προχωρούν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας σε μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του νομικού προσώπου;»
(130516)




Είπαν… 2

«Όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί πέρυσι και κάποιοι πανηγύριζαν δεόντως, το Λουτράκι φέτος θα πνιγεί από Σουηδούς τουρίστες και Αυστριακούς συνταξιούχους…»
(130516)




Είπαν… 3

«Εξοφλούνται παλαιά γραμμάτια από όταν τον είχες πνίξει πριν 7 χρόνια, όπως έδειχνε χαρακτηριστικά με τα χέρια του, τότε στο Πνευματικό Κέντρο σε γυναίκα συναδέλφου του;»
(130516)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
ΜΠΑΖΩΝ - ΒΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΡΥΠΑ»

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«Τρύπας» το… ανάγνωσμα και η γνώση για τις επικρατούσες τιμές αγοράς εξοργίζουν τον κάθε Έλληνα -αναξιοπαθούντα και μη, φορολογούμενο και μη- ενώ στο Λουτράκι ο κουρνιαχτός δεν σταματάει, προκαλεί αγανάκτηση, όλοι αντιλαμβάνονται πλέον τι συμβαίνει, το  οι «παπαγάλοι» της δημοτικής αρχής δεν πείθουν, ενώ ενδεχομένως να δούμε και τους νταήδες της σε δράση;..
Το loutraki-press είχε δεσμευθεί ότι θα παρουσιάσει σήμερα τις τιμές αγοράς σε προϊόντα που καταγράφονται στις γενικές εργασίες του προϋπολογισμού μελέτης για την ″Αποκατάσταση ζημιών στην χερσαία ζώνη Λουτρακίου από θεομηνία″.
Στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη από τον γράφοντα σε παραγωγικές μονάδες της χώρας, διαπιστώνονται σημαντικότατες αποκλίσεις που θα ρίξουν νέο λάδι στην φωτιά, καθ’ ότι εκτιμάται ότι θα εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες του Λουτρακίου, εκ των οποίων η πλειονότητα, με μεγάλη δυσκολία τα βγάζει πέρα μήνα - μήνα, ενώ από την άλλη γίνεται θεατής οι εκπρόσωποί του που δήθεν θα προάσπιζαν τα συμφέροντά τους, πετούν το δημοτικό χρήμα ανεξέλεγκτα από το παράθυρο, την ώρα μάλιστα, που οι ίδιοι κι αν δεν γνώριζαν, τώρα πλέον γνωρίζουν από τις συζητήσεις που γίνονται στην τοπική πολιτική «πιάτσα».
Τα «βαλσαμωμένα πουλιά» της δημοτικής αρχής, είναι προφανές, καθ’ ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιοποιηθεί αντίδρασή τους, συναινούν στο έπακρο, ενώ όπως διαπιστώθηκε στο επίμαχο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, που υπερψήφισαν το αστρονομικό κοστολόγιο για το δημόσιο - δημοτικό χρήμα, οι ψηφίσαντες υπερθεματίζουν προς αυτή την κατεύθυνση!
Στο πλαίσιο λοιπόν της χθεσινής έρευνας όσον αφορά τις γενικές εργασίες υπ’ αριθ. 4, 5, 6, 7, 12, που αφορούν διαφόρων διαστάσεων μπάζα και αναγράφονται στον προϋπολογισμό από € 16,15 - 18,30/κ.μ., μια αντιπροσωπευτική τιμή είναι τα € 8,70/τόνο κατά μέσον όρο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ένα κυβικό μέτρο πετρών διαφόρων μεγεθών και μπάζων, αντιστοιχεί περίπου σε 1.500 κιλά. Δηλαδή οι πιο πάνω εργασίες μετά την έκπτωση χρεώνονται στα € 4.363,35, ενώ η λιανική τιμή, συμπεριλαμβανομένων δημοτικού φόρου περιοχής του λατομείου διαμορφώνεται στα € 3.480.
Να μην διαφεύγει της προσοχής μας στο σημείο της ζημίας η εκσκαφή που θα γίνει, θα γίνει σε έδαφος γαιώδες - ημιβραχώδες, οπότε σημαντικότατος όγκος μπαζών μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.
Εξάλλου, σύμφωνα με γνωρίζοντες, επισημάνθηκε στο loutraki-press, ότι «μπάζα» μπορούν να αντληθούν τόσο από το παλαιό νταμάρι Δαμουλιάνου, όσο και από το ρέμα Πραθίου, όταν ο δήμος διαθέτει τα σχετικά μηχανήματα, που μπορούν να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες απαιτήσεις.
Όσον αφορά τις εργασίες 9, 10, που αφορά προμήθεια δύο τύπων σκυροδέματος στην μεν πρώτη η τιμή που αναγράφεται μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα € 85,5, ενώ η λιανική τιμή της τσιμεντοβιομηχανίας διαμορφώνεται στα € 56. Επίσης στην δεύτερη η τιμή που αναγράφεται μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα € 85,31, ενώ η λιανική τιμή της τσιμεντοβιομηχανίας διαμορφώνεται στα € 52. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χρεωθεί και μεταφορικό κόστος € 350. Δηλαδή το άθροισμα των δύο εργασιών μετά την έκπτωση θα διαμορφωθεί στα € 3.418, ενώ οι λιανικές τιμές μαζί με το μεταφορικό κόστος διαμορφώνονται στα € 2.580.
Φυσικά, κατά την εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα διαπιστωθεί εάν οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και τα υλικά που αγοράσθηκαν ανταποκρίνονται στον προϋπολογισμό κι έχουν τοποθετηθεί στο έργο.
(130516)




ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ
ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Με αφορμή τα όσα ακούγονται τελευταία σε γνωστό δήθεν ″πολιτικό″ στέκι, αλλά και ″παπαγάλους″ της δημοτικής αρχής, ότι ο γράφων θα φάει ξύλο, γιατί τόλμησε να εκτιμήσει και να μην επιτρέψει να εξελιχθεί (σε πιθανή διασπάθιση δημόσιου - δημοτικού χρήματος) η επιδίωξη εκταμίευσης των € 23.388,58, για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος στην παραλία Λουτρακίου που υπέστη ζημία από την θεομηνία της 7ης Ιανουαρίου 2016», το loutraki-press είχε προειδοποιήσει να μην βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να προκληθεί.
Επειδή λοιπόν μέλημα των αγνώστων ως ώρας απειλούντων έπρεπε να είναι ο τόπος, η εικόνα του, η πρόοδός του, η ανάπτυξή του, πρέπει να σκεφθούν το πώς θα επιτευχθούν αυτά και όχι να εκταμιευτεί το αστρονομικό για την περίπτωση ποσό από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου, δηλ. τα € 23.388,58.
Καλό θα ήταν όλοι μας να αποφύγουμε τυχούσα δημιουργία «κυκλώματος» από επιτήδειους που βλέπουν να κινούνται τόσο μεγάλα ποσά, που μέσω νομιμοφάνειας και τρόπων που μόνον εκείνοι θα γνωρίζουν, ενδεχομένως να θέλουν να βάλουν το δημόσιο - δημοτικό χρήμα στο χέρι.
Γιατί απλά, πάρα πολύ απλά, όταν επικρατεί η χρηστή διοίκηση και σκοπός των κρατούντων είναι η διαφύλαξη, χρηστή διαχείριση και οικονομία των χρημάτων των πολιτών, αιρετοί και διοικητικοί υπάλληλοι, δεν προχωρούν σε συμβάσεις με τις υψηλότερες τιμές, αλλά κυρίαρχο μέλημά τους είναι οι δουλειές που έχουν ταχθεί να κάνουν, να πραγματοποιούνται με την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία και στον δήμο να περισσεύουν χρήματα και για άλλα έργα κι όχι να υπάρχει βιασύνη πως θα εκταμιευθούν όσο το δυνατόν συντομότερα.
Επειδή φαίνεται δεν έχουν αντιληφθεί το νέο πνεύμα που επιδιώκεται να επικρατήσει στην Δημόσια Διοίκηση, όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι με τα νομικά πρόσωπά τους, προς ενημέρωσή τους, τους παραθέτω τις τάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται -στο ρεπορτάζ της συναδέλφου Εύης Παπαδοσηφάκη στο ΑΠΕ- και δεν είναι απίθανο να αγγίξουν και το Λουτράκι;

Το υπουργείο Δικαιοσύνης
Στοιχεία για περιπτώσεις διαφθοράς που έχουν εντοπίσει οποιεσδήποτε δημόσιες υπηρεσίες ή επιχειρηματίες μέσα στην τελευταία πενταετία, συλλέγει το υπουργείο Δικαιοσύνης και τα πρώτα ευρήματα έχουν αποσταλεί ήδη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Αυτό αναφέρθηκε σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα η γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η Ομάδας Εργασίας κατά της Δωροδοκίας του ΟΟΣΑ.

Τεράστιο θέμα υπεράκτιες εταιρείες και φοροδιαφυγή
Κεφαλαιώδους σημασίας θέμα για τη διεθνή οικονομία, χαρακτήρισε το πρόβλημα της διαφθοράς, ο υπουργός Οικονομίας - Ανάπτυξης - Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην σχετική εκδήλωση.
Όπως είπε ο Γιώργος Σταθάκης "όταν ετησίως πραγματοποιούνται 4 τρισ. ευρώ επενδύσεις, το πρόβλημα των υπεράκτιων εταιρειών και της φοροδιαφυγής είναι ένα τεράστιο θέμα. Το θέμα είναι επίκαιρο με τη διαρροή των τελευταίων διεθνών στοιχείων (panama paper). "Τα κράτη πρέπει να συντονιστούν στον αγώνα κατά της διαφθοράς" υπογράμμισε ο υπουργός και σχολίασε ότι η Ελλάδα από τη θέση 57, έχει ανέβει κατά 11 θέσεις, είναι όμως και πάλι μεταξύ των τελευταίων χωρών στη σχετική λίστα και πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμη. "Έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων με τέσσερις άξονες παρεμβάσεων" είπε ο υπουργός και εξήγησε:
1 Δημόσιες συμβάσεις: Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο για τις δημόσιες προμήθειες του Δημοσίου. Θεσπίζεται ένα πολύ αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο βελτιώνει την πρόσβαση όλων αλλά και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο σύστημα.
2 ΕΣΠΑ: Στο νέο ΕΣΠΑ έχουν εισαχθεί διαδικασίες διαφάνειας. Οι αξιολογητές δεν έχουν πλέον πρόσβαση στις επενδυτικές προτάσεις, δεν ανήκουν στην ίδια περιφέρεια και επιλέγονται με κλήρωση.
3 Αναπτυξιακός νόμος: Οι παλαιότεροι νόμοι είχαν προβλήματα διαφάνειας. Πλέον, έχουν τεθεί νέοι κανόνες κα μια απλοποιημένη διαδικασία υπαγωγής στο νόμο.
4·Ετοιμάζεται σχέδιο για τη δημοσιότητα των δράσεων εταιρικής ευθύνης των επιχειρήσεων.

Κίνδυνος να χαθούν 168 εκατ. δολάρια κατά της διαφθοράς
"Από το 2012 υπάρχουν δεσμευμένα στην Ελλάδα κονδύλια ύψους 168 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τα οποία πλήρωσε η Siemens λόγω της εμπλοκής της στη γνωστή υπόθεση. Το ποσό αυτό μέχρι στιγμής μένει αναξιοποίητο και η Ελλάδα κινδυνεύει να το απωλέσει, αν δεν το αξιοποιήσει μέχρι το τέλος του 2017". Αυτό ανέφερε στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας κατά της δωροδοκίας του ΟΟΣΑ Ντράγκο Κος.
Ο ίδιος ανέφερε ότι στην ομάδας εργασίας κατά της δωροδοκίας του ΟΟΣΑ συμμετέχουν 41 κράτη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ότι ήδη έχουν γίνει 3 αξιολογήσεις με την Ελλάδα να εμφανίζεται να μην έχει κάνει καμία πρόοδο στην τελευταία. «Ήταν τόσο κακή η αξιολόγηση και αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε", είπε ο Ντράγκο Kos, ο οποίος ανέφερε πως η Ομάδα θα απαντήσει εγγράφως το 2017 για τα αποτελέσματα της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης. Με βάση τα ευρήματα της έκθεσης του 2014 οι κλάδοι που ήταν πιο εκτεθειμένοι στη διαφθορά ήταν αυτοί των: - κατασκευών,
- μεταφορών,
- αποθήκευσης,
- πληροφορικής,
- επικοινωνίας,
- εξορυκτικός κλάδος.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τη χώρα "ως ωραία κοιμωμένη στο θέμα της διαφθοράς, που συνεχίζει να κοιμάται». Έσπευσε πάντως να συμπληρώσει πως υπάρχουν ενθαρρυντικά σημεία που μπορούν να γίνουν περισσότερα. Διευκρίνισε ότι αυτά δεν αφορούν μόνο στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αλλά των πρακτικών συνθηκών για τους πολίτες. «Οι πολίτες πρέπει να νιώσουν τη διαφορά στη ζωή τους. Δεν αρκεί ο νόμος ο οποίος είναι ένα χαρτί» συμπλήρωσε. «Θα απογοητευτώ πάρα πολύ αν και τώρα δεν υπάρξουν πρακτικά αποτελέσματα», είπε ο ίδιος για να σημειώσει «κατανοώ ότι στην Ελλάδα παλεύετε και με άλλες μάχες πιο σημαντικές από την διαφθορά».
Βέβαια, η διαφθορά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας εργασίας κατά της δωροδοκίας του ΟΟΣΑ, το 50% των δημόσιων λειτουργούν στις ανεπτυγμένες χώρες εμπλέκονται με φαινόμενα διαφθοράς. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΟΟΣΑ δεν είναι μόνο τα μεσαία διευθυντικά στελέχη που εμπλέκονται με τη διαφθορά, αλλά και το γεγονός ότι το 12% των διευθυνόντων συμβούλων εταιρειών, έχουν δωροδοκήσει.

Στον Εισαγγελέα Διαφθοράς το πρώτο πακέτο στοιχείων
Στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συλλέξει όλα τα περιστατικά διαφθοράς που έχουν εντοπίσει δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρηματίες τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας για την Καπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης και γνωστοποίησε ότι ήδη έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα το "πρώτο πακέτο" στοιχείων.
Όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης, η κυβέρνηση, με βάση και τις συστάσεις από τον ΟΟΣΑ, συνέταξε και έστειλε σε όλες τις διπλωματικές αποστολές της χώρας μας ένα έντυπο με το οποίο ζητάει να αναφερθούν όλες οι περιπτώσεις δωροδοκίας (διεθνούς ή εγχώριας) που έπεσαν στην αντίληψή τους την τελευταία πενταετία και αντίστοιχο έντυπο έχει αποσταλεί και στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για να ενημερωθούν αντίστοιχα όλα τα γραφεία εξωτερικού, αλλά αντίστοιχη ενημέρωση έχει ζητηθεί και από τα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Στόχος είναι να ενημερώνεται πάραυτα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Διαφθοράς για τις κατηγορίες που θα εντοπίζονται. "Έχει αποσταλεί ήδη το πρώτο πακέτο στην Εισαγγελέα Διαφθοράς και βρισκόμαστε μπροστά δε μία κατάσταση που μπορεί να μας προκαλέσει και έκπληξη, αλλά το μήνυμα είναι ότι τέτοια φαινόμενα δεν γίνονται πλέον αποδεκτά" είπε ο γενικός γραμματέας.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι έχουν ενημερωθεί με το αντίστοιχο φυλλάδιο και τα επιμελητήρια και επιχειρηματικές ενώσεις, ώστε να ενημερώσουν και οι επιχειρηματίες για τέτοια φαινόμενα.
"Ξεκινάει ένας συστηματικός διάλογος όλων των φορέων για τη μάχη κατά της διαφθοράς", σημείωσε ο ίδιος και ανέφερε ότι "η διαπίστωση της γενικής γραμματείας είναι παράδοξη, καθώς οι ιδεολογικές καταβολές των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν πιο κοντά στον ιδιωτικό τομέα, αλλά η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να παταχθεί το φαινόμενο ήταν μηδενική με επακόλουθο η διαφθορά να καταστρέφει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Θέλουμε και επιζητάμε τη συνδρομή όλων" κατέληξε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ σημείωσε ότι θα θεσπιστούν και κίνητρα για καταγγελίες από εμπλεκόμενους σε φαινόμενα δωροδοκίας.

Το ένα τρίτο της δωροδοκίας μέσω κρατικών προμηθειών
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος Κωνσταντίνος Μπακούρης ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του ΟΟΣΑ, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από ανεπτυγμένες χώρες, είναι υπεύθυνοι για φαινόμενα δωροδοκίας και δωροδοκούν περίπου με το ένα τρίτο των εσόδων τους κρατικούς αξιωματούχους. Το ένα τρίτο της δωροδοκίας κατευθύνεται σε δημόσιους υπαλλήλους, κυρίως μέσω των κρατικών προμηθειών (2/3 του συνόλου), ενώ έχουν εντοπιστεί φαινόμενα δωροδοκίας υψηλόβαθμων στελεχών, όπως πρωθυπουργοί κι υπουργοί στο 5% του συνόλου δωροδοκίας οι οποίοι όμως πήραν 11% του ποσού δωροδοκίας.
"Στην χώρας το θέμα έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις με την φοροδιαφυγή και φοροκλοπή να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και με αποτέλεσμα σύμφωνα -μόνο με μία από τις έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αυτή της Ernst and Young- στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας να είναι δύσκολο να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός, καθώς το 85% των επιχειρηματιών δήλωσαν ότι υπάρχει διαφθορά στις συναλλαγές, έναντι 57% που δηλώνουν το ίδιο από επιχειρηματίες άλλων χωρών. Σαφώς, βέβαια, υπάρχει και εταιρική υπευθυνότητα για μεγάλες αλλά και μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις" υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο Κωνσταντίνος Μπακούρης ανακοίνωσε ότι η Αρχή σχεδιάζει την ίδρυση ενός φόρουμ για την εταιρική διακυβέρνηση που θα προωθούνται από εκεί καλές πρακτικές και εργαλεία προς τις επιχειρήσεις "που θέλουν να γίνουν πυρήνας αλλαγής".
Πάνος Ηλιακόπουλος
(130516)
Return top