ΚΟΥΙΖ 1

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη είναι αληθής η πληροφορία ότι € 550.000 που προορίζοντο ως επιστροφή ΦΠΑ για την Λουτράκι Α.Ε. παρακρατήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και συμψηφίσθηκαν με τα χρέη της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki; Ο «βετεράνος»(;) δήμαρχος Παύλος Παύλου έχει ακούσει κάτι απ’ αυτού κι αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα πώς έχει αντιδράσει;
(290615)




ΚΟΥΙΖ 2

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη αληθεύει ότι ασκήσατε ασφυκτική πίεση στην σύμβουλο του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Ντίνα Αθανασάκου να υπογράψει τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης με την απόφαση «μαϊμού» για την επιλογή της καλύτερης μελέτης αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου και φάγατε τα μούτρα σας; Ακόμα να συνειδητοποιήσετε ότι όπως είχε προβλέψει το loutraki-press τρεις σύμβουλοι δεν πρόκειται να βάλουν το κεφάλι τους στην καρμανιόλα για να κάνουν το χατίρι σε εσάς και τον έμπιστό σας πρόεδρο Γιώργο Ρουμελιώτη;
(290615)




ΚΟΥΙΖ 3

Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη αληθεύει ότι εκ των υστέρων προσθέσατε στα πρακτικά συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου ότι είχε αποχωρήσει το μέλος του σώματος Σωτήρης Πέρρας και κατά συνέπεια η δήθεν απόφαση που πήρατε δεν ισχύει;
(290615)




Είπαν… 1

«Βροχή οι καταγγελίες προς την διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων για τον νέο δρόμο Περαχώρας  Λίμνης Βουλιαγμένης και ειδικότερα για τις πρόσθετες στροφές που έχουν προστεθεί και ήδη έχουν προκληθεί πολλά ατυχήματα κι ευτυχώς μόνον με υλικές ζημίες προς στιγμήν. Φυσικά, υπάρχει πρόθεση όπως έχει πληροφορηθεί το loutraki-press καταγγελίες θα γίνουν και προς την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επικίνδυνα είναι και με το ρείθρο στην δεξιά πλευρά του δρόμου που είναι κίνδυνος για όποιον παρεκκλίνει του δρόμου.»
(290615)




Είπαν… 2

«Τα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής αν θέλουν να μην στενοχωρούνται οι οικογένειές τους, ας το σκεφθούν πρώτα οι ίδιοι και να ασκούν τα καθήκοντά τους χρηστά και με την ενδεδειγμένη ηθική. Όσοι δημοσιολογούν με ηθική δεν έχουν σκοπό να συγκαλύψουν τις λαμογιές.»
Π. Η.
(290615)




Είπαν… 3

«Μπούφο με περικεφαλαία πες αυτό που θες να πεις με δικά σου λόγια και το loutraki-press θα σε κατανοήσει να σου δώσει να καταλάβεις τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις…»
(290615)




ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ
ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο Γ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

Είχαν δεν είχαν, χωρίς να υπολογίζουν την νομιμότητα στην Ιάσονος, έδωσαν τελικά άδεια στις 17 Ιουνίου στην επιχείρηση που είχε αναλάβει τις ξυλουργικές εργασίες διαμόρφωσης της έδρας της, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης.
Η επιχείρηση είχε υποβάλλει στο τοπικό συμβούλιο Λουτρακίου αίτημα προέγκρισης το οποίο είχε γίνει αποδεκτό στη συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2015. Τι είναι αυτό, όμως, που καθιστά την απόφαση του συγκεκριμένου οργάνου παράνομη;
Ότι από τα 11 μέλη του συμβουλίου στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είχαν παραστεί μόνον 5 άτομα, καθ’ ότι ο νομοθέτης θεωρεί έγκυρη την συνεδρίαση μόνον όταν υπάρχει παρουσία των 2/3 του σώματος, δηλαδή παρουσία 7 ατόμων τουλάχιστον, οπότε δεν υπήρχε απαρτία και κατά συνέπεια η συνεδρίαση έπρεπε να ματαιωθεί και να επαναπροκηρυχθεί. Ωστόσο, το τοπικό συμβούλιο έλαβε απόφαση που την προώθησε προς τον δήμο Λουτρακίου.
Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο εσωτερικό του καταστήματος και ο Γιώργος Ρουμελιώτης ολοκλήρωσε την εργολαβία του, η αναπληρώτρια του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, αντιδήμαρχος Μαρία Πρωτοπαππά προχώρησε στις 17 Ιουνίου 2015 στην έκδοση της αιτούμενης αδείας από την επιχείρηση. Τώρα που πληροφορείται αυτά τα πράγματα η Μαρία Πρωτοπαππά πώς έχει σκοπό να αντιδράσει; Μήπως την εξανάγκασε ο προϊστάμενός της για τον φίλο του να υπογράψει «κι αυτός είναι εδώ που έχει γνωριμίες για να μην υπάρξει επίπτωση»;
Σύμφωνα με καταγγελίες στο loutraki-press, η εν λόγω επιχείρηση με την πλήρη κάλυψη του Γιώργου Ρουμελιώτη έχει καταλάβει την πλατεία Κρήνης και αναπτύσσει τις δραστηριότητές της σε άκρως προκλητικό σημείο, χωρίς φυσικά και ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης να ενοχλείται, όπως με το Il Tramondo!
(290615)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ
ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«Στο επίπεδο των υποδομών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε την απαραίτητη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, αλλά και τη ενσωμάτωσή τους στις ανάγκες του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού.»
Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο των νέων ευφάνταστων εξαγγελιών -όσον αφορά το Λουτράκι- του Πέτρου Τατούλη «Δυναμική αναπτυξιακή προοπτική για την Πελοπόννησο το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014 - 2020».
Ο Πέτρος Τατούλης -κατά την εκτίμηση του γράφοντος- θεωρείται να έχει υπόψιν του ότι το Λουτράκι ανήκει στην επικράτεια της περιφέρειας του. Αυτές οι ανακοινώσεις λοιπόν, θα πρέπει να γράφονται με μεγαλύτερη προσοχή, γιατί εδώ στο Λουτράκι, έστω κι αν του έχουν δώσει αυτή την εντύπωση οι δύο τελευταίοι δήμαρχοι, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι κάτοικοι δεν είμαστε «ιθαγενείς» που χαιρόμαστε με χάντρες και καθρεφτάκια.
Πέτρο Τατούλη αφού λοιπόν προσποιείσθε ότι στο επίπεδο των υποδομών θεωρείτε «απαραίτητη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, αλλά και τη ενσωμάτωσή τους στις ανάγκες του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού», γιατί αρνείσθε επισταμένα να έλθει ο προαστιακός στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου όπου θα κατασκευασθεί ο Σταθμός της Κοινωνίας, έναντι του Σταθμού των Οικονομικών Συμφερόντων που θέλετε να προωθήσετε με κάθε τρόπο στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος στην περιοχή του Ισθμού καθ’ ότι το πλέον σύγχρονο, καθαρό, ασφαλές και οικονομικό μέσο αποτελεί την μόνη ελπίδα ανάσχεσης του κατήφορου της τοπικής οικονομίας;
Περιφερειάρχα Πελοποννήσου θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας, ότι τα λόγια σας πλέον δεν πείθουν και η τοπική κοινωνία θα μπορέσει να τείνει ευήκοον ους, μόνον αν δει δικά σας έργα και ειδικότερα αυτά που είναι άμεσης και καθοριστικής προτεραιότητας για την επιβίωσή της, όπως είναι ο προαστιακός που μπορεί να φέρει επισκέπτες στην καταβαραθρωμένη πλέον επισκεψιμότητα του τόπου.
Το Λουτράκι επίσης, περιφερειάρχα Πελοποννήσου έχει άμεση και ουσιαστική ανάγκη για πρόσθετα έργα υποδομών και ανάπτυξης που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών της Αθήνας, αλλά και της Πελοποννήσου και θα βγάλουν τον τόπο από το τέλμα.
Τελειώνοντας το συμφέρον της χώρας μας είναι η αξιοπρέπεια και η εθνική μας ανεξαρτησία κι όχι η υποταγή στα τέσσερα!
(290615)




ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ
ΑΝΑΣΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

Ποινικές ευθύνες σε βάρος εφοριακών που φέρονται ότι έκαναν τα… στραβά μάτια κατά τον έλεγχο δύο ύποπτων για φοροδιαφυγή εταιριών καπνικών προϊόντων, αναζητά ο Εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται, ύστερα από έγγραφο που συνέταξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το οποίο μία υπάλληλος ΔΟΥ ΦΑΕ φέρεται ότι πήρε «μίζα» ύψους 100.000 ευρώ προκειμένου να βγάλει «λάδι» τις δύο εταιρίες. Κατόπιν ζητήθηκε να γίνει επανέλεγχος και προς τούτο συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών συνεργείο ελέγχου, αποτελούμενο από δύο εφοριακούς κι έναν επόπτη - εφοριακό της ίδιας ΔΟΥ ΦΑΕ. Ο επανέλεγχος φανέρωσε φοροδιαφυγή, το ύψος της οποίας προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ, την οποία δεν «είδε» η πρώτη, φερόμενη ως δωροδοκηθείσα, εφοριακός, για την οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.
Το διάστημα εκείνο έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Αργύρη Δημόπουλου καταγγελίες ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εταιριών (στην πορεία η πρώτη απορρόφησε τη δεύτερη) απειλούσε με μηνύσεις τις υπαλλήλους - εφοριακούς κι ότι ο επικεφαλής του συνεργείου είχε σχέσεις με τον οικονομικό σύμβουλο μίας εκ των επιχειρήσεων που κατά το παρελθόν υπήρξε εφοριακός.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθούν τα αδικήματα της απόπειρας υπηρεσιακής απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και όποιο άλλο αδίκημα προκύψει. Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα εξεταστεί κι ο παραπάνω επιχειρηματίας. Ακόμη, ερευνάται ο ρόλος προϊσταμένης Οικονομικής Επιθεώρησης που φέρεται ότι επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση.
Ο εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος -στο μεταξύ- ζήτησε από τις δύο εφοριακούς να συνεχίσουν τον οικονομικό έλεγχο και να αντικατασταθεί ο επόπτης.
(290615)
ΚΟΥΙΖ 1

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη ο θυμόσοφος λαός μας συνηθίζει να λέει πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι; Εσείς από την στιγμή που αποκαλέσατε κατευθυνόμενα τους μετόχους του Club Hotel Loutraki S.A. όπως τους αποκαλέσατε, τι δουλειά είχατε να συντρώγετε με τα παραπαίδια τους;
(260615)




ΚΟΥΙΖ 2

Πόσο ικανοποιημένοι είσαστε όλοι εσείς με την «νεκρή» πόλη που έχει καταντήσει το Λουτράκι, αν και φεύγει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού; Έχετε μπει στον κόπο να ρωτήσετε τι έχουν κάνει στο ταμείο τους οι επιχειρήσεις του τόπου και τι τζίρο ανέμεναν για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού;
(260615)




ΚΟΥΙΖ 3

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη είστε σε θέση να αντιληφθείτε ότι όσο εξακολουθείτε να σύρεσθε στο κατόπι και τις προτροπές του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, το Λουτράκι δεν πρόκειται να πάρει μπρος, χωρίς να έλθει προαστιακός στην οδό Αιγαίου; Θέλετε την ανάπτυξη του γενετήσιου τόπου σας η προσδοκάτε την ολοκληρωτική ισοπέδωσή του; Οι πράξεις Γιώργο Γκιώνη δεν είναι αυτές που θα αποδείξουν την πραγματική βούλησή σας;
(260615)




Είπαν… 1

«Με την ήττα του Γιάννη Γιωτάκη το 1994 τελείωσε η ακμή του Λουτρακίου και με την κατάληψη της θέσης το 1995 από τον Παύλο Παύλου, ξεκίνησε η παρακμή και σήμερα όλοι βιώνουμε το δραματικό τέλος του Λουτρακίου, με παρηγοριά ότι δεν τα κατάφεραν να το ξεπουλήσουν οι διάδοχοί του.»
(260615)




Είπαν… 2

«Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη για ποιά επιτροπή Τουρισμού στο Λουτράκι εννοείτε, δεδομένου ότι από την άριστη πρωτοβουλία και διοργάνωση της ημερίδας για τον Τουρισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαμψαν και ήταν ηχηρή η απουσία τόσο του LTO, όσο και του σωματείου των ξενοδόχων; Η πραγματική Επιτροπή για τον Τουρισμό είναι ανύπαρκτη και θα πρέπει να συσταθεί στο πλαίσιο της Λουτράκι Α.Ε., όπως υπήρχε, αλλά όχι με τα ίδια άτομα που αποτέλεσμα δεν έχουμε δει…»
(260615)




Είπαν… 3

«Στο περιθώριο της ημερίδας για τον Τουρισμό στο Loutraki Thermal Spa, ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης άκουγε με μεγάλη προσοχή τον πρώην σύμβουλό του (δεν υπάρχει πληροφόρηση αν είναι και νυν) και διευθυντή Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Club Hotel Loutraki S.A. Γιάννη Βράχατη
(260615)




Είπαν… 4

«Σου ζητώ ευθέως και δημόσια συγγνώμην που σε υποτίμησα. Εσύ δεν είσαι απλώς μπούφος. Είσαι μπούφος με περικεφαλαία.»
(260615)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟ CASINO ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ
Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Στα περίπου € 2,8 εκατ. εκτιμώνται για το τέλος του τρέχοντος μηνός οι υποχρεώσεις του Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) που οφείλει να αντιμετωπίσει και να καλύψει το Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. προκειμένου το κάποτε καλύτερο casino της Ευρώπης να καταφέρει να σέρνεται βουλιάζοντας καθημερινά.
Αυτό τόνιζε στο loutraki-press πρώην θεσμικός παράγοντας με άριστη πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην επιχείρηση κι εδώ που την έχουν καταντήσει, εκτιμώντας ότι κι αν καταφέρουν να ανταποκριθούν όπως - όπως στις προσεχείς απαιτήσεις, διερωτώνται αν αυτό είναι εφικτό να επιτευχθεί στο τέλος του επομένου μηνός.
Ειρήσθω εν παρόδω στο πλαίσιο αυτό αναβρασμός επικρατεί και στις τάξεις των εργαζομένων που με «φιλοδωρήματα» ως έναντι της μισθοδοσίας τους έχουν επιτύχει και πάλι να τους έχουν με το όπλο παρά πόδα για εξαντλητικές κινητοποιήσεις, λαμβανομένου υπόψη και του τελεσιγράφου ότι αν δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι την Τρίτη η ανοχή τελειώνει από την πλευρά τους.
Είναι προφανές, όπως πηγάζει και από το CHL ότι οι μέτοχοι δεν έχουν σκοπό να βάλουν το χέρι στην τσέπη, δεν δείχνουν να αγωνιούν και κύριο μέλημά τους είναι να πωλήσουν το πακέτο των μετοχών που τους ανήκει κι εδώ αρχίζει το δράμα για την τύχη του CHCL που αναβιώνει τις σκηνές που έζησαν όλοι μετά από το 2009 και κατάντησαν την επιχείρηση εδώ που έχει καταρρεύσει σήμερα.
Παρατηρητές, αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί όλοι ότι εδώ που έχει φθάσει το πράγμα προτιμότερο για το περιουσιακό στοιχείο του τόπου είναι η επιχείρηση να κλείσει, ενώ θα πρέπει να επέμβει και η Ποινική Δικαιοσύνη προκειμένου να διερευνήσει τις υπάρχουσες ευθύνες για το κατάντημα της επιχείρησης, δεδομένου ότι ευθύνες υπάρχουν! Όσον αφορά την επιχείρηση θα πρέπει να επανεκκινήσει με νέους ενοικιαστές της άδειας που θα επενδύσουν ζεστό χρήμα, θα καλυφθούν τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες, η επιχείρηση θα διαφημισθεί θα αποδείξει ότι μπορεί να αναβαθμισθεί και πάλι, έτσι ώστε να προσελκύσει την παλαιά πελατεία της, η οποία θα απολαμβάνει και την ανάλογη συμπεριφορά από το νέο καθεστώς διοίκησης.
Σίγουρα, η ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ, θα φέρει προ των ευθυνών τους και κυβερνητικά στελέχη τα οποία δεν μπορούν να αλληθωρίζουν, αλλά να ενσκύψουν στο πρόβλημα του casino Λουτρακίου και να δρομολογήσουν λύσεις με αντικατάσταση του διαχειριστικού συμβουλίου.
Όπως επισημαίνουν διευθυντικά στελέχη του CHCL σε ιδιωτικές συζητήσεις τους, είναι πεπεισμένα ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική με την σημερινή διοίκηση, στέλνοντας την μπάλα στον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, για την στάση του οποίου διερωτώνται τι ρόλο μπορεί να παίζει και δεν παίρνει το παιχνίδι πάνω του να σπρώξει τις εξελίξεις, προκειμένου να αποβούν υπέρ του τόπου;
(260615)
ΚΟΥΙΖ 1

Περιφερειάρχα Πέτρο Τατούλη θέλετε να σας αφήσουμε να συνεχίσετε ανενόχλητος -όπως λέει σχετική δημοσίευση στο facebook- και να μην εμποδίσουμε την καταστροφή που προκαλείτε στην τοπική οικονομία του Λουτρακίου προς δόξαν των οικονομικών συμφερόντων με τον προαστιακό ή με τα σκουπίδια και την χωματερή του Λουτρακίου ή που παραμένει εγκαταλελειμμένος στο Βυθό της Διώρυγας Κορίνθου και δεν αναπλάθεται ο ευρύτερος χώρος του Αρχαίου Διόλκου;
(220615)




ΚΟΥΙΖ 2

Πόσο επιτέλους, σας ηδονίζει να βλέπετε το Λουτράκι άδειο και τους υγιώς σκεπτόμενους να μας πιάνει θλίψη γι’ αυτή την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη;
(220615)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιός είναι ο «17ος σύμβουλος» του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη που ξάφνιασε με την παρέμβασή του σε ρόλο «ασπίδας» τους πάντες;
(220615)




Είπαν… 1

«Με το όπλο παρά πόδα είναι οι εργαζόμενοι στο casino Λουτρακίου, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι αν δεν εξοφληθούν μέσα στην εβδομάδα να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση που να εξουσιοδοτεί τις περαιτέρω και επί μακρόν κινητοποιήσεις. Απροσμέτρητη η καταστροφή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεδομένου ότι σε 8 ημέρες μπαίνουμε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό το θέμα είναι ανυποχώρητοι.»
(220615)




Είπαν… 2

«Μπούφο, θα θέλαμε πολύ να γελούσαμε με τα χάλια σας, ωστόσο δεν μπορούμε να το κάνουμε. Απεναντίας, θλιβόμεθα γιατί με τις πράξεις σας καταστρέφετε το Λουτράκι και στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!»
(220615)




Είπαν… 3

«Τα ″βαλσαμωμένα πουλιά″ του τέως δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, προσδοκούν την επιστροφή τους… στην εξουσία έχοντας ως κριτήριο ότι είναι ο λιγότερο χειρότερος συνδυασμός έναντι των ανταγωνιστών τους. Με αυτά τα μυαλά και τις αξίες, ορθά σας έστειλε ο κόσμος σπίτι σας και η μεγαλύτερη υπηρεσία στον τόπο θα είναι να παραμείνετε εκεί, μη έχοντας δουλειά με τα κοινά. Η λιγότερη καταστροφή δεν είναι κριτήριο για ένα τόπο που θέλει να πάει μπροστά κι όχι να αυτοκτονήσει. Εγκαταλείψτε το σπορ Κώστα Λογοθέτη μαζί με όλους αυτούς που είχατε μαζέψει γύρω σας.»
(220615)




ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ (Γιώργος Γκιώνης)

ΔΗΜΑΡΧΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΤΟ ΦΕΡΕΣΘΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
ΕΧΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη εσείς ήσασταν που βρίζατε στο δημοτικό συμβούλιο τους μεγαλομετόχους; Ενθυμείσθε που σας είχα γράψει ότι το είχατε κάνει σε διατεταγμένη υπηρεσία για να παίξετε χωρίς να το αντιλαμβάνεσθε παιχνιδάκια άλλων; Την Παρασκευή το βράδυ αφού ήσασταν λάβρος κατά του Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. τί δουλειά είχατε να συντρώγετε στον «Θόλο» -το... έργο "έγκλημα"- με τους ανθρώπους τους και πιο συγκεκριμένα με την διευθύντρια του Gaming Devi Kerr και τον συνεργάτη του προεδρεύοντος - διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά, Φίλιππα Ασημακόπουλο;
Ο ιδιοκτήτης της Λουτράκι Α.Ε. είναι ομοτράπεζος με τους ιδιοκτήτες του CHL S.A. Αυτά είναι φαίνεται ψιλά γράμματα και γι’ αυτό ποτέ οι μεγαλομέτοχοι δεν σας αντιμετώπισαν όλου σας με την πρέπουσα και αρμόζουσα συμπεριφορά.
Κάτι πήγε να κάνει ο Κώστας Λογοθέτης όπως του υποδεικνύαμε η γνωστή ομάδα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, αλλά τελικά κι αυτός δεν επέδειξε την απαιτούμενη επάρκεια, με συνέπεια να τύχει της ίδιας αντιμετώπισης των δύο προκατόχων του.
Είναι αργά, λοιπόν, για δάκρυα Γιώργο…
(220615)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΡΑΙΝΟ… ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Χωρίς να το αντιλαμβάνεται το διαφημιστικό έντυπο της «Αλλαγής» αδειάζει τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, αν και φίλα προσκείμενο στον «βετεράνο»(;) δήμαρχο Λουτρακίου Παύλο Παύλου, επειδή η νοοτροπία είναι να τα έχουμε με όλους καλά για να παίρνουμε διαφήμιση και «διαφήμιση», υποβαθμίζει μια ομολογουμένως επιτυχία που σημείωσε με το πρωτοσέλιδό της.
Η επιτυχία της «Αλλαγής» (από την πραγματική δημοσιογραφία σε οτιδήποτε άλλο) να φιλοξενεί την δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου Βασίλη Παγώνη «ο προαστιακός από την έλευσή του το 2005, πράγματι έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας» πρώτα και κύρια διαψεύδει τον Γιώργο Γκιώνη που μας έχει μπαφιάσει μαζί με την «κλίκα» του και τους ντόπιους εχθρούς του Λουτρακίου στα ψέματα για δήθεν «ταπεράκια» και την καραμέλα ο προαστιακός όπου πήγε δεν έφερε ανάπτυξη.
Ειρήσθω εν παρόδω ο Γιώργος Γκιώνης ήταν αυτός που είχε παραγγείλει την μελέτη στην On Truck που το παρέθετε όπως και η μελέτη σκοπιμότητας του ΟΣΕ πόσο θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη, αλλά μόλις του είπαν τότε ότι πρέπει να τερματίζει στο casino η γραμμή έτρεχε να την σταματήσει εκεί. Τώρα που ο μέντοράς του περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θέλει την «Στάση των οικονομικών συμφερόντων» στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος, άσχετα αν ισοπεδώνουν την οικονομία τόπου που τον εξέλεξε στο ύπατο αξίωμα, εκείνος τρέχει κόντρα στον Σταθμό της Κοινωνίας στην οδό Αιγαίου.
Αντί να εμβαθύνει στην συνέντευξη και να γίνει πιο αναλυτική η εφημερίδα και να αναφερθεί στην επισκεψιμότητα, στην ημερήσια εκδρομική κίνηση, περιορίζεται σε δύο ερωτήσεις, δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει ένα πρόλογο και να ερμηνεύσει τι σημαίνει αυτή η δήλωση κι εν κατακλείδι, δεν ξεμπροστιάζει τον Γιώργο Γκιώνη για τα επί τόσα χρόνια ψέματά του.
Υπενθυμίζεται ότι τον Γιώργο Γκιώνη για το συγκεκριμένο ψέμα έχουν «αδειάσει» τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων Άγγελος Μποζίκης, όσο ο πρώην και η νυν πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Λουτρακίου Γεώργιος Μαρίνης και Δήμητρα Μερζάκη αντίστοιχα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν από άλλους συναδέλφους τους που έχει φθάσει στην πόλη τους ο προαστιακός.
Ακόμα θα πρέπει να θυμηθούμε για το συγκεκριμένο θέμα τα ψέματα του Γιώργου Γκιώνη το 2009, συνεπικουρούμενος από τον τότε αντιδήμαρχο -έμπιστο κι εξ’ απορρήτων του- Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Γιώργο Ρουμελιώτη που ισχυριζόντουσαν ότι η γραμμή του προαστιακού θα προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα στο Λιβαδάκι. Επειδή λοιπόν ο σιδηροδρομικός διάδρομος είναι πάνω και στο μέσον της Κορίνθου, τα πλημμυρικά φαινόμενα θα τα δημιουργήσει η Κορίνθου; Ωστόσο, στο ΓΠΣ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προβλέψεις αποστράγγισης της οδού, καθώς επίσης και για την υπόγεια διέλευση των ρεμάτων για να αποφευχθούν στο διηνεκές πλημμυρικά φαινόμενα;
Έλεος πλέον. Φθάνουν και περισσεύουν τα ψέματά σας, για να μην δημιουργηθεί ένα έργο που αποτελεί την μόνη ελπίδα για να δώσει πνοή ανάπτυξης στον τόπο;
(220615)




Ο Γ. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΓΠΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ,
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

Επειδή το loutraki-press και ο γράφων δεν είναι εμπαθής, εκδικητικός, εμμονικός όπως συμβαίνει με επικεφαλής συνδυασμού, και η αλήθεια οφείλεται να αποκαθίσταται, πρέπει να αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι και η κουτοπονηριά τέως αντιδημάρχου του Κώστα Λογοθέτη, που νόμιζε μ’ αυτόν τον τρόπο ότι θα κτυπήσουν τον συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη. Ας φέρουν πρώτα πίσω, ή να γνωστοποιήσουν πόσο πουλήθηκαν (€ 2/kgr αγοράζονται) όλα τα σίδερα που «σκούπισαν» από του Θρουβάλα και μετά το συζητούμε… Μήπως ενθυμείσθε τους φανούς που έκαναν… φτερά και μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα ο γύφτος τους επέστρεψε την επομένη; Το αστείο ήταν ότι άλλος αντιδήμαρχος κομπορρημονώντας διερωτάτο «και που γνώριζε αυτός ότι πήρε τους φανούς ο γύφτος»; Το θέμα ήταν που το γνώριζε ο γράφων και όχι το λάθρα ξεπούλημα;
Επί του προκειμένου τώρα. Το loutraki-press και ο γράφων οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμην από τον διευθυντή του γραφείου του δημάρχου Γιάννη Μαυροειδή, για την ανάρτηση της περασμένης Δευτέρας με τίτλο «Τροποποιούν και πάλι το ΓΣΠ για να γίνει η στάση των συμφερόντων του προαστιακού», όπου από σκόπιμη διαστρεβλωμένη πληροφόρηση, σε πηγή απολύτου εμπιστοσύνης του ιστολογίου κάκιστα ασκήθηκε κριτική στο συγκεκριμένο πρόσωπο για δήθεν προσπάθειάς του τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) για να μην εισέλθει ο προαστιακός στην οδό Αιγαίου όπως έχει ψηφισθεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου.
Ποιά όμως είναι η αλήθεια;
Γνωστή ψηφοφόρος του συνδυασμού ″Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω″, είχε μεταβεί στον Γιάννη Μαυροειδή και του ζητούσε την μετατροπή του ΓΠΣ στον Υδροφόρο Ορίζοντα Λουτρακίου για να της δοθεί η δυνατότητα να προβεί σε οικοδομικές εργασίες. Ο Γιάννης Μαυροειδής φυσικά κι όπως έπρεπε της το αρνήθηκε.
Όπως φαίνεται η εν λόγω συνάντησε τον κουτοπόνηρο και ανόητο τέως αντιδήμαρχο, του μετέφερε τι διημείφθη κι αυτός θεώρησε σκόπιμο να κτυπήσει την δημοτική αρχή εξαπατώντας την πηγή του loutraki-press, διαβιβάζοντας ότι ο Γιάννης Μαυροειδής τροποποιεί το ΓΠΣ για να μην εισέλθει ο προαστιακός στο Λουτράκι.
Κώστα Λογοθέτη, να τους χαίρεσθε! Που πάτε με αυτούς; Δεν αλλάζουν…
Όσον αφορά τον Γιώργο Γκιώνη για τον προαστιακό, τίποτα δεν ανακαλείται κι εφ’ όσον είναι μάγκας, είναι άνδρας και φοράει παντελόνια όπως ισχυρίζεται, θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι οι άντρες τιμούν τα παντελόνια τους κρατώντας το λόγο του. Ας κρατήσει λοιπόν τον λόγο του έναντι της τοπικής κοινωνίας με όσα υποσχόταν προεκλογικά ότι θα έλθει ο προαστιακός σιδηρόδρομος στην οδό Αιγαίου και μετά να διατείνεται όλα τα παραπάνω…
(220615)
ΚΟΥΙΖ 1

Αντιδήμαρχε Σωτήρη Πέρρα, ως μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου στο τελευταίο θέμα του οργάνου, μήπως σας… ψέκασαν με ΑΖΑΧ που τα κάνει αόρατα, γιατί στην ψηφοφορία του τελευταίου θέματος κανένας δεν σας έβλεπε να είστε παρών, ενώ ο πρόεδρος του σώματος ισχυριζόταν ότι ήσασταν παρών και το υπερψηφίσατε; Τι έχει συμβεί τελικά; Ψηφίσατε ή όχι;
(190615)




ΚΟΥΙΖ 2

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη αληθεύει ότι σε γνωστό σας πρόσωπο του πήραν τις πινακίδες, ήλθε στο γραφείο σας, διαμαρτυρήθηκε γιατί είχε μάθει ότι την εντολή είχατε δώσει εσείς στο Α.Τ. Λουτρακίου και του είπατε «μην ανησυχείς, θα στις πάρω εγώ γιατί έχω γνωριμίες»; Τα ίδια είχατε πει τότε και σε εκείνη την τραγική παρουσία σας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, το ενθυμείσθε;
(190615)




ΚΟΥΙΖ 3

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη μήπως είναι προτιμότερο να χαρίσουμε την Μαυρολίμνη στο δήμο Μεγαρέων για να απαλλαγούμε από την ταλαιπωρία;
(190615)




Είπαν… 1

«Ο γράφων είναι αναφανδόν υπέρ του ευρωπαϊκού οράματος του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ωστόσο η υπογραφή συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές - τοκογλύφους και εγκληματίες με το όποιο κόστος και όπως θέλουν να την επιβάλλουν, υποδηλοί ραγιαδισμό, υποτέλεια, ″σφάξε με πασά μου να αγιάσω″. Είναι προτιμότερο να ζεις στην κακουχία, με φτώχεια, αλλά να υπάρχει προσωπική αξιοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια και ανεξαρτησία, παρά η… υποδούλωση και μια ζωή στα τέσσερα!»
Πάνος Ηλιακόπουλος
(190615)




Είπαν… 2

«Αγωνία έχουν οι εργαζόμενοι στο Club Hotel Casino Loutraki για το δέον γενέσθαι στην επιχείρηση. Βλέπουν θολό τοπίο και δεν γνωρίζουν μέχρι πότε θα είναι και θα παραμείνει η επιχείρηση ανοικτή; Μέγα ζητούμενο εάν θα χρηματοδοτηθεί από τους μεγαλομετόχους ή θα την αφήσουν εγκαταλελειμμένη να σύρεται; Φυσικά, άγχος έχουν, πότε και πώς θα πληρωθούν τα υπόλοιπα για τον Μήνα Μάιο, καθ’ ότι η πλειονότητα έχει εισπράξει το 45 - 50% της μισθοδοσίας και δεν έχουν πρόθεση να αναγκάζονται σε κινητοποιήσεις, εκτός αν τους εξωθούν σε ″γυμναστική″ για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους;»
(190615)




Είπαν… 3

«Δεν σε κάνω ρεζίλι εγώ. Ρεζίλι γίνεσαι μόνος σου, γιατί το μυαλό σου είναι συνέχεια το πώς θα κάνεις λαμογιά και αρπαχτή! Σε έχει πάρει πρέφα και το γνωρίζει ολόκληρο το Λουτράκι. Μου τα λένε όλα γιατί έχουν αγανακτήσει από την παρουσία σου. Δεν σε θέλουν! Και επειδή είσαι μπούφος, κουδουνάς μόνος σου…»
Π. Η.
(190615)




ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ» ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΣΤΗΝ… ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο Γ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ;

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, ως γνωστόν έχει τοποθετήσει πρόεδρο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου τον έμπιστο κι εξ’ απορρήτων του Γιώργο Ρουμελιώτη. Παρά το γεγονός ότι είναι πρόεδρος για περίπου οκτώ μήνες, ακόμα δεν έχει καταφέρει να μάθει ποια είναι τα όρια του νομικού προσώπου που «υπηρετεί», ωστόσο εμπλέκεται στις υποθέσεις και η τακτική παραπέμπει σαν να θέλει ενδεχομένως να δημιουργήσει δέκα μέτρα και δέκα σταθμά «νομιμότητας» για την αντιμετώπιση αιτημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παράκτιες επιχειρήσεις.
Προκειμένου ο Γιώργος Ρουμελιώτης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή να μην δώσει άδεια λειτουργίας στην επί χρόνια λειτουργούσα επιχείρηση δίπλα στον ΟΤΕ η οποία σημειωτέον διέθετε όλα τα απαιτούμενα και προβλεπόμενα δικαιολογητικά, έχοντας την αίσθηση ότι ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του, προφασίσθηκε την συμπεριφορά που ακολουθεί κατάστημα καφέ, εκτός ορίων της Ζώνης Λιμένα Λουτρακίου. Την ώρα, δηλαδή, που τα έχει κάνει μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα, θέλει να επιβάλλει την «δική του νομιμότητα» για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του.
Εκεί αντέδρασαν μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, ακόμα και από το συνδυασμό του, του ξεκαθάρισαν να μην ασχολείται με τις επιχειρήσεις εκτός ζώνης αρμοδιότητας του Ταμείου που είναι αρμοδιότητας του δήμου Λουτρακίου και ότι όλες οι υποθέσεις δεν είναι ίδιες και θα ψηφίζουν ανά περίπτωση.
Ενδεχομένως ο Γιώργος Ρουμελιώτης να είχε σύγχυση, αλλά προφασίσθηκε και την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, λέγοντας προς το σώμα «εσείς δεν γνωρίζετε γιατί δεν είστε δημοτικοί σύμβουλοι» ισχυριζόμενος ότι όλα τα θέματα «πρέπει να τα βλέπουμε ενιαία».
Γιώργο Ρουμελιώτη δεν θα πρέπει να κάνετε τέτοιου είδους τοποθετήσεις γιατί εκτίθεσθε πολλαπλάσια. Η νομιμότητα είναι μία. Τί δεν γνωρίζουμε όλοι εμείς οι «ιθαγενείς» που καθορίζει την «νομιμότητα» που αντιλαμβάνεσθε εσείς;
(190615)




ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

ΔΗΜΑΡΧΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ
ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Την εντολή για ξήλωμα των πινακίδων την έχει δώσει στο Αστυνομικό Τμήμα του Λουτρακίου ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης. Αυτό τόνιζε στο loutraki-press αστυνομική πηγή, υποστηρίζοντας ότι εμείς από μόνοι μας δεν θέλουμε να προβαίνουμε σε ενέργειες που κάνουν ζημιά στην επισκεψιμότητα του τόπου. (Έχει να πει κάποιος κάτι εδώ;) Έχετε διαπιστώσει ότι σε μεγάλες εκδηλώσεις παίρνουμε μέτρα και συμβάλλουμε στην ομαλή ροή, προκειμένου ο κόσμος που έρχεται να μείνεις ευχαριστημένος και να επανέλθει.
Είναι προφανές επεσήμαινε δημοτικός παρατηρητής ότι ο Γιώργος Γκιώνης έχει βιώσει το χάος της κεντρικής λεωφόρου, αλλά αντιδράει γιατί άκουσε ότι πρέπει να μπει τέρμα σε αυτό το χάλι. Όμως, το λάθος του είναι ότι πονάει χέρι, κόβει χέρι!
Απαιτείται σύνεση, ορθή σκέψη και μέτρα πιλοτικά χωρίς κλήσεις και ξήλωμα πινακίδων, προκειμένου να καταλάβουν πρώτοι απ’ όλοι οι κάτοικοι του Λουτρακίου ότι δεν πρέπει να κατεβαίνουν στην κεντρική λεωφόρο με το αυτοκίνητο. Αυτό το μήνυμα να περάσει και στους παραθεριστές, έτσι ώστε να διευκολύνονται αυτοί που μας τιμούν και επισκέπτονται τον τόπο, να έχουν αποκομίσει ευχάριστες εντυπώσεις, έτσι ώστε να επανέλθουν.
Η υπόθεση του παρκαρίσματος λόγω έλλειψης υπευθυνότητας και σοβαρότητας των τελευταίων δημοτικών αρχών, ουδέποτε έχει αντιμετωπισθεί ως μείζον πρόβλημα στην βάση του, έτσι ώστε να δοθεί και λύση, παρά το γεγονός ότι τα εκατομμύρια ευρώ έρεαν ποτάμι επί δεκαπέντε χρόνια και τόπο δεν έπιασαν. Είναι μια πονεμένη ιστορία το θέμα του πάρκινγκ, απαιτεί εχέφρονες ανθρώπους, θέλει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αντιμετώπιση σφαιρικά της κατάστασης και αντιμετώπισής του σε ολόκληρο το εύρος της πόλης του Λουτρακίου.
(190615)




ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ (Γιώργος Γκιώνης)

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΤΕ» ΑΜΑΡΤΙΕΣ;

Όλως περιέργως, όπως φαίνεται κι όλα δείχνουν από την τοποθέτηση του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, στοχοποιημένη είναι η παράκτια επιχείρηση καφέ Il Tramondo.
Όπως έδειξε ο Γιώργος Γκιώνης του φταίει για κάποιο λόγο η συγκεκριμένη επιχείρηση που έβγαζε προς Βορράν καρέκλες, αλλά από την βορεινή πλευρά όπου κάνει εργασίες η επιχείρηση στην οποία εκτελεί ιδιωτικές εργασίες ο έμπιστός του Γιώργος Ρουμελιώτης δεν βλέπει τίποτα, θεωρώντας ότι έτσι κουκουλώνει τις παρανομίες ολόκληρου νομικού προσώπου!
Τελικά Γιώργο Γκιώνη, δεν σας φταίει που παρανομεί σύσσωμο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου με την επιχείρηση στην πλατεία Κρήνης και σας φταίει το Il Tramondo; Αν είναι αυτή η επιχείρηση που χαλάει την εικόνα του Λουτρακίου, πρώτος είναι ο γράφων που θα υποστηρίξει να την κλείσετε. Κοιτάξτε πρώτα τι κάνουν κολλητοί σας και πόσο χαλάνε την εικόνα του παραλιακού μετώπου;
(190615)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΤΗΝ «ΜΑΪΜΟΥ»
ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Όσοι σύμβουλοι αρνούνται να υπογράψουν την σικέ «απόφαση» του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου για την μελέτη αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου που «σερβίρει» ο έμπιστος και εξ’ απορρήτων του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης, είναι εχθροί του Λουτρακίου.
Σε αυτό το πνεύμα εικάζεται και εκτιμάται από πρώην κορυφαίο θεσμικό παράγοντα που τον γνωρίζει άριστα ότι θα κινηθεί ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, μόλις θα κληθεί ο εκλεκτός του Γιώργος Ρουμελιώτης από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου με αφορμή τον ελεγχόμενο και «ύποπτο» τρόπο που διεξήχθη η ψηφοφορία, γιατί «έπνιξε» την άλλη μελέτη αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου και γιατί τελικά προκρίθηκε αυτή που πρόκρινε.
Η όλη διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι χρονοβόρα και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015 δεν θα προλάβει το σώμα να ολοκληρώσει σύννομες διαδικασίες προκειμένου να αναδειχθεί με απόλυτη διαφάνεια η μελέτη που πρέπει να επιλεγεί για να αναμορφώσει τελικά το παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου.
Το loutraki-press δεν ενδιαφέρεται ποιά μελέτη θα προκριθεί, αλλά να επικρατήσουν απόλυτα σύννομες και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και να μην υπάρχουν σκιές που αναδεικνύουν βαρύτατες και αποκρουστικότατες οσμές!
(190615)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ CHCL

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Άλλη μια φορά γίνεται απόλυτα αντιληπτό ότι στον δήμο Λουτρακίου τις τελευταίες δεκαετίες η τοπική ηγεσία είναι ανύπαρκτη για να προασπίσει και αντιμετωπίσει τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λουτράκι.
Αφορμή για την νέα επιβεβαίωση η αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη ο βουλευτής Β΄ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, με αφορμή το αίτημα των εργαζομένων για την διάσωση της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki (CHCL). Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι ζητούν την αντικατάσταση του 11μελούς διαχειριστικού συμβουλίου, προτείνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ ζητείται η έκδοση προσωρινής διαταγής που να απαγορεύει το ενδεχόμενο πτώχευσης του CHCL.
Πρόκειται για μία πάρα πολύ σοβαρή πρωτοβουλία των εργαζομένων, αλλά σε ποιόν δήμαρχο ή ακόμα και πρώην να απευθυνθούν και να ζητήσουν ή έστω και να συζητήσουν μια τέτοια προοπτική; Ποιος από τους τρεις τελευταίους δημάρχους έχει το ανάστημα να κοντράρει τον προεδρεύοντα - διευθύνοντα σύμβουλο του Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. Νικόλαο Δαούλη Ρεμαντά και δεν θα είναι προτιμότερο για τον ίδιο εκείνη την ώρα να ανοίξει η Γη να τον καταπιεί;
Μοιραία λοιπόν οι εργαζόμενοι, επειδή τους απασχολεί όχι μόνον το επαγγελματικό μέλλον τους, αλλά και η επιβίωση των οικογενειών τους, επειδή δεν βρίσκουν το στήριγμα στις ανύπαρκτες τοπικές «ηγεσίες» αναγκάζονται να προσφεύγουν για στήριξη σε τρίτους, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, αλλά να βρουν και την απαιτούμενη συμπαράσταση στα εύλογα αιτήματά τους.
Επισημαίνεται ότι ο βουλευτής Β΄ Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος είναι ένας άνθρωπος που συμπαρίσταται και είναι δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λουτράκι, ενώ άδολα και αβασάνιστα παρέχει την βοήθεια και την συνδρομή του.

Η συνεδρίαση του διαχειριστικού συμβουλίου
Χθες συνεδρίασε το διαχειριστικό συμβούλιο του CHCL, κατ’ αρχήν φυσικά υπό την προεδρεία του ισχυρού άνδρα του CHL S.A. Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά, ο οποίος παρουσίασε στα μέλη του οργάνου, τον άνθρωπο επιλογής και απόλυτης εμπιστοσύνης του, νέο διαχειριστή - γενικό διευθυντή Χρήστο Τσεμπερά. Στη συνέχεια, τυπικά, την προεδρεία της συζήτησης ως είθισται ανέλαβε ο νέος διαχειριστής - γενικός διευθυντής.
Ο Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς ανακοίνωσε την απόλυση του τέως διαχειριστή - γενικού διευθυντή Βασίλη Τσολέκα, για τον οποίο είπε ότι η επιχείρηση εξετάζει το ενδεχόμενο αν δικαιούται να λάβει αποζημίωση, μετά την «βλάβη»(;) που προκάλεσε με το θεματολόγιο της περασμένης Παρασκευής για πτώχευση του CHCL
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά για να μην έχουν την αίσθηση ότι υποτιμούν την νοημοσύνη των όπως τους νομίζουν «ιθαγενών» του Λουτρακίου.
Ο Βασίλης Τσολέκας δεν ήταν στο casino Ρόδου ιδιοκτησίας του Yigal Zilkha και ήλθε μετεγγραφή στο Λουτράκι;
Διευθυντής στον προσοδοφόρο κλάδο των slot machines δεν τοποθετήθηκε και με την έγκριση του «σοφού» άνδρα Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά αφού προηγουμένως είχε κάνει τα κουμάντα του, λόγω του πλέον ευαίσθητου από την φύση του τομέα;
Μετά που προήχθη σε διαχειριστή - γενικό διευθυντή, στην ουσία front man -όπως τόνιζαν στο loutraki-press διευθυντικά στελέχη του CHCL- του Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά, δεν ήταν επιλογή του ιδίου από την Βουκουρεστίου;
Κατά συνέπεια λοιπόν ο γράφων αδυνατεί να πιστέψει ότι η συζήτηση περί «πτώχευσης» ήταν επιλογή και πρωτοβουλία του Βασίλη Τσολέκα, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είναι ικανός ούτε να παραιτηθεί, καθ’ ότι το θέμα πτώχευσης είναι βαρύ πράγμα και αντιμετωπίζεται με την δέουσα σύνεση. Ο Βασίλης Τσολέκας, δεν θα μπορούσε να περίμενε και άλλη αντιμετώπιση, αφενός γιατί είχε δεχθεί ο ίδιος να παίξει τον ρόλο του front man, αφετέρου ανακοίνωνε παραιτήσεις - και ποτέ δεν το τόλμησε, εκ των οποίων ενίοτε μία γίνεται δεκτή ή σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις απόλυση. Όλο αυτό το πλαίσιο, αυτόματα σε ρίχνει στα μάτια των προϊσταμένων σου, οι οποίοι δεν σε αντιμετωπίζουν όπως θα ήθελες ή φαντάζεσαι την βαρύτητα(;) που φέρεις λόγω της θέσεως.
Ειρήσθω εν παρόδω με τον ίδιο ελαφρύ τρόπο αντιμετωπίζονται και οι τοπικοί «λιγδωμένοι κονδυλοφόροι» που μόλις τους κόπηκε η «««διαφήμιση»»» βγάζουν γλώσσα και νομίζουν ότι τρόμαξαν; Πώς να τρομάξουν άλλωστε, όταν ξέρουν ότι μόλις τους δώσουν € 50 θα γίνει αυτόματα η εναέρια ανακυβίστηση;
Όπως ήταν φυσικό το θέμα της πτώχευσης διασκεδάστηκε και την συζήτηση την πήγαινε εκεί που ήθελε ο Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και από ποιόν ΆΛΛΩΣΤΕ;
(190615)
ΚΟΥΙΖ 1

Σε ποίο εξοχικό σπίτι επιχειρηματία και παράλληλα συνεργάτη και μεγαλοπρομηθευτή εταιρείας συναντώνται ένα από τα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα του Λουτρακίου και το… μυαλό της επιχείρησης;
(150615)




ΚΟΥΙΖ 2

Μέχρι που έχετε σκοπό δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη να φθάσει η κάλυψη στο έμπιστο κι εξ’ απορρήτων σας πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη, γιατί οσονούπω θα αρχίσουν να κατατίθενται αναφορές για παράβαση καθήκοντος με την παράνομη κατάληψη της πλατείας Κρήνης;
(150615)




ΚΟΥΙΖ 3

Ίί απάντησε ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης σε καταγγελία πολίτη για το χάλι με τον νέο ιδιωτικό παιδότοπο στην πλατεία Κρήνης; «Δεν μπορώ να καλέσω την αστυνομία και το λιμενικό γιατί θα δημιουργήσω πρόβλημα στους επιχειρηματίες». Γιώργο Γκιώνη ποιός νομίζετε ότι σας πίστεψε και όλοι το ερμηνεύουν ότι νομίζετε ότι έτσι προσφέρετε κάλυψη στον Γιώργο Ρουμελιώτη;
(150615)




Είπαν… 1

«Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη έχετε επιτύχει να έχετε εξοργίσει τον απλό κόσμο που σας εμπιστεύθηκε στις περσινές εκλογές, έχοντας πεισθεί ότι κατά την παραμονή σας στην αντιπολίτευση αντιληφθήκατε λάθη και σφάλματά σας και διορθωθήκατε. Αυτός ο κόσμος ισχυρίζεται ότι είσθε δύο φορές χειρότερος. Φαντασθείτε, ότι όλοι αυτοί που τα λένε δεν έχουν γνώση για τα βαριά θέματα, όπως είναι το casino και οι σχέσεις σας με τους διοικούντες, το SPA, ο προαστιακός, ο Αρχαίος Δίολκος κ.λπ. Εάν είχαν την τύχη να γνωρίζουν πώς θα αντιδρούσαν; Γι’ αυτό πρέπει να βγει μια καινούργια εφημερίδα που δεν θα είναι με το χέρι ανοικτό να τα καταπίνει ή να αποπροσανατολίζει όπως γίνεται σήμερα, ενώ αποστολή της θα είναι η ενημέρωση της κοινωνίας. Αυτό, θα είναι έργο δικό σας!»
(150615)




Είπαν… 2

«Μήνυμα προς Βουκουρεστίου 11: ″Με το ξεροκόμματο των € 250 δεν λίγδωσε το αντεράκι μας. Κατά συνέπεια ετοιμαζόμαστε για το Σαββατοκύριακο για… ασκήσεις γυμναστικής″. Σε απλά ελληνικά οι εργαζόμενοι στο Club Hotel Casino Loutraki είναι έτοιμοι το προσεχές Σαββατοκύριακο να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις.»
(150615)




Είπαν… 3

«Τα χρειάσθηκε για τα καλά την περασμένη Παρασκευή το πρωί ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης μόλις παρέλαβε από το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα για τις υπερβάσεις κατασκευής του Loutraki Thermal Spa, μετά από ερώτηση που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Να δείτε όταν θα έλθει αίτημα και για το άλλο το σκάνδαλο που πνίξατε για την υπέρβαση του κατασκευαστικού κόστους του δημαρχείου… Μην ξεχάσετε να αναφερθείτε στην προκαταβολή και την πρώτη δόση.»
(150615)




ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ (Γιώργος Γκιώνης)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΣΠ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ;

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, όπως επίσης και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Θανάσης Γεωργίου, με την προϋπόθεση ότι ευσταθούν οι πληροφορίες που έφθασαν χθες τα μεσάνυχτα στο loutraki-press ότι ο έμπιστος συνεργάτης σας επί σειράν πολλών ετών Γιάννης Μαυροειδής επεξεργάζεται την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΣΠ) Λουτρακίου και μέσα από αυτή την εργασία του σκοπός είναι να εισέλθει ο προαστιακός στο Λουτράκι και να σταματάει στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος του Ισθμού, εκεί δηλαδή που προστάζουν τα οικονομικά συμφέροντα για να θάψουν το Λουτράκι, πλανάσθε πλάνην οικτράν, όπως θα έλεγε και ο «μέντοράς» σας περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Σίγουρα Γιώργο Γκιώνη η πρόθεσή σας -κόντρα στις προεκλογικές υποσχέσεις σας, αλλά και κόντρα στις διαβεβαιώσεις σας όσο καιρό παραμένατε στο… ψυγείο της αντιπολίτευσης ότι επιθυμείτε να έλθει ο προαστιακός στην οδό Αιγαίου- είναι να μην εισέλθει ο προαστιακός στο Λουτράκι, αλλά να γίνει αυτό που προαναφέρθηκε ευθυγραμμιζόμενος με τον Πέτρο Τατούλη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά συμφέροντα και να θαφτεί ο τόπος. Αν νομίζετε εσείς προσωπικά, αλλά και ο αντιδήμαρχός σας ότι θα διασκεδάσετε τις εντυπώσεις προφασιζόμενοι ότι με τις αναγκαίες τροποποιήσεις στο ΓΣΠ δεν είναι δυνατόν να εισέλθει στην πόλη το πλέον σύγχρονο, ασφαλέστερο και οικονομικότερο μέσο στην οδό Αιγαίου, αυτά δεν πείθουν ότι παιδιά του δημοτικού σχολείου, πόσο μάλλον τους μεγάλους που θα μας κάνετε με τις αστειότητές σας να λιποθυμήσουμε από τα γέλια.
Μην λησμονείτε, ότι όπου πήγε ο προαστιακός μέσα στις πόλεις, τις κράτησε ζωντανές και σήμερα υπάρχουν. Αν εσείς θέλετε να πράξετε αντίθετα, είναι υπέρ του δέοντος προφανές -και επαναλαμβάνεται αν ευσταθούν οι μεσονύκτιες πληροφορίες- ότι θέλετε και σκοπιμότητά σας είναι να προκαλέσετε την μεγαλύτερη καταστροφή στον τόπο και ποιός ξέρει αν ενδεχομένως υπάρχουν ανταλλάγματα και τι είδους μπορεί να είναι αυτά;
Άραγε Γιώργο Γκιώνη και Θανάση Γεωργίου το χάλι της εικόνας «νεκρής πόλης» δεν σας έχει θορυβήσει για το τι μέλλει γενέσθαι;
(150615)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ
«ΒΟΜΒΑ» ΚΑΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Άρχισαν τα όργανα, αλλά πιο ορθά έσκασε η πρώτη βόμβα στα χέρια του αδυνατούντος να αντιληφθεί τους κινδύνους από την τακτική «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω, εγώ είμαι και κανένας άλλος» δημάρχου Λουτρακίου και προέδρου διευθύνοντος συμβούλου της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Γκιώνη, που στοιχειωδώς δεν πράττει το καθήκον του να υπερασπισθεί το συμφέρον της δημόσιας δημοτικής επιχείρησης Λουτράκι Α.Ε., καθώς επίσης του δήμου και των δημοτών του Λουτρακίου.
Την βόμβα πυροδότησε ο επικεφαλής του συνδυασμού Ενωμένοι Δημότες Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος με προσωπική επιστολή του καταγγέλλει τον Γιώργο Γκιώνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λουτρακίου Α.Ε. για παραβάσεις και παραλήψεις, οι οποίες λόγω του ύψους των απαιτουμένων ποσών (πάνω από € 125.000) είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Στην επιστολή του ο Γιώργος Παπαγεωργίου καταγγέλλει ευθέως τον Γιώργο Γκιώνη και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. ότι: «Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε σε καμιά περίπτωση ότι ο δήμαρχος και πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε., αλλά και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο, κάνουν πολιτικά τα ″στραβά μάτια″ και δεν χρησιμοποιούν το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτουν, για να διασφαλίσουν το μέλλον της εταιρείας, του δήμου, αλλά και των εργαζομένων στο Club Hotel Loutraki S.A. και στην Λουτράκι Α.Ε., που ημέρα με την ημέρα φαντάζει αβέβαιο.
Πέρα από την πιθανολογούμενη παράβαση καθήκοντος, την δική σας και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της εταιρείας, πέρα από την περίεργη μη διεκδίκηση τουλάχιστον του ελάχιστου εγγυημένου και της ζημίας που υπέστη ήδη η εταιρεία, είναι φανερό ότι αν και είστε υποχρεωμένος βάσει του νόμου 2190/1920 Περί Ανωνύμων Εταιρειών να κάνετε ότι θα έκανε ένας συνετός επιχειρηματίας, απέχετε πολύ από αυτό και εσείς και το υπόλοιπο Δ.Σ. της εταιρείας.
Σας καλούμε λοιπόν να ενεργήσετε, τάχιστα τα δέοντα, προς την κατεύθυνση της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, της περιουσίας των δημοτών, για το καλό της πόλης και για το καλό όλων μας, αφού στο κάτω-κάτω παρά τις όποιες πιθανές ευθύνες σας, είναι δεδομένο ότι τελικά θα είμαστε εμείς, οι δημότες, που θα πληρώσουμε το λογαριασμό.»
Σίγουρα, πρόκειται για συνειδητές πράξεις τόσο του παρόντος, όσο και του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου κι εφ’ όσον πριν την αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής δεν έχουν εκφρασθεί αντιρρήσεις μελών του οργάνου και δεν έχει κατηγορηθεί για την στάση του ο Γιώργος Γκιώνης και τα μέλη της πλειοψηφίας, εκτιμάται από νομικούς κύκλους ότι θα ευρεθούν άπαντες ελεγχόμενοι από την Δικαιοσύνη. Κι αυτό, γιατί την από 9 Ιουνίου 2015 επιστολή του ο Γιώργος Παπαγεωργίου την κοινοποιεί προς τους εισαγγελέα Διαφθοράς, Εισαγγελία Κορίνθου, Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου. Εκ του νόμου όλοι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας επιβάλλεται να επιληφθούν και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες έρευνας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής
Κύριε δήμαρχε και πρόεδρε της Λουτράκι Α.Ε.,
όπως γνωρίζετε, με το από 28/4/1995 Ιδιωτικό Συμφωνητικό συνεστήθη κοινοπραξία με ομόρρυθμους εταίρους την τότε ΑΤΕΚΛ, νυν Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ με τον διακριτικό τίτλο Λουτράκι Α.Ε. και το Club Hotel Loutraki S.A.
Στο κεφάλαιο Ε’ του προαναφερόμενου ιδιωτικού συμφωνητικού συμφωνήθηκε ρητώς ότι το Club Hotel Loutraki όφειλε να καταβάλλει στην ΑΤΕΚΛ νυν Λουτράκι Α.Ε. την 2α Ιανουαρίου κάθε επομένου έτους ετήσια εγγύηση επί των κερδών ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει ζημία. Η διάταξη αυτή ετηρήθη απαρεγκλίτως από του Club Hotel Loutraki S.A. παρά τις αμφισβητήσεις που πρόεκυπταν κατά καιρούς, ως προς το πραγματικό ύψος των κερδών.
Την 2α Ιανουαρίου 2014, επί προεδρίας του προηγούμενου δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, και από ότι γνωρίζω μέχρι την έναρξη της δικής σας προεδρίας, το Club Hotel Loutraki S.A., παρανόμως και εξ ολοκλήρου αντισυμβατικώς, δεν έχει καταβάλει στην Λουτράκι Α.Ε. το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα του οικονομικού έτους 2013, όπως προβλεπόταν στο ως άνω άρθρο.
Ο προηγούμενος πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε., αλλά και το προηγούμενο Δ.Σ. της εταιρείας, για άγνωστους λόγους, δεν προέβησαν σε καμία άσκηση ενδίκων μέσων κατά του Club Hotel Loutraki S.A., ούτε κατήγγειλαν την σύμβαση ως όφειλαν, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ανωτέρω μνημονευθέντος από 28/4/1995 Ιδιωτικού Συμφωνητικού, ούτως ώστε να διασφαλισθούν οι απαιτήσεις της Λουτράκι Α.Ε., το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα της εταιρείας έναντι τρίτων που τους οφείλονται χρήματα, αλλά και οι χιλιάδες μέτοχοι - δημότες που δεν ευθύνονται σε τίποτα να αναγκαστούν στο τέλος να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Τον Ιούνιο του 2014, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πριν ακόμα αναλάβετε δήμαρχος, αναλάβατε πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. Το περίεργο είναι ότι ούτε εσείς, ούτε κάποιο άλλο μέλος του νεοσύστατου Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε., έκανε κάτι προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των συμφερόντων της Λουτράκι Α.Ε. και ειδικότερα δεν διεκδικήσατε ως οφείλατε, θεσμικά, πολιτικά, νομικά, τα νόμιμα έσοδα τα οποία αρνείται και οφείλει να καταβάλλει το Club Hotel Loutraki S.A. στην Λουτράκι Α.Ε.
Ήδη διανύουμε τον έκτο μήνα του Ιουνίου 2015 και το Club Hotel Loutraki S.A., δεν έχει καταβάλει στην Λουτράκι Α.Ε. το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα του οικονομικού έτους 2013, καθώς και αυτό του έτους 2014, που όπως προανέφερα, προβλεπόταν στο άρθρο Ε’ του από 28/4/1995 Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ της τότε ΑΤΕΚΛ, νυν Λουτράκι Α.Ε.
Εσείς δε και το Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε., εξακολουθείτε να ανέχεστε την απαράδεκτη, παράνομη, καταχρηστική και αντισυμβατική συμπεριφορά του Club Hotel Loutraki S.A., μη διεκδικώντας με κάθε ένδικο μέσο όλα τα οφειλόμενα στην Λουτράκι Α.Ε., παρά το γεγονός ότι εσείς ο ίδιος έχετε πολλάκις παραδεχθεί και μάλιστα δημόσια, ότι το μέλλον των συνέταιρων μας στην Club Hotel Loutraki S.A. φαίνεται να είναι εξαιρετικά δυσοίωνο.
Άλλωστε, ελλοχεύει ο κίνδυνος ότι αφού η κοινοπραξία είναι ομόρρυθμος εταιρεία, οι ευθύνες και τα οικονομικά βάρη σε περίπτωση πτώχευσης των συνεταίρωνμας, θα περιέλθουν ανεξαρτήτως ποσοστού, εξ ολοκλήρου στην Λουτράκι Α.Ε. και κατ’ επέκταση στο δήμο.
Όμως και πάλι, παρ όλες τις διαπιστώσεις που εκφράσατε, στο πρόσφατο παρελθόν ως δήμαρχος και πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. και προηγουμένως ως αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, εξακολουθείτε σήμερα παραδόξως, να μην στρέφεστε με ένδικα μέσα κατά του Club Hotel Loutraki S.A., επιβαρύνοντας την καθαρή θέση της δημοτικής εταιρείας, της οποίας ηγείστε και έχετε συνεπώς την απόλυτη ευθύνη για την λειτουργία και το οικονομικό και αναπτυξιακό μέλλον της.
Το χειρότερο δε είναι, ότι επειδή με ενέργειές σας είχατε στο παρελθόν ενεχυριάσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να λάβετε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, με εξαιρετικά μάλιστα χαμηλό επιτόκιο και επειδή πλέον το Club Hotel Loutraki S.A. δεν καταβάλλει ως όφειλε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, η τράπεζα κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση και διεκδικεί πλέον όλα τα εκ του δανείου οφειλόμενα συν τους νομίμους τόκους κ.λπ.
Και πάλι ο πρώην πρόεδρος και το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και εσείς πλέον ως πρόεδρος και το νέο διοικητικό συμβούλιο, εντελώς ανεξήγητα, δεν ασκήσατε κανένα ένδικο μέσο κατά του Club Hotel Loutraki S.A.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε η αίτηση πτώχευσης του εργολάβου, κατασκευαστή του Υδροθεραπευτηρίου, Γεωργίου Βλάχου κατά της Λουτράκι Α.Ε. η οποία εκδικάζεται στις 10/6/2015, ο οποίος προφανώς έχασε την υπομονή του από τις αλλεπάλληλες αναβολές και κωλυσιεργίες και διεκδικεί πλέον φορτικά από τον δήμο, με όλα τα ένδικα μέσα, τα χρήματα που του οφείλονται από την κατασκευή του Υδροθεραπευτηρίου.
Μην έχετε καμία αμφιβολία, ο Γιώργος Βλάχος θα κάνει αυτό που δεν κάνει η Λουτράκι Α.Ε., αυτό που δεν τολμήσατε να κάνετε εσείς μέχρι σήμερα και δεν έκανε ο προηγούμενος δήμαρχος και πρόεδρος Κώστας Λογοθέτης όλη τη θητεία του κατά του Club Hotel Loutraki S.A. Διεκδικεί χρήματα που του οφείλονται ως συνετός επιχειρηματίας, σφίγγοντας όσο μπορεί πιο πολύ τη θηλιά, στραγγαλίζοντας το μέλλον της Λουτράκι Α.Ε., το χρέος της οποίαςθα επιβαρύνεται πλέον με τόκους υπερημερίας και άλλα έξοδα που θα ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο Ευρώ.
Να σημειώσω εδώ ότι η ανάσα ρευστότητας που μπορεί να δοθεί στην Λουτράκι Α.Ε. από την εκδίκαση οφειλών του Club Hotel Loutraki S.A. υπέρ του δήμου, αν και δεν αφορά την υποχρέωση της τελευταίας στην καταβολή της ετήσιας εγγύησης επί των κερδών, μπορεί μεν μακροπρόθεσμα, μετά την πιθανώς θετική έκβαση της έφεσης του Club Hotel Loutraki S.A. υπέρ της Λουτράκι Α.Ε., να ελαφρύνει την καθαρή οικονομική θέση της Λουτράκι Α.Ε., δεν λύνει όμως το άμεσο πρόβλημα ρευστότητας, γιατί η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης του Γιώργου Βλάχου προηγείται χρονικά κατά πολύ και βεβαίως η εξυπηρέτηση του χρέους προς τον εργολάβο του Υδροθεραπευτηρίου, προφανώς δεν επιδέχεται άλλη χρονική καθυστέρηση.
Άλλωστε, τα όποια ποσά που θα έμπαιναν στην εταιρεία, δεν θα ελάφρυναν το χρέος της Λουτράκι Α.Ε. προς τον εργολάβο, αφού ούτως ή άλλως τα όποια χρήματα θα τα έπαιρνε η Εθνική Τράπεζα έναντι του χρέους της Λουτράκι Α.Ε. προς αυτήν και όχι το ταμείο της Λουτράκι Α.Ε.
Τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι φήμες που φέρουν το Club Hotel Loutraki S.A., να οδεύει προς την πτώχευση.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι φήμες θα επιβεβαιωθούν στο άμεσο μέλλον, πράγμα που για ευνόητους λόγους απευχόμεθα όλοι ανεξαιρέτως. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι η παρά τον κίνδυνο που διαγράφεται πλέον πολύ πιο ζωντανά από ότι στο παρελθόν, εσείς εξακολουθείτε να επιλέγετε την τακτική της πλήρους αδράνειας ποντάροντας στο ανύπαρκτο και υποτιμώντας το προφανές.
Γιατί θα περίμενε κανείς, ως συνετός επιχειρηματίας, πρόεδρος μιας Α.Ε. με μετόχους όλους τους δημότες αυτού του δήμου, που βρίσκεται σε ορατό κίνδυνο, πριν βαρύνει η εταιρεία με επιπρόσθετα χρέη, να σπεύσει να κατοχυρώσει με κάθε τρόπο τις όποιες ήδη υπάρχουσες απαιτήσεις της έναντι τρίτων.
Κύριε δήμαρχε,
η παρούσα επιστολή δεν έχει στόχο σε καμιά περίπτωση να σας υποδείξει τι πρέπει να κάνετε. Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και λόγω επαγγέλματος και λόγω εμπειρίας. Ίσως αυτό να είναι και το πρόβλημα.
Δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε σε καμιά περίπτωση ότι ο δήμαρχος και πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε., αλλά και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο, κάνουν πολιτικά τα ″στραβά μάτια″ και δεν χρησιμοποιούν το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτουν, για να διασφαλίσουν το μέλλον της εταιρείας, του δήμου, αλλά και των εργαζομένων στο Club Hotel Loutraki S.A. και στην Λουτράκι Α.Ε., που ημέρα με την ημέρα φαντάζει αβέβαιο.
Πέρα από την πιθανολογούμενη παράβαση καθήκοντος, την δική σας και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της εταιρείας, πέρα από την περίεργη μη διεκδίκηση τουλάχιστον του ελάχιστου εγγυημένου και της ζημίας που υπέστη ήδη η εταιρεία, είναι φανερό ότι αν και είστε υποχρεωμένος βάσει του νόμου 2190/1920 Περί Ανωνύμων Εταιρειών να κάνετε ότι θα έκανε ένας συνετός επιχειρηματίας, απέχετε πολύ από αυτό και εσείς και το υπόλοιπο Δ.Σ. της εταιρείας.
Σας καλούμε λοιπόν να ενεργήσετε, τάχιστα τα δέοντα, προς την κατεύθυνση της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, της περιουσίας των δημοτών, για το καλό της πόλης και για το καλό όλων μας, αφού στο κάτω-κάτω παρά τις όποιες πιθανές ευθύνες σας, είναι δεδομένο ότι τελικά θα είμαστε εμείς, οι δημότες, που θα πληρώσουμε το λογαριασμό.
(150615)




Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗ
ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΦΙΛΟΣ(;) ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλλει ο έγκριτος νομικός Κορίνθου Περικλής Μπαλοδήμος και την απάντηση στον γράφοντα του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος του Αρείου Πάγου, η υπόθεση για το κόστος του «θόλου» των € 5,1 εκατ. και το ΣΔΟΕ που δεν αντελήφθη τίποτα και τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα, βρίσκεται στα χέρια ανακριτή.
Μεταξύ άλλων θα κληθεί στην συγκεκριμένη εξέταση να καταθέσει και ο νυν πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων Αντώνης Στεργιώτης, δεδομένου ότι κατά την περίοδο εκείνη κατασκευής του έργου ήταν πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος του Club Hotel Loutraki S.A. και διαχειριστής του Club Hotel Casino Loutraki (CHCL). Σύμφωνα με το τότε περιβάλλον του Αντώνη Στεργιώτη, εκείνος εξέφραζε προβληματισμό και δυσαρέσκεια γι’ αυτές τις δαπάνες, γιατί γίνονταν και γιατί έφευγε ζεστό χρήμα από την επιχείρηση την ώρα που ζητούσε από τους μετόχους, γιατί το CHCL είχε ανάγκη για είσοδο ζεστού χρήματος, ενώ δημόσια έλεγε ότι -εν έτει 2011- θα προσελκύσει τους μεγάλους πελάτες.
Απ’ όλη αυτή την ιστορία, εξαιρουμένων των φόρων που αναλογούν ο δήμος Λουτρακίου ή η Λουτράκι Α.Ε. ακριβέστερα, έχει χάσει από το ταμείο της περισσότερα από € 500.000 αν το κόστος ήταν λογικό…
Φυσικά, γι’ αυτό το εξωφρενικό κόστος η ηγεσία του τόπου δεν αντέδρασε, αλλά και με τι κότσια να το κάνει άλλωστε αφού αν αντιδρούσαν θα γέλαγε ο κάθε πικραμένος;
Μπροστά μας λοιπόν ο δρόμος που έχουμε να διαβούμε θα δείξει αν αυτές οι δαπάνες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά και πώς διατέθηκαν τα συγκεκριμένα τεράστια και εξωφρενικά για την συγκεκριμένη περίοδο κονδύλια. Επίσης, πώς το ΣΔΟΕ τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα κι αν το είχε προβληματίσει ή του είχε προξενήσει την περιέργεια κάτι;
(150615)
Return top