ΚΟΥΙΖ 1

Τέως δήμαρχε Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του δήμου Λουτρακίου ψηφίσατε μόνον τα έσοδα κι όχι τα έξοδα. Αυτός ο δήμος δεν θα πρέπει να έχει έξοδα για τις λειτουργικές του ανάγκες; Όλα θα πρέπει να γίνονται με έκτακτες δαπάνες και την χρυσή συνταγή των απευθείας αναθέσεων, σύμφωνα πάντοτε και με την πεπατημένη σας;
(171115)




ΚΟΥΙΖ 2

Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη, καλό είναι το πάρτι που έχετε στήσει και σπαταλάτε αφειδώς τα χρήματα του ταμείου. Πόσο άραγε κοστίζει να εξωραΐσετε την παραλία και να καλωπίσετε τους κρατήρες κάτω από το ντουζ του 8ου και του 11ου δρόμου;
(171115)




ΚΟΥΙΖ 3

Αντιδήμαρχε - αναπληρώτρια του δημάρχου Μαρία Πρωτοπαπά πέραν των σχεδίων που εξυφαίνονται για να είστε η επόμενη δήμαρχος, έχετε η ίδια αντιληφθεί ότι μπορείτε να χρησθείτε δήμαρχος και στην τρέχουσα θητεία, δεδομένου ότι οι κινήσεις και αντιδράσεις σας δεν προδίδουν κάτι τέτοιο;
(171115)




Είπαν… 1

«Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη, επειδή θα μείνετε στην ιστορία για τις απευθείας αναθέσεις σας λόγω των επιλογών των προμηθειών σας, καθώς επίσης και για την αντικατάσταση της νομικής συμβούλου που διακρίθηκε για τις επιτυχημένες αποφάσεις της με αμοιβή € 1.200 μόλις, για ένα τρίμηνο, επειδή σας φάνηκε ψίχουλα η αμοιβή της για την κατασπατάληση του δημοσίου δημοτικού χρήματος, επιλέξατε να προσλάβετε δικηγόρο για το ίδιο διάστημα με αμοιβή € 7.500. Επειδή όλοι πλέον αντιλαμβάνονται τι γίνεται, πλην από τον φίλος σας δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, ηλικιωμένος δημότης προκειμένου να συνεχίσετε ακάθεκτοι το έργο σας, μας υπέδειξε να προβείτε σε μια εργολαβία με όσοι κόστος νομίζετε εσείς, προκειμένου να αποκαταστήσετε την θωράκιση με τα βράχια που έχουν πέσει στον πυθμένα για να μην καταρρεύσει από τους έντονους κυματισμούς το κρηπίδωμα έμπροσθεν των ουζερί.
(171115)




Είπαν… 2

«Είχε δεν είχε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ″εξοστράκισε″ τον ηθικό κι έντιμο λιμενάρχη Κορίνθου Παναγιώτη Πολυζωίδη, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην διαπλοκή που καιροφυλαχτεί, όπως είχαν προειδοποιηθεί οι κύριοι της Ακτής Βασιλειάδη. Ωστόσο, δεν έλαβαν υπόψη τους ακόμα και την δικαστική απόφαση που είχε προσφύγει και δικαιωθεί για σημαντικότατους οικογενειακούς και κρίσιμους λόγους υγείας ο εκδιωχθείς λιμενάρχης, με συνέπεια τώρα -εξαρτάται από το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να την αποκρούσει- η ντόπια ″καμόρα″ να είναι έτοιμη να εφορμήσει. Επειδή με την απόφαση αυτή μπορεί να χαθεί και μια ζωή -ποιός άραγε δίνει σημασία σ’ αυτά;- το κρίμα στο λαιμό όλων αυτών που απεφάσισαν στο πόδι. Δυστυχώς στις ημέρες μας, περισσεύει η ανθρωπιά..
(171115)




Είπαν… 3

«Πάει η ανάπτυξη για το Λουτράκι. Χάσαμε το τραίνο… Δεν εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η λειτουργία οίκου ανοχής ή επί το μοντέρνο studio, στην επικράτεια του δήμου Λουτρακίου.»
(171115)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;

Η επταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε οριστικά ότι είναι εκτός νομοθετικού πλαισίου η υπουργική απόφαση που προβλέπει την συλλήβδην μεταβίβαση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του δικαιώματος χρήσης παραλίας για όλη την Ελλάδα.
Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθ. 3944/2015 απόφασή του, αποφάνθηκε ότι στους ΟΤΑ όχι μόνο πρέπει να παραχωρούνται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση» οι παραλίες προκειμένου με την σειρά τους να τις ενοικιάζουν σε τρίτους προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, θαλάσσια ποδήλατα, τροχήλατα αναψυκτήρια, κ.λπ., αλλά η παραχώρηση θα υλοποιείται κατά περίπτωση εφ’ όσον υπάρχουν σχετικά διαγράμματα τα οποία θα καθορίζουν τις προϋποθέσεις και τους όρους της παραχώρησης.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η μεταβίβαση από τους ΟΤΑ του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση, καθώς αυτό είναι αντίθετο στην νομοθεσία (νόμος 2971/2001).
Ακόμη, επισημαίνεται στην δικαστική απόφαση ότι αποκλείεται η παραχώρηση αιγιαλού, όχθης κ.λπ. όταν αυτή έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος ή έχει χαρακτηρισθεί περιοχή φυσικού κάλους ή υπάρχουν ευπαθή οικοσυστήματα, ενώ δεν μπορεί να επιτρέπονται μόνιμες κατασκευές, καθώς επιφέρουν αλλοίωση στην μορφολογία του αιγιαλού και είναι αντίθετες στον προορισμό του αιγιαλού.
Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι κατά την έννοια των διατάξεων του νόμου 2971/2001 η έγκριση των αρμοδίων υπουργών για «την περαιτέρω μεταβίβαση σε τρίτους του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας εκ μέρους των ΟΤΑ ως παραχωρησιούχων, χορηγείται κατά περίπτωση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νομοθέτη για την προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων, που κινδυνεύουν από την υπερεκμετάλλευση και να διαφυλαχθεί η κοινοχρησία τους».
Άλλωστε, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «δεν νοείται συλλήβδην εκ των προτέρων έγκριση εκ μέρους των αρμοδίων υπουργών μεταβιβάσεων που θα χωρίσουν μελλοντικά, διότι έτσι απεμπολούν την αρμοδιότητα ασκήσεως εποπτείας επί των πράξεων των ΟΤΑ, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε διακινδύνευση τα παράκτια συστήματα».
Στο ΣτΕ είχε  προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και οικολογική οργάνωση της Ροδόπολης Αττικής, ενώ παρέμβαση είχε κάνει και ο δήμος Σαρωνικού και ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του Μαΐου 2009 (αντικαταστάθηκε με μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις με το ίδιο περιεχόμενο μέχρι και το 2014) που επιτρέπει την «απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού».
Το ΣτΕ ακύρωσε την επίμαχη υπουργική απόφαση, ενώ απέρριψε την παρέμβαση.
(171115)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΟ ΝΕΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ένα από τα θέματα που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό στην κοινωνία του Λουτρακίου, είναι ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο περιβόητος ΟΕΥ που παραπέμπει σύμφωνα με τους γνωρίζοντας από οργανογράμματα, αλλά έχοντας γνώση από παλαιότερα και για την εσωτερική κατάσταση στο δήμο Λουτρακίου, ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνειδητά τον ευνουχίζει, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν διαθέτουν την αντίληψη να αντιληφθούν τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους, και ως εκ τούτου ο δήμος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και να έχει αποτελεσματικότητα.
Ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, αν και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Γιώργο Γκιώνη, διερωτάται τι είναι αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνει και «ποιούς εξυπηρετούν ή ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούν», καθ’ ότι με το «άπλωμα» λειτουργίας του δήμου σε περιόδους κρίσης οικονομικής και ανθρώπινου δυναμικού, γίνεται προφανές ότι προτεραιότητα και ενδιαφέρον δεν ήταν πώς θα λειτουργήσει ορθολογικά και αποτελεσματικά ο δήμος, αλλά πώς θα βολευθούν και θα ικανοποιηθούν ιεραρχικά και οικονομικά οι δικοί μας άνθρωποι για να ελέγχουμε και πλήρως τον δήμο.
Πέραν της δημοτικής αρχής, πέραν του πρώην κορυφαίου θεσμικού παράγοντα που κάνει στο loutraki-press τις επισημάνσεις, πέραν των υπαλλήλων - κολλητών της δημοτικής αρχής που φρόντισαν και κοίταξαν πώς θα βολευθούν, ένα που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό είναι: Γιατί ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης πλαισιωμένος από την αναπληρώτρια του αντιδήμαρχο Μαρία Πρωτοπαπά δεν δέχθηκαν να δουν και να συνομιλήσουν με το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Λουτρακίου και να ακούσουν τις ενστάσεις τους;
Δήμαρχε Λουτρακίου οι άριστα γνωρίζοντες εσωτερικά την λειτουργία του δήμου Λουτρακίου, αλλά σύμφωνα και με την μέση λογική, που φαίνεται να μην διαθέτει ο συνδυασμός σας, αφού την υπερψήφισε, δεν είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος να λειτουργήσει αυτός ο δήμος, όταν το περίπου 65% του δυναμικού του των 60 υπαλλήλων καταλαμβάνει θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων στις εννέα του νέες διευθύνσεις (μήπως θα ήταν καλύτερα να τις κάνετε 15 για να βολευθούν όλοι;) καθώς επίσης και στην υπηρεσία καθαριότητας. Πώς θα λειτουργήσει εύρυθμα και αποτελεσματικά ο δήμος Λουτρακίου; Δεν σας ενδιαφέρει;
Είναι απορίας άξιο, γιατί το κάνετε αυτό, όταν η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων, όπως επισημαίνει ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, όταν θα διαβάσουν τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου Λουτρακίου, έχοντας μπροστά τους και την πρόταση των εννέα διευθύνσεων, είναι αδύνατον και εκ των πραγμάτων να το αποδεχθούν και να το εγκρίνουν. «Λογικά, θα πρέπει κι ενδεχομένως να γνωρίζει, ότι θα του επιστρέψουν πακέτο τον ΟΕΥ!»
Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη οι συμπατριώτες σας, προέκριναν την λήθη για το άμεσο προηγούμενο παρελθόν σας, σας εμπιστεύθηκαν και πάλι το τιμόνι του δήμου Λουτρακίου, πιστεύοντας ότι έχετε αντιληφθεί τα λάθη σας, έχετε μετανοήσει όπως επιδεικνύατε, επιτυγχάνοντας να τους πείσετε. Εσείς γιατί κάνετε τα πάντα για να τους απογοητεύσετε; Είναι κοινώς αποδεκτό ότι όσους έχετε ως στενούς κι έμπιστους συνεργάτες σας και συμβούλους σας, αντιπροσωπεύουν την πλήρη απογοήτευση. Γιατί δεν τους αλλάζετε, να βελτιωθεί η εικόνα σας προς την πόλη, αλλά και να σωθεί όσο είναι δυνατόν αυτός ο… έρημος δήμος; Υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει λόγος να καταστραφεί ο δήμος για κάποιους που υπηρετούν συμφέροντα και κάποιους άλλους που φλερτάρουν με την ηλιθιότητα.
(171115)




ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟ
ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ - ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή γεγονότα στο Λουτράκι είναι εντελώς συμπτωματική και ο νοών νοείτο... Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον η απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που απέρριψε αίτηση αναίρεσης του παραπεμπτικού βουλεύματος, σύμφωνα με το οποίο θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης σύμφωνα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Το Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα, αποδίδει σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένα από τα οποία τιμωρούνται με ποινή ως ισόβιας κάθειρξης για το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που ζημίωσαν το δημόσιο χρήμα.
Οριστικά και αμετάκλητα θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτή την αίτηση 8 εκ των παραπεμπομένων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών.
Μεταξύ των 35, είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.
Οι 35, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Το Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα αποδίδει στους 35 σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένα από τα οποία τιμωρούνται με ποινή ως ισόβιας κάθειρξης.
Στο επίμαχο βούλευμα περιγράφεται ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που κατέληξε σε ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε βάρος του Δημοσίου, τα οποία τελικά πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών.
Τώρα οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Βίκτωρας Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχαν υποβάλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης του παραπεμπτικού βουλεύματος.
Όμως, η Ανωτάτη Εισαγγελία δεν έκανε δεκτό το αίτημα των 8 να ασκηθεί αναίρεση στο εν λόγω βούλευμα, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος (να ασκηθεί).
(171115)
Return top