ΚΟΥΙΖ 1

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη είναι αληθής η πληροφορία ότι € 550.000 που προορίζοντο ως επιστροφή ΦΠΑ για την Λουτράκι Α.Ε. παρακρατήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και συμψηφίσθηκαν με τα χρέη της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki; Ο «βετεράνος»(;) δήμαρχος Παύλος Παύλου έχει ακούσει κάτι απ’ αυτού κι αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα πώς έχει αντιδράσει;
(290615)




ΚΟΥΙΖ 2

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη αληθεύει ότι ασκήσατε ασφυκτική πίεση στην σύμβουλο του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Ντίνα Αθανασάκου να υπογράψει τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης με την απόφαση «μαϊμού» για την επιλογή της καλύτερης μελέτης αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου και φάγατε τα μούτρα σας; Ακόμα να συνειδητοποιήσετε ότι όπως είχε προβλέψει το loutraki-press τρεις σύμβουλοι δεν πρόκειται να βάλουν το κεφάλι τους στην καρμανιόλα για να κάνουν το χατίρι σε εσάς και τον έμπιστό σας πρόεδρο Γιώργο Ρουμελιώτη;
(290615)




ΚΟΥΙΖ 3

Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη αληθεύει ότι εκ των υστέρων προσθέσατε στα πρακτικά συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου ότι είχε αποχωρήσει το μέλος του σώματος Σωτήρης Πέρρας και κατά συνέπεια η δήθεν απόφαση που πήρατε δεν ισχύει;
(290615)




Είπαν… 1

«Βροχή οι καταγγελίες προς την διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων για τον νέο δρόμο Περαχώρας  Λίμνης Βουλιαγμένης και ειδικότερα για τις πρόσθετες στροφές που έχουν προστεθεί και ήδη έχουν προκληθεί πολλά ατυχήματα κι ευτυχώς μόνον με υλικές ζημίες προς στιγμήν. Φυσικά, υπάρχει πρόθεση όπως έχει πληροφορηθεί το loutraki-press καταγγελίες θα γίνουν και προς την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επικίνδυνα είναι και με το ρείθρο στην δεξιά πλευρά του δρόμου που είναι κίνδυνος για όποιον παρεκκλίνει του δρόμου.»
(290615)




Είπαν… 2

«Τα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής αν θέλουν να μην στενοχωρούνται οι οικογένειές τους, ας το σκεφθούν πρώτα οι ίδιοι και να ασκούν τα καθήκοντά τους χρηστά και με την ενδεδειγμένη ηθική. Όσοι δημοσιολογούν με ηθική δεν έχουν σκοπό να συγκαλύψουν τις λαμογιές.»
Π. Η.
(290615)




Είπαν… 3

«Μπούφο με περικεφαλαία πες αυτό που θες να πεις με δικά σου λόγια και το loutraki-press θα σε κατανοήσει να σου δώσει να καταλάβεις τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις…»
(290615)




ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ
ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο Γ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

Είχαν δεν είχαν, χωρίς να υπολογίζουν την νομιμότητα στην Ιάσονος, έδωσαν τελικά άδεια στις 17 Ιουνίου στην επιχείρηση που είχε αναλάβει τις ξυλουργικές εργασίες διαμόρφωσης της έδρας της, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργος Ρουμελιώτης.
Η επιχείρηση είχε υποβάλλει στο τοπικό συμβούλιο Λουτρακίου αίτημα προέγκρισης το οποίο είχε γίνει αποδεκτό στη συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2015. Τι είναι αυτό, όμως, που καθιστά την απόφαση του συγκεκριμένου οργάνου παράνομη;
Ότι από τα 11 μέλη του συμβουλίου στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είχαν παραστεί μόνον 5 άτομα, καθ’ ότι ο νομοθέτης θεωρεί έγκυρη την συνεδρίαση μόνον όταν υπάρχει παρουσία των 2/3 του σώματος, δηλαδή παρουσία 7 ατόμων τουλάχιστον, οπότε δεν υπήρχε απαρτία και κατά συνέπεια η συνεδρίαση έπρεπε να ματαιωθεί και να επαναπροκηρυχθεί. Ωστόσο, το τοπικό συμβούλιο έλαβε απόφαση που την προώθησε προς τον δήμο Λουτρακίου.
Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο εσωτερικό του καταστήματος και ο Γιώργος Ρουμελιώτης ολοκλήρωσε την εργολαβία του, η αναπληρώτρια του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, αντιδήμαρχος Μαρία Πρωτοπαππά προχώρησε στις 17 Ιουνίου 2015 στην έκδοση της αιτούμενης αδείας από την επιχείρηση. Τώρα που πληροφορείται αυτά τα πράγματα η Μαρία Πρωτοπαππά πώς έχει σκοπό να αντιδράσει; Μήπως την εξανάγκασε ο προϊστάμενός της για τον φίλο του να υπογράψει «κι αυτός είναι εδώ που έχει γνωριμίες για να μην υπάρξει επίπτωση»;
Σύμφωνα με καταγγελίες στο loutraki-press, η εν λόγω επιχείρηση με την πλήρη κάλυψη του Γιώργου Ρουμελιώτη έχει καταλάβει την πλατεία Κρήνης και αναπτύσσει τις δραστηριότητές της σε άκρως προκλητικό σημείο, χωρίς φυσικά και ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης να ενοχλείται, όπως με το Il Tramondo!
(290615)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ
ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«Στο επίπεδο των υποδομών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε την απαραίτητη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, αλλά και τη ενσωμάτωσή τους στις ανάγκες του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού.»
Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο των νέων ευφάνταστων εξαγγελιών -όσον αφορά το Λουτράκι- του Πέτρου Τατούλη «Δυναμική αναπτυξιακή προοπτική για την Πελοπόννησο το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014 - 2020».
Ο Πέτρος Τατούλης -κατά την εκτίμηση του γράφοντος- θεωρείται να έχει υπόψιν του ότι το Λουτράκι ανήκει στην επικράτεια της περιφέρειας του. Αυτές οι ανακοινώσεις λοιπόν, θα πρέπει να γράφονται με μεγαλύτερη προσοχή, γιατί εδώ στο Λουτράκι, έστω κι αν του έχουν δώσει αυτή την εντύπωση οι δύο τελευταίοι δήμαρχοι, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι κάτοικοι δεν είμαστε «ιθαγενείς» που χαιρόμαστε με χάντρες και καθρεφτάκια.
Πέτρο Τατούλη αφού λοιπόν προσποιείσθε ότι στο επίπεδο των υποδομών θεωρείτε «απαραίτητη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, αλλά και τη ενσωμάτωσή τους στις ανάγκες του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού», γιατί αρνείσθε επισταμένα να έλθει ο προαστιακός στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου όπου θα κατασκευασθεί ο Σταθμός της Κοινωνίας, έναντι του Σταθμού των Οικονομικών Συμφερόντων που θέλετε να προωθήσετε με κάθε τρόπο στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος στην περιοχή του Ισθμού καθ’ ότι το πλέον σύγχρονο, καθαρό, ασφαλές και οικονομικό μέσο αποτελεί την μόνη ελπίδα ανάσχεσης του κατήφορου της τοπικής οικονομίας;
Περιφερειάρχα Πελοποννήσου θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας, ότι τα λόγια σας πλέον δεν πείθουν και η τοπική κοινωνία θα μπορέσει να τείνει ευήκοον ους, μόνον αν δει δικά σας έργα και ειδικότερα αυτά που είναι άμεσης και καθοριστικής προτεραιότητας για την επιβίωσή της, όπως είναι ο προαστιακός που μπορεί να φέρει επισκέπτες στην καταβαραθρωμένη πλέον επισκεψιμότητα του τόπου.
Το Λουτράκι επίσης, περιφερειάρχα Πελοποννήσου έχει άμεση και ουσιαστική ανάγκη για πρόσθετα έργα υποδομών και ανάπτυξης που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών της Αθήνας, αλλά και της Πελοποννήσου και θα βγάλουν τον τόπο από το τέλμα.
Τελειώνοντας το συμφέρον της χώρας μας είναι η αξιοπρέπεια και η εθνική μας ανεξαρτησία κι όχι η υποταγή στα τέσσερα!
(290615)




ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ
ΑΝΑΣΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

Ποινικές ευθύνες σε βάρος εφοριακών που φέρονται ότι έκαναν τα… στραβά μάτια κατά τον έλεγχο δύο ύποπτων για φοροδιαφυγή εταιριών καπνικών προϊόντων, αναζητά ο Εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται, ύστερα από έγγραφο που συνέταξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το οποίο μία υπάλληλος ΔΟΥ ΦΑΕ φέρεται ότι πήρε «μίζα» ύψους 100.000 ευρώ προκειμένου να βγάλει «λάδι» τις δύο εταιρίες. Κατόπιν ζητήθηκε να γίνει επανέλεγχος και προς τούτο συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών συνεργείο ελέγχου, αποτελούμενο από δύο εφοριακούς κι έναν επόπτη - εφοριακό της ίδιας ΔΟΥ ΦΑΕ. Ο επανέλεγχος φανέρωσε φοροδιαφυγή, το ύψος της οποίας προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ, την οποία δεν «είδε» η πρώτη, φερόμενη ως δωροδοκηθείσα, εφοριακός, για την οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.
Το διάστημα εκείνο έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Αργύρη Δημόπουλου καταγγελίες ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εταιριών (στην πορεία η πρώτη απορρόφησε τη δεύτερη) απειλούσε με μηνύσεις τις υπαλλήλους - εφοριακούς κι ότι ο επικεφαλής του συνεργείου είχε σχέσεις με τον οικονομικό σύμβουλο μίας εκ των επιχειρήσεων που κατά το παρελθόν υπήρξε εφοριακός.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθούν τα αδικήματα της απόπειρας υπηρεσιακής απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και όποιο άλλο αδίκημα προκύψει. Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα εξεταστεί κι ο παραπάνω επιχειρηματίας. Ακόμη, ερευνάται ο ρόλος προϊσταμένης Οικονομικής Επιθεώρησης που φέρεται ότι επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση.
Ο εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος -στο μεταξύ- ζήτησε από τις δύο εφοριακούς να συνεχίσουν τον οικονομικό έλεγχο και να αντικατασταθεί ο επόπτης.
(290615)
Return top