ΚΟΥΙΖ 1

Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είστε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου που έτσι απροκάλυπτα παρέχετε ασυλία στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γιώργο Ρουμελιώτη, με πλήρη γνώση και την ανοχή του οποίου, επιχείρηση στην Ζώνη Λιμένα Λουτρακίου δραστηριοποιείται παράνομα, χωρίς άδεια λειτουργίας, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος εκτελεί ιδιωτικές εργασίες στην υπό διαμόρφωση χώρο της επιχείρησης;
(220515)




ΚΟΥΙΖ 2

Πώς σκέφθεσθε δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, επειδή η «καυτή πατάτα» βρίσκεται στα χέρια σας, να δώσετε λύση, έτσι ώστε να αναβληθεί η κατεδάφιση της παραλιακής «παράγκας» εντός της προσεχούς εβδομάδας;
(220515)




ΚΟΥΙΖ 3

Την ώρα που σχολάνε το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του δήμου Λουτρακίου, τα μηχανήματα επιστρέφονται και παραλαμβάνονται με πρακτικό ή ο καθένας -εξαιρούνται οι ειδικές περιπτώσεις- τα παίρνει σπίτι του;
(220515)




Είπαν… 1

«Τα κάγκελα στο Κολωνάκι πάνω από την παραλία τα είχε βάλει -ένας Θεός ξέρει με ποιά απόφαση και γιατί- στην προηγούμενη θητεία της η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη. Από το 2009 τα κάγκελα δεν έχουν συντηρηθεί και σήμερα είναι γεμάτα σκουριά. Ενόψει της θερινής περιόδου, μήπως θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί η αρμόδια αντιδημαρχεία για να φρεσκαρισθούν τα κάγκελα; Τι λέτε;»
(220515)




Είπαν… 2

«Καλή ή κακή η κριτική στους δημοτικούς άρχοντες, αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Γεγονός είναι ότι στην υπηρεσία Πράσινου - Καθαριότητας υπάρχει λειψανδρία. Κατά συνέπεια οι επιχειρηματίες θα πρέπει να σκουπίζουν μόνοι τους το χώρο έμπροσθεν των επιχειρήσεών τους, ενώ το ίδιο θα πρέπει να αντιληφθούν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές μονοκατοικιών, καθώς επίσης και οι διαχειρίσεις των πολυκατοικιών σε ολόκληρο το εύρος του Λουτρακίου.»
(220515)




Είπαν… 3

«Άλλη μια πρωτοτυπία ανακαλύφθηκε στο Λουτράκι. Η λίμνη Βουλιαγμένης έχει δρόμο μόνον στην Βόρεια πλευρά και για να εξυπηρετείται η Δυτική των δικών μας ανθρώπων. Έτσι λοιπόν, τα βράχια από την διάνοιξη του δρόμου Περαχώρας - Βουλιαγμένης ο εργολάβος με… θεία φώτιση τα έριξε μόνον στην Βόρεια πλευρά της λίμνης, ενώ για την Νότια πλευρά έριξαν μόνον τρία φορτηγά, με τον δρόμο να τον έχει «φάει» το κύμα. Επίσης, πληροφορίες του loutraki-press θέλουν βράχια να έχουν τοποθετηθεί σε οικοπεδική έκταση στην θέση Κάτω Φούσσα. Αυτά τα βράχια γιατί δεν τα ρίχνουν στην Νότια πλευρά της Λίμνης Βουλιαγμένης;»
(220515)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Με τα τόσα «πύρινα» μέτωπα ανοικτά το Λουτράκι, αυτό που είναι εξασφαλισμένο, μετά την αταραξία λόγω αδράνειας που επικρατεί σε ολόκληρο το εύρος της πόλης, είναι ότι επέρχεται εκτεταμένη και παρατεταμένη καταστροφή που στο πέρασμά της σαν τσουνάμι μόνον χαλάσματα θα αφήσει πίσω.
Το Λουτράκι σήμερα βρίσκεται ενώπιον μιας κατάστασης κατά πολύ χειρότερης, έναντι αυτής που βιώσαμε οι νεότεροι με τον σεισμό του 1981, δεδομένου ότι τα «ρίχτερ» της καταστροφής που άφησαν ανεξέλεγκτα, λόγω ανικανότητας και όχι μόνον, ισχυροποιούνται και θα επιφέρουν ανεπανόρθωτη βλάβη.
Τα «πύρινα» μέτωπα του Λουτρακίου σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία τα γνωρίζει, χωρίς κανένας να αντιδρά, με μια συλλογιστική ″βρε δεν βαριέσαι, ας τα βάλουμε κι αυτά κάτω από το χαλί όπως γινόταν επί τόσα χρόνια″, αλλά αυτή την φορά το χαλί, είτε δεν μπορεί να τα σκεπάσει γιατί η συσώρρευση είναι τεράστια, είτε γιατί από μόνα τους είναι πιο καυτά από το χαλί και θα το… κάψουν.
Μνημειώδης η «αφασία» της δημοτικής αρχής του Γιώργου Γκιώνη, που εν μέρει δικαιολογείται, δεδομένου ότι δεν υπάρχει, τόσο μείζονα όσο και ελάσσονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, καθ’ ότι έχουν φροντίσει να τα «κάνουν πλακάκια» και να πορεύονται προσποιούμενοι ότι δεν συμβαίνει τίποτα κι όλα είναι καλώς καμωμένα, είτε παραπληροφορώντας, είτε χλευάζοντας μέσω των «λιγδωμένων κονδυλοφόρων» όσους τολμούν κι αποκαλύπτουν την αλήθεια, διαταράσσοντας την μακαριότητά τους.
Ζητούμενο δεν είναι γιατί τα πολιτικά πρόσωπα έχουν διολισθήσει σ’ αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση -υπάρχει εξήγηση και δεν απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη- αλλά γιατί η κοινωνία επιδεικνύει αυτή την εκ του μακρόθεν παρατήρηση των γεγονότων, χωρίς να παρεμβαίνει ουσιαστικά και καταλυτικά, τουλάχιστον σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου. Γιατί, δεν συνιστά αντίδραση, το μότο που επί π.χ. ακούγεται συχνά τον τελευταίο καιρό μεταξύ των πολιτών «η πόλη βρωμάει όσο ποτέ άλλοτε», αλλά ζητούμενο είναι γιατί οι πολίτες δεν αντιδρούν να επιδείξουν στον δήμαρχο και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο αυτή την κατάσταση που δυσφημεί τον τόπο και προσβάλλει τους ιδίους.
Η τοπική κοινωνία που θεώρησε ότι μπορεί να επαναπαύεται με τα πρόσωπα που επέλεξε, απλά λόγω μεθοδευμένου περιορισμού των προεκλογικών επιλογών της, πίστευε ότι οι αντιπρόσωποί της θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εις μάτην. Οι επιλογές που έγιναν, οι εκλεκτοί του λαού του δήμου δεν κάνουν τίποτα περισσότερο, ως να θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με την απαιτούμενη επάρκεια προβλημάτων και υποχρεώσεων, επιδεικνύοντας ότι τα πόδια τους υπολείπονται δυνάμεων για να αντέξουν σε αυτό το βάρος.
Υπό αυτό το πρίσμα, αρκούνται να συμπεριφέρονται ως θεατές στο εξελισσόμενο πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο «έγκλημα» σε βάρος του Λουτρακίου και εκ των υστέρων θα έλθουν με περισσή θρασύτητα να ισχυρισθούν στον κάθε πολίτη ότι δεν γνωρίζαμε και δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε το ενδεχόμενο να συμβεί καταστροφή κι όλα αυτά ήταν υπερβολές. Έτσι, οι ταγοί του τόπου, θα έχουν απαίτηση, οι «ιθαγενείς» να είναι ικανοποιημένοι και να μην προβληθούν απαιτήσεις που θα αναζητούν αφενός τις αιτίες, αφετέρου να εμπλακούν στα πόδια τους για το δέον γενέσθαι.
(220515)
Return top