Φοβάμαι τους ανθρώπους που
με καταλερωμένη την φωλιά τους
πασχίζουν να βρουν λεκέδες
στην δική σου
Μανώλης Αναγνωστάκης




ΚΟΥΙΖ 1

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη εκλεγήκατε για να υπηρετήσετε τα συμφέροντα των πολιτών και του τόπου ή τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Α-Β Βασιλόπουλος -που θέλουν να κατασκευασθεί η «Στάση των Συμφερόντων» προκειμένου να πνίξουν την οικονομία του Λουτρακίου- και επίσης τα κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα;
(200315)




ΚΟΥΙΖ 2

Την παροιμιώδη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου για μείωση της χερσαίας ζώνης και αλλαγής χρήσης της θα την αποσύρετε ή θα επιμείνετε την βιτρίνα της πόλης του Λουτρακίου, το παραλιακό μέτωπο, να την διαμοιράσετε στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλίας;
(200315)




ΚΟΥΙΖ 3

Τις περισσότερες από € 100.000 ως τέλος δικαστικού ενσήμου που απαιτούνται για τις πέντε αγωγές, το έχει καταβάλλει η Λουτράκι Α.Ε. ή θα απορριφθούν τύποις δίνοντας την δυνατότητα στο Club Hotel Loutraki S.A. να κερδίζει χρόνο σε βάση της δημόσιας  δημοτικής επιχείρησής μας και να συμβάλλετε να καταρρέει;
(200315)




Είπαν… 1

«Οι σημερινοί ″3+1″ ταγοί του τόπου, οι 3 επικεφαλής των συνδυασμών τους Γιώργος Γκιώνης - Παύλος Παύλου - Κώστας Λογοθέτης ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου εκείνοι οι κάτοχοι του δημαρχιακού θώκου. Στην προοπτική αυτή και οι τρεις τους θέλουν να γνωρίζουν ότι δεν θα βρεθεί κάποιος που θα τους χαλάσει την ηρεμία του βίου τους για ενδεχόμενες πράξεις από την άσκηση των ″καθηκόντων″ τους. Στο πλαίσιο αυτό, για να απολαμβάνουν τις ημέρες τους και για να ομιλούν μόνον για έργο, έχουν ετοιμάσει την διάδοχη κατάσταση. Ο τριμερής κλώνος τους ακούει στα αρχικά Γ. Π. ή Π. Γ. και δεν πρόκειται ούτε για τον Γιώργο Παύλου, ούτε για τον Παύλο Γκιώνη…»
(200315)




Είπαν… 2

«Καλή η προφορική παράταση διατήρησης της παραλιακής ″παράγκας″ από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά είχε προηγηθεί της δημοτικής αρχής ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρης Μαρίνης που έχει κάνει γνωστό το θέμα στην Εθνική Αντιπροσωπεία για να εισαχθεί τροπολογία που επεξεργάζεται από την νομική υπηρεσία της Βουλής, προκειμένου να κατοχυρώνεται η πρόσκαιρη λύση και νομοθετικά.»
(200315)




Είπαν… 3

«Ο Γιώργος Γκιώνης στη χθεσινή συνάντηση με τους εμπόρους και τους ξενοδόχους του Λουτρακίου προκειμένου να μειώσει την ωφελιμότητα του έργου για την πόλη του Λουτρακίου, είπε: ″Δεν θέλω να θεωρηθώ ρατσιστής, αλλά επειδή κι εγώ χρησιμοποιώ πολλές φορές τον προαστιακό, βλέπω πρόσωπα που δεν είναι, ξέρετε, έτσι…″ Γι αυτό λοιπόν, ο Γιώργος Γκιώνης μας είπε να κάνουμε την ″Στάση των Συμφερόντων″ στον Ισθμό για να μας προστατέψει. Μεγάλε, δήμαρχε!»
(200315)




Είπαν… 4

«Την προσεχή Δευτέρα 23/03/2015 το loutraki-press θα παρουσιάσει το έγγραφο βόμβα που θα αφήνει εκτεθειμένο ολόκληρο το καθεστωτικό σύστημα του Λουτρακίου, αλλά και την Δικαιοσύνη θα την αναγκάζει πλέον να παρέμβει πολυεπίπεδα, έτσι ώστε να επιταχυνθούν εξελίξεις.»
(200315)




ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ
ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΖΙ…

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη σας έχουν βάλει μπροστά ως πρεσβευτή των οικονομικών συμφερόντων -να μην λησμονούμε κι αυτό που είχατε πει στην προηγούμενη θητεία σας μια ήμερα στο εργατοτεχνικό προσωπικό της πρώην ΔΕΚΕΛΠ απειλώντας τους ότι «ο Γιώργος Γκιώνης μπορεί να είναι καλό παιδί, αλλά είναι και αλήτης»!- και εκτίθεσθε, ενώ αυτοί κάνουν χάζι με τις βολές που δέχεσθε.
Όπως έχετε δηλώσει δεν είστε πολιτικό πρόσωπο, συναγελάζεσθε με μη πολιτικά πρόσωπα και για να καταλάβετε τι είναι η καλώς ή κακώς εννοούμενη πολιτική πράξη, θα χρειασθούν αιώνες…
Όλοι αυτοί οι «γνωστοί - άγνωστοι» που σας βάζουν μπροστά κι εσείς τρέχετε να ζημιώσετε τους πολίτες τους, στέλνουν τα τσιράκια τους, πληροφορούνται από πρώτο χέρι πώς σα διαπομπεύουν οι πολίτες, γελούν και κάνουν χάζι σχολιάζοντάς σας.
Απλά, άλλη μια φορά αυτοκτονείτε κι αυτή τη φορά θα βρεθείτε πολύ πιο βαθιά και πολύ πιο πολυσύνθετα μπλεγμένος. Πολύ φοβάται ο γράφων ότι αδυνατείτε να το αντιληφθείτε κι απλά θα επιβεβαιώσετε το γνωστό!..
(200315)




ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ (Γιώργος Γκιώνης)

Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΔΡΑ

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη ο πολιτικός άνδρας διακρίνεται και αναγνωρίζεται για τις πράξεις του και την ευθύτητά του. Άλλη μία φορά, είναι προφανές ότι παρασύρεσθε από τους κατώτερους των περιστάσεων συμβούλους σας και υποτιμάτε την προσωπικότητά σας, έναντι του αναστήματος που προϋποθέτει ο θεσμός που κατέχετε.
Έχετε κάνει την τελευταία εικοσαετία ως δημοτικό συμβούλιο τις χίλιες μύριες γκάφες, γιατί απλά καθεστωτικά, δεν θέλετε, ουκ έστιν αριθμός παραδειγμάτων, να οδηγήσετε όλοι εσείς μαζί τον τόπο στην ανάπτυξη.
Ένας πολιτικός, ο δήμαρχος εν προκειμένω που διέθετε το σθένος, θα έβγαινε εντίμως να αναγνωρίσει ποιός κίνησε διαδικασίες για την διεκδίκηση αναστολής κατεδάφισης της «παράγκας» του παραλιακού μετώπου, να του αναγνωρισθεί -μέλος του συνδυασμού σας είναι εξάλλου ο Άρης Μαρίνης- να προβάλατε και το συνδυασμό σας, αλλά η έλλειψη νου και ικανοτήτων στα μέλη της αυλής σας αφενός, η μικροψυχία που διακρίνει τα συνεργαζόμενα μέλη στην οριζόντια αφανή εταιρεία σας αφετέρου, σας οδηγούν να καπηλεύεσθε αποτελέσματα πρωτοβουλιών άλλων, που δείχνει να μην ανταποκρίνεσθε με την ενδεδειγμένη επάρκεια των απαιτήσεων του θεσμού. Αυτό είναι το ένα θέμα ηθικής τάξης.
Το άλλο θέμα είναι αμιγώς πολιτικό.
Ποιός είναι ο σχεδιασμός σας δήμαρχε Λουτρακίου για το τέλος της παράτασης; Είπατε για μελέτη. Σωστό είναι. Όμως, την ώρα που ο δήμος Λουτρακίου είναι μέσα μέχρι τα μπούνια όπως λέει και ο λαός, χρήματα δεν υπάρχουν, γιατί να πάμε σε μελέτη από κάποιο γραφείο που θα πληρώσουμε αδρά ως δήμος ή ο φορέας του και να μην πάμε στη λύση μεταπτυχιακών εργασιών φοιτητών των αρχιτεκτονικών σχολών της χώρας, που θα δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ διαφορετικών σχεδίων και απόψεων κι όχι την επιλογή και τις απόψεις ενός γραφείου που θα αναδειχθεί από κάποιον μειοδοτικό διαγωνισμό;
Ας ελπίσουμε ότι ο Άρης Μαρίνης δεν θα πέσει θύμα μιας δεύτερης καθεστωτικής πραξικοπιματικής απόφασης…
(200315)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΕΜΠΟΡΟΙ - ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ «ΙΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ»

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Μια λυπηρή, λυπηρότατη εικόνα παρουσίασε από μόνος του χθες ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης επιδεικνύοντας με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι δεν είναι στη θέση του για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών και του δήμου Λουτρακίου, αλλά των οικονομικών συμφερόντων της θέσης Α-Β Βασιλόπουλου στην περιοχή του Ισθμού Λουτρακίου.
Το δυστύχημα δεν είναι ότι επέδειξε με ειλικρίνεια τις πραγματικές του προθέσεις, αλλά στην σκυτάλη που πήρε πίσω από τον Κώστα Λογοθέτη, αυτή ήταν μολυσμένη με τον ιό των ψεμάτων που τον έχουν κάνει και τον ίδιο να νοσεί βαρέως.
Το κυριότερο ήταν, το γεγονός ότι οι παριστάμενοι ξενοδόχοι και έμποροι του Λουτρακίου ήταν ενδελεχώς ενημερωμένοι για το έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τα οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική οικονομία, με συνέπεια να του αντικρούουν οι ίδιοι τα ψέματα που έλεγε.
Η χθεσινή παρουσία του Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος με τον μεγαλοϊδεατισμό που έχει αναπτύξει επ’ εσχάτοις ότι θα συνεπάρει τα πλήθη, εν προκειμένω την συνδιάσκεψη εμπόρων και ξενοδόχων του Λουτρακίου για να σκεφθούν τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης που μαστίζει τον τόπο, του απέβη μπούμερανγκ, δεδομένου ότι κατατροπώθηκε και τελικά αποχώρησε με κατεβασμένο το κεφάλι, αφού προηγουμένως είχε επιδοθεί και στο άθλημα της ανακυβίστησης.
Έμποροι και ξενοδόχοι έθεσαν από μόνοι τους το ερώτημα γιατί δεν προωθείται η προώθηση της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου με τον δήμαρχο να απαντάει ισχυριζόμενος ψέματα -γιατί έχει υπόψη του το νέο ΓΠΣ, καθώς επίσης και το πρόσφατο έγγραφο της διεύθυνσης τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου- ότι θα διχοτομήσει την πόλη. Με επιχειρηματολογία οι φορείς του αντέτειναν ότι αυτά που λέει είναι εκτός πραγματικότητας και για το δήμαρχο που ζήλωσε το ταλέντο του προκατόχου του το loutraki-press του παραθέτει το σχετικό έγγραφο.
Σε ερώτημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι (οδός Αιγαίου) προς την διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η ανωτέρω είχε απαντήσει με το υπ. αρ. πρωτ. 26888 έγγραφό της στις 15-12-2014 (επί ημερών του Γιώργου Γκιώνη δηλαδή), αναφέροντας τα ακόλουθα:
«Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν την ύπαρξη προβλημάτων από την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι ως την οδό Αιγαίου.
Άλλωστε, οι όποιες επιπτώσεις αντιμετωπίζονται στην 170257/20-01-2014 απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής - Ειδική Υπηρεσία Περιβαλλοντος (ΕΥΠΕ) για την τροποποίηση της υπ. αρ. 145952/7.7.2005 ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Λειτουργία της Σιδηροδρομικής Γραμμής μεταξύ των Σ.Σ. Ισθμού Κορίνθου - Σ.Σ. Λουτρακίου» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ως προς την κανονικοποίηση και ηλεκτροκίνηση της οδικής γραμμής στο τμήμα Ισθμός - Λουτράκι.»
Ο Γιώργος Γκιώνης με την εγνωσμένη ικανότητά του να αντιλαμβάνεται πολιτικά, συνέχισε ακάθεκτος κάνοντας λόγο για την ποιότητα του κόσμου που θα έλθει στην πόλη του Λουτρακίου. Οι φορείς του απάντησαν, γιατί τότε αυτός ο κόσμος να μην έλθει στην πόλη του Λουτρακίου από την «Στάση των Συμφερόντων» στον Ισθμό; Ο Γιώργος Γκιώνης δεν είχε τι να απαντήσει, με τους φορείς να του διαμηνύουν ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να απεμπολήσουν το έργο και μαζί του την πρόσβαση στον τόπο, από μια δεξαμενή που αριθμεί περίπου πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο Γιώργος Γκιώνης προφασίσθηκε φόβο μήπως μειωθεί κι άλλο ο τζίρος στην πόλη, επειδή για τους λουτρακιώτες θα είναι εύκολη η μετάβαση στο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, με τους επιχειρηματίες να λένε ότι έχουμε πρόθεση να μειώσουμε τις τιμές μας για να μείνει ο κόσμος εδώ. Του επεσήμαναν δε, ότι η αγοραστική κίνηση στο Λουτράκι τονώνεται το καλοκαίρι που βρίσκονται οι παραθεριστές. Σε αυτό το πνεύμα τον ρώτησαν αν φοβάται το εμπορικό κέντρο που δημιουργείται στην Κόρινθο και τι μέτρα έχει πρόθεση να λάβει για να προστατέψει την τοπική οικονομία;
Χαμπάρι ο Γιώργος Γκιώνης, συνέχισε ακάθεκτος λέγοντας διπλό ψέμα που και αυτό αντικρούσθηκε από τους φορείς. Ο Γιώργος Γκιώνης προέταξε ότι το έργο κοστίζει πολλά χρήματα, πετώντας έτσι αβασάνιστα € 15 εκατ. με τους φορείς να τον αντικρούουν λέγοντάς του ότι ο -επ’ εσχάτοις μέντοράς του- περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης το 2013 στις φωτοβολίδες προς τους «ιθαγενείς» του Λουτρακίου είχε κάνει λόγο για € 11 εκατ. Φυσικά, οι φορείς ήταν ενημερωμένοι για την εκτίμηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΣΕ ότι «η οροφή του έργου είναι μεταξύ € 7,5 - 8 εκατ.! Ο Γιώργος Γκιώνης μετερχόμενος νέων ψεμάτων, ισχυρίσθηκε ότι τα χρήματα αυτά τα θέλει για την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, με τους φορείς να τον αδειάζουν λόγω γνώσης και να του αντιτείνουν ότι τα δύο έργα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση και ανήκουν σε διαφορετικούς κωδικούς χρηματοδότησης!
Αφού η επιχειρηματολογία του Γιώργου Γκιώνη είχε γίνει φύλο και φτερό, πέταξε και την βόμβα να γίνει η «Στάση των Συμφερόντων» -που θέλουν απροκάλυπτα να πνίξουν την οικονομία της πόλης του Λουτρακίου- στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος, με τους φορείς να του αντιτείνουν ότι δεν υπάρχει συζήτηση επ’ αυτού και ο προαστιακός θα έλθει στην πόλη του Λουτρακίου, αφού δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο.
Ο Γιώργος Γκιώνης του πρότεινε να το ξανασκεφθούν κι εκείνοι του ξέκοψαν ότι δεν έχουν να σκεφθούν απολύτως τίποτα.
(200315)
Return top