ΚΟΥΙΖ 1

Τι περιλαμβάνει το τελεσίγραφο που έχει σταλεί στην Λουτράκι Α.Ε., αφορά τους τρεις τελευταίους προέδρους της κι εκπνέει την προσεχή Παρασκευή;
(151014)




ΚΟΥΙΖ 2

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη θυμάσθε πόσο σας είχε εκθέσει στην προηγούμενη θητεία σας ο σημερινός συνοδοιπόρος σας «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου, επειδή είχατε εκταμιεύσει με το έτσι θέλω τα € 150.000 για να πληρώσετε εργολάβο; Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναλάβετε την ίδια ενέργεια; Τώρα τα πάντα παρακολουθούνται…
(151014)




ΚΟΥΙΖ 3

Η δημοτική αρχή έχει σκοπό να διενεργήσει εμπεριστατωμένο έλεγχο στις δαπάνες των σχολικών επιτροπών και να ελεγχθούν τιμολόγιο - τιμολόγιο ή θα πρέπει να επέμβει ο επίτροπος προκειμένου να διενεργήσει εκείνος τον έλεγχο;
(151014)




Είπαν… 1

«Προχωρούν σε επιλογές προσώπων με στόχο να συμβάλλουν στο ″κουκούλωμα″ γιατί γνωρίζουν καλύτερα από τον κάθε ένα; Επιλέγονται γιατί γνωρίζουν απόλυτα πως ξετυλίχτηκε ολόκληρο το κουβάρι; Καλή επιτυχία… σε όλους μαζί!»
(151014)




Είπαν… 2

«…ως ώρας αυτό που έχει επιτευχθεί είναι να μην γίνει σε πρώτο χρόνο η μετατροπή Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α σε ανώνυμη εταιρεία της Club Hotel Casino Loutraki και κάθε ημέρα που περνάει το ενδεχόμενο αυτό να απομακρύνεται και να φαίνεται πιο εφικτό, παρά τη θέληση των ταγών του τόπου, να μπορεί να γίνει η διεκδίκηση των αξιώσεων τόσο της Λουτράκι Α.Ε., όσο και του δήμου Λουτρακίου από την Club Hotel Loutraki S.A
(151014)




Είπαν… 3

«Το τί συμβαίνει και πώς διαχειρίζονται οι πόροι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου θα παρακολουθείται νυχθημερόν για να μην χαθεί έστω κι ένα ευρώ!»
(151014)




Είπαν… 4

«Το πιο αστείο ήταν που ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. του Προμηθέα Νίκος Λόης, μια ημέρα πρωί - πρωί είχε πάει να ενημερώσει τον νέο αντιπρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος κατ’ εντολήν ενδεχομένως του προϊσταμένου του δεν επέδειξε ενδιαφέρον. Και πώς να το κάνει άλλωστε, όταν πρόθεση του νέου δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη είναι να κλείσει ο ″Προμηθέας″ και πάει περίπατο ο πολιτισμός για το Λουτράκι, ακόμα και το πραγματικό εποικοδομητικό έργο που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία του σημερινού δημάρχου, υπό την προεδρία του Μιχάλη Δρίτσα. Γιατί τώρα η επιλογή να ισοπεδωθούν τα πάντα; Από πολιτισμό μπορεί να μην αντιλαμβάνονται. Μήπως επιδίωξη είναι να εξαφανισθεί κάτι;»
Π. Η.
(151014)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΚΑΙ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Είναι αναγκαίο και όλοι να αντιληφθούν ότι με τις επιλογές που έχει αποφασίσει η νέα δημοτική αρχή, μόνον αισιόδοξοι δεν μπορούμε να είμεθα σήμερα για το αποτέλεσμα στο πέρας της θητείας της.
Έχουν φροντίσει, λόγω των κακών συνθηκών που φυσικά βρήκαν, να μην προβαίνουν στην αποκάλυψη των προθέσεων τους, αλλά περισσότερο να προσπαθούν να διαχειρισθούν στην τύχη την «καμένη γη».
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν έχουν σχέδιο, δεν είχαν πρόγραμμα και ο προσανατολισμός είναι με ευκαιριακές κινήσεις στην καθημερινότητα να δείξουν ότι κάτι κινείται. Είναι φυσικό τα άδεια ταμεία στο δήμο Λουτρακίου, αλλά και το χάος της Λουτράκι Α.Ε. να τους έχουν… ζαλίσει, αδυνατούν να το διαχειρισθούν υπέρ των συμφερόντων του τόπου παρασυρόμενοι από αλλότρια κελεύσματα.
Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να τους κρίνει για το έργο τους, αλλά ο σχολιασμός επί των προθέσεών τους δεν επιτρέπει τη θετική σκέψη -όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν- να ανοίγει παράθυρο στο μέλλον.
Είναι σίγουρο, νομίζουν, ότι το μόνο τους περιθώριο είναι η διαχείριση της παρούσας κατάστασης. Ωστόσο, αν είχαν σχεδιασμό, ήθελαν και αγωνιούσαν να προσφέρουν θα διέθεταν και σαφέστατο προσανατολισμό πώς θα πετύχουν μέσα από συγκεκριμένες δράσεις. Δράσεις που δεν απαιτούν ίδια κεφάλαια, αλλά είναι εφικτό να υλοποιηθούν μέσα με ευρωπαϊκά εργαλεία που δίνουν χρήμα με ανταποδοτικό όφελος. Σε αυτή την κατεύθυνση ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, θα απολάμβανε της αμέριστης στήριξης και συμπαράστασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος διατεινόταν ότι είναι ο εκλεκτός του. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ για συγκεκριμένο έργο που μπορεί να δώσει οξυγόνο στην τοπική οικονομία, δεδομένου ότι μέσα σε ένα χρόνο μπορεί και είναι δυνατόν να έχει κατασκευασθεί, η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην καρδιά του Λουτρακίου - την οδό Αιγαίου, ο Γιώργος Γκιώνης ποιεί την νήσσαν παρά την δεδηλωμένη επιθυμία και πρόθεσή του να έλθει το έργο, υποτασσόμενος στον Πέτρο Τατούλη που εμπαίζει επί τριετία την τοπική κοινωνία, ενώ με την ως ώρας στάση του ενδεχομένως να συνδράμει σειρήνες που στόχο έχουν να πλήξουν για ίδιο οικονομικό όφελος τα συμφέροντα μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Ο Γιώργος Γκιώνης και οι σύμβουλοί του καλόν θα είναι να σταματήσουν το δούναι και λαβείν με τους κάθε είδους παράγοντες των οποίων τα συμφέροντα δεν ταυτίζονται αμιγώς με τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, αν μπορούν να σκεφθούν, να τρέξουν να ενημερωθούν και να σχεδιάσουν τη διαχείριση και όχι όλα στην τύχη, ενώ μέσα στο πλαίσιο αυτό αν είναι εφικτό να βάλουν και κάποιο λιθαράκι για το μέλλον. Η ως ώρας πάντως πρακτική τους και οι ενασχολήσεις τους, αποδεικνύει ότι στραβά αρμενίζουν γιατί ο γιαλός πότε δεν ήταν στραβός… Είναι νωρίς, έχουν όλα τα περιθώρια μπροστά τους να επαναπροσδιορίσουν την πορεία τους και να πραγματοποιήσουν ένα θετικό και ωφέλιμο για το δήμο Λουτρακίου και τους πολίτες του.
Ας πράξουν στοιχειωδώς αυτό που επιτάσσει το δημοτικό συμφέρον και θα έχουν την κοινωνία σύμμαχό τους, καθ’ ότι άρχισαν ήδη ψηφοφόροι τους να τους γυρίζουν την πλάτη και να δηλώνουν απογοητευμένοι.
Ας βρουν τον μπούσουλα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να διαπιστώσουν τι ταιριάζει στο Λουτράκι και ας ξεκινήσουν να οικοδομούν μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
(151014)




ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Σε ισόβιος τείνει να μετεξελιχθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών κι Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δήμου Λουτρακίου Γιάννης Γιαννούλης μετά και τη νέα επανεκλογή του.
Το νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: Γιάννης Γιαννούλης, πρόεδρος, Λεωνίδας Σταματελόπουλος, αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Λογοθέτης, γενικός γραμματέας, Γιώργος Μουζάκης, αναπληρωτής γραμματέας, Δημήτριος Πάγγος, ταμίας, μέλη οι Σταύρος Καγιούλης και Χρήστος Ντούκας.
Καλή δύναμη σε δύσκολες εποχές κι ακόμα δυσκολότερες ημέρες που έρχονται και απαιτούν εγρήγορση και αγώνες.
(151014)
Return top