ΚΟΥΙΖ 1

Πότε θα μάθουμε τελικά ποιοί είναι οι ειδικοί σύμβουλοι του «υπηρεσιακού» δημάρχου και πόσα χρήματα έχει πάρει ο καθένας και για ποιό σκοπό;
(080414)




ΚΟΥΙΖ 2

Μπορεί και πόσο είναι εφικτό η ηλιοκαμένη λεκάνη της τουαλέτας μας να βγάλει μαλλιά;
(080414)




Είπαν… 1

«Καλή η λάσπη, ρίχτε - ρίχτε, αλλά και η συσπείρωση - συσπείρωση. Αυτό ποιός έχει το κουράγιο να το αποκαλύψει; Θέλει κότσια! Μετά τα πρώτα νεύρα και θυμό, πείτε κι ένα ευχαριστώ. Δεν επιθυμώ να εκθέσω πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά μην προκαλείτε…»
Π. Η.
(080414)




Είπαν… 2

«Με την περιστολή των κονδυλίων οδοποιίας προκειμένου να πάνε τα χρήματα στην ψηφοθηρία, οι λακκούβες στους δρόμους αν αποφασισθεί να κλεισθούν, γιατί φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο, θα γίνεται με τον κουβά και την πίσσα στο χέρι;»
(080414)




Είπαν… 3

«Το μεγάλο πλήγμα στον "πολιτισμό του μπαρμπουνιού" επήλθε… Ο δοτός της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης στο Δ.Σ. του Προμηθέα αλαφροΐσκιωτος εκδότης και διαφημιστής της "Παυλιάδας" ανακοίνωσε μέσω ιστολογίου την παραίτησή του από το Σώμα. Σύγχρονες αντιλήψεις που αναδεικνύουν πώς αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα στο συνδυασμό τους, κατά την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Το μέλος οργάνου παραιτείται στο Σώμα κι όχι στα μπλογκς… Άλλου τύπου συνήθειες.»
(080414)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΡΑΛΙ

Σε πλήρη διάλυση είναι οι αγροτικοί δρόμοι του Λουτρακίου απ’ όπου πέρασε το «Ράλλυ Ακρόπολις» και με δυσκολία γίνεται η διέλευση από οχήματα 4Χ4.
Σύμφωνα με την καταγγελία στο loutraki-press οι δρόμοι που έχουν υποστεί καταστροφή είναι στις περιοχές Χαρβάτι, Πύργος, Πίσια, Μύλοι, Ντουσιά.
Κατά πάγια πρακτική από τη διοργανώτρια αρχή δινόταν εγγυητική επιστολή στο δήμο Λουτρακίου για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων.
Στην καταγγελία περιλαμβάνεται και το ακόλουθο ερώτημα: Ο δήμος Λουτρακίου έχει παραλάβει την εγγυητική επιστολή ή σκοπεύει αν την παρέλαβε να χρησιμοποιήσει το κονδύλι σε ψηφοθηρικές σκοπιμότητες;
(080414)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Σαράντα ημέρες ακριβώς πριν ανοίξουν και κλείσουν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές του 2014 και το προεκλογικό κλίμα δεν λέει να ζεσταθεί, δεδομένου ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει τα πάντα με… παγωμάρα λόγω των προβλημάτων μικρών ή μεγάλων που απασχολούν το κάθε σπίτι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Το πρώτο ερώτημα που ακούγεται είναι: Γιατί τόσοι πολλοί «σωτήρες» που θέλουν να σώσουν το Λουτράκι;
Το δεύτερο ερώτημα που ακούγεται είναι: Που θα βρεθεί τόσος κόσμος για να συγκροτηθούν ψηφοδέλτια;
Το τρίτο ερώτημα που ακούγεται είναι: Πόσοι θα μείνουν τελικά και πόσοι θα απορροφηθούν αφού πρώτα τα βρουν με τους αντιπάλους τους;
Τελικά στο συλλογισμό τους καταλήγουν λέγοντας: «Ας δούμε πρώτα τα ψηφοδέλτια να κρίνουμε ποιοι θα περιστοιχίζουν τον κάθε υποψήφιο δήμαρχο και θα αποφασίσουμε. Πάντως, με τα παλιά φθαρμένα και κατεστραμμένα υλικά δεν μπορούμε να ελπίζουμε να οικοδομηθεί κάτι καινούργιο. Είναι προτιμότερο να πάνε σπίτι τους!»
Μιλώντας με τον κόσμο ακούς καλά και κακά λόγια για όλους, βρίσκεις φανατικούς υποστηρικτές και αντιπάλους, κάποιους άλλους τους απαξιώνουν, αλλά κοινή συνισταμένη είναι ότι δεν υπάρχει και δεν διακρίνεται αισιοδοξία ότι θα προκύψει κάτι νέο που θα δώσει ελπίδα στον τόπο. Διαπιστώνεται κάτι σαν στάση αναμονής που οι περισσότεροι αναμένουν να δουν μπροστά τους κάτι νέο και κατ’ αρχήν να το εξερευνήσουν πριν προστρέξουν να το εμπιστευθούν και να το δοκιμάσουν.
Διαθέτοντας, ωστόσο, την κάκιστη εμπειρία από τον «υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη και τους προκατόχους του, δεν πρόκειται να πεισθούν από μεγαλόστομες υποσχέσεις και παχιά κούφια λόγια, καθ’ ότι αυτό το πιάτο το έχουν γευθεί από τους προκατόχους του σημερινού «υπηρεσιακού» δημάρχου.
Με αυτά τα δεδομένα, ενόψει και των εορτών του Πάσχα και τις επισκέψεις στα σπίτια για ένα μεζέ κι ένα ποτήρι κρασί, εκεί θα ζεσταθεί για τα καλά το κλίμα και φωτιά η προεκλογική μάχη θα πάρει μετά την εβδομάδα του Πάσχα λόγω των εορταστικών ημερών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι θα έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Κορίνθου και τα ψηφοδέλτια των υποψήφιων συνδυασμών κι όλοι πλέον θα γνωρίζουν που θα έχει ενταχθεί ο κάθε υποψήφιος «σωτήρας» του δήμου Λουτρακίου.
Τότε, αφού θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο, ο κόσμος θα έχει αρχίσει να δημοσιοποιεί τις προτιμήσεις του, θα είναι αισθητός ο αέρας που δημιουργούν οι υποψήφιοι επικεφαλής των συνδυασμών, ενώ η προτίμηση των αρεστών από την τοπική κοινωνία θα είναι πιο εύκολα να εκτιμηθεί και να διατυπωθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς να παύει αυτό να είναι πρόβλεψη ή εκτίμηση και όχι το αποτέλεσμα της κάλπης. Μέχρι εκείνη την ώρα όλοι θα ομιλούμε με εικασίες από την ανάλυση και εκτίμηση των γεγονότων που θα λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο δήμο Λουτρακίου.
(080414)




ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" και υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου Δημήτρης Στάμου, θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του προγράμματος του συνδυασμού του που είναι αποτέλεσμα γόνιμου διαλόγου στις αρμόδιες θεματικές επιτροπές.
Τις βασικές αρχές του εκλογικού προγράμματος συνδιαμόρφωσε και ενέκρινε προχθές Κυριακή 6 Απριλίου το βράδυ η γενική συνέλευση της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου.
Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Στάμου που συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία, συνεχάρη τα μέλη των θεματικών επιτροπών και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την αθρόα συμμετοχή των μελών της Κίνησης, τα οποία εντείνουν τις προσπάθειες για το νικηφόρο αποτέλεσμα.
(080414)




Η ΝΤΙΝΑ ΚΟΤΣΩΝΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ
ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου Λουτρακίου εγγυάται ότι είναι ικανή να το πράξει η υποψήφια δήμαρχος Λουτρακίου Ντίνα Κοτσώνη Καλλιμάνη.
Αυτό διαμηνύει προς την κοινωνία του Λουτρακίου μετά τους ποταμούς των εκατομμυρίων που πέρασαν από το δήμο κι αν μετρήσει κανείς τα έργα, αυτά περιορίζονται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο καθένας διαπιστώνει το έγκλημα που έγινε στον τόπο επί μία εικοσαετία και γι’ αυτό βιώνουμε σήμερα όλοι την ολοκληρωτική καταστροφή από τον «υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη.
Η Ντίνα Κοτσώνη Καλλιμάνη προβάλλει δημοσίευμα της ημερήσιας πολιτικοικονομικής εφημερίδας "Καθημερινή", που αναφέρεται στο πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που εξεδόθη, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Λουτρακίου κι αφορά τα προ Λογοθέτη έτη.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Διάβασα σε άρθρο της Μαριλής Μαργωμένου στην εφημερίδα "Καθημερινή" με τίτλο "Ιστορίες σπατάλης" που έφερε στο φως το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης τα παρακάτω που αφορούν το δήμο μας. "Στον δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας  ήταν κάθε μέρα γιορτή και όποια μέρα κατάφερνε ένας δημότης τους να αριστεύσει στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιο έπαιρνε από το κρατικό Ταμείο 13.000 ευρώ για τη χαρά που έδωσε στους συντοπίτες του."
Δεν γνωρίζω ποίου δημάρχου τη θητεία αφορά η συγκεκριμένη απλόχερη πολιτική επιβράβευση. Αυτό το γνωρίζουν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και θα ζητήσουν εξηγήσεις από όλους τους υπευθύνους της διαχείρισης των οικονομικών του δήμου μας.
Εκείνο όμως που συμπεραίνω είναι ότι εγίνετο οικονομική διαχείριση του δήμου με μεγάλη ελαφρότητα. Επομένως εκείνο που χρειάζεται πριν αποδώσουμε ευθύνες σε τρίτους είναι να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας.
Σας έχω δηλώσει ότι εγώ μπορώ.»
(080414)
Return top