ΚΟΥΙΖ 1

Ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για την ομολογία χρηματισμού από τον ίδιο τον πολιτικό συνέταιρό του «υπηρεσιακό» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη; Δεν το έκρινε σοβαρό για την ηθική που επιβάλλεται να επιδεικνύουν στους πολίτες τα πολιτικά πρόσωπα; Ή επειδή ήταν μικρό το ποσό των € 5.000 + 5.000 το έκρινε ένα «δωράκι στον εαυτό του» για τον… δυστυχούντα δήμαρχο;
(050414)




ΚΟΥΙΖ 2

Πότε θα είναι ο επόμενος… πρόωρος τοκετός της "Παυλιάδας" να μας παραπληροφορήσει για την δήθεν «αυθόρμητη προσέλευση» της τρίτης ηλικίας που «βούλιαξε» τη σάλα του ξενοδοχείου Μαντάς; Η παλιομοδίτικη τακτική των εντυπώσεων δεν παρακινεί τον νοήμονα πολίτη να δώσει τη ψήφο του…
(050414)




ΚΟΥΙΖ 3

Πόσα θέλει να μας τρελάνει ο Παύλος Παύλου, ο άνθρωπος που δεν άφησε και εκτροχίασε τον προαστιακό για το Λουτράκι από το 2002, εμφανίζεται τώρα μόνον για πολιτική σκοπιμότητα, όπως έκανε και με τη μαρίνα, ως υπέρμαχός του;
(050414)




ΚΟΥΙΖ 4

Δημήτρη Πρωτονοτάριε κουράστηκες κι εσύ τόσα χρόνια, με συνέπεια μη έχοντας άλλη λύση, εντάχθηκες στον κουρασμένο όπως τον αποκαλούσες το 2006 που είχε κουράσει από τότε, για να πάτε πλέον και οι δύο να ξεκουραστείτε οριστικά και αμετάκλητα;
(050414)




Είπαν… 1

«Πολύ τον Ανδρέα Παπανδρέου του 1993 -μετά την αμαρτωλή οκταετία του ως πρωθυπουργός- θύμιζε στην προχθεσινή επίσημη ανακοίνωση καθόδου του ως υποψηφίου δημάρχου ο "βετεράνος"(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου. Εκείνος ήταν ο Ανδρέας και κατάφερε να παραπλανήσει τον λαό για τρίτη φορά στην ιστορία του. Τούτος εδώ, δεν είναι ικανός να πείσει τους πρώην ψηφοφόρους του…»
(050414)




Είπαν… 2

«Από παρθενογένεση προήλθε ο προχθεσινός Παύλος Παύλου; Γιατί δεν είπε τίποτα για τα περισσότερα από € 250 που διαχειρίστηκε και πώς αποτυπώνονται σε έργα στο δήμο Λουτρακίου αυτό το ιλιγγιώδες ποσό χρημάτων;»
(050414)




Είπαν… 3

«Τι έγινε; Ο όψιμος "φίλος" Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς τράβηξε το αυτί του Παύλου Παύλου και δεν μπόρεσε να πει λέξη για τη μαρίνα; Τότε πώς μας είπε ότι θέτει ως προϋπόθεση μετατροπής σε ανώνυμη εταιρείας της κοινοπραξίας τη διασφάλιση των κεκτημένων του Λουτρακίου; Τσιμπάει κάποιος εχέφρων από αυτού του είδους τις εξαγγελίες;»
(050414)




Είπαν… 4

«Υποψήφιος ευρωβουλευτής στο νομό Κορινθίας με το νεοσύστατο κόμμα «Πράσινοι» του Νίκου Χρυσόγελου θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Λουτρακίου και πρόεδρος του «Προμηθέα» Νίκος Λόης.
Σε ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τονίζει ότι αποδέχθηκε την πρόταση και πήρε αυτή την απόφαση με σκοπό το δίκτυο των διαδικασιών του Ευρωκοινοβουλίου και των οικολογικών θέσεών τους, αλλά και οι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τεθούν στην διάθεση του δήμου Λουτρακίου για να βγει ο δήμος από το τέλμα.
Περισσότερες πληροφορίες: www.prasinoi.gr»
Από την πλευρά του loutraki-press και του γράφοντος να ευχηθούμε χρόνια πολλά στο φίλο Νίκο και μακάρι να ευοδωθεί το όραμά του.
(050414)




ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ (Κώστας Λογοθέτης)

Ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ
ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Με στοιχειώδη λογική ο κάθε πολίτης, μετά την ομολογία χρηματισμού του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη και την υπεξαίρεση των δύο επιταγών απόρων πριν περίπου τρία χρόνια οδηγείται στον προβληματισμό και βγάζει αυτομάτως το συμπέρασμα γιατί επί τρία χρόνια δεν κατάφερε η δημοτική αρχή του συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" να εντάξει ένα έργο στο πρόγραμμα εκτελεστέων του δήμου Λουτρακίου, αλλά οτιδήποτε αφορά τεχνική διαδικασία να γίνεται με απευθείας ανάθεση. Καμιά φορά, για τα μάτια των Ιουδαίων μπορεί να ζητούσαν και κάποια πρόχειρη προσφορά για να μην τους ξεφωνίζουν.
Οι πληροφορίες πάντως, θέλουν, επειδή ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης με τα ψέματά του έχει θυμώσει κόσμο θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις, πέραν από αυτή του loutraki-press δύο ημέρες μετά την υποβολή των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο Κορίνθου.
Πάντως, για όσους δεν τον κατάλαβαν τον «κάρφωσε» με πλάγιο τρόπο και ο πολιτικός του συνέταιρος «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου, όταν είπε στην προχθεσινή του ομιλία είμαι έτοιμος να ανοίξω τους λογαριασμούς μου και να κοιτάξουμε το πόθεν έσχες των ακινήτων μας!
(050414))




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ Β΄ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε η εναρκτήρια προεκλογική συγκέντρωση της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, μετά την τεράστια κινητοποίηση που προηγήθηκε, έδειξε ότι υπάρχουν όλα εκείνα τα περιθώρια, έτσι ώστε το Λουτράκι να απαλλαγεί από την τριανδρία των Παύλου Παύλου, Δημήτρη Στάμου, Κώστα Λογοθέτη.
Το «πακέτο» του «3 σε 1» που κατευθύνει ο βαθύς Συνασπισμός της Ποσειδωνίας είναι υπέρ του δέοντος απαραίτητο να μείνει εκτός του δευτέρου γύρου των προσεχών δημοτικών εκλογών. Κι αυτό μπορεί να γίνει με την ορθολογική διαχείριση της προεκλογικής περιόδου από κάποιον εκ των νέων υποψηφίων που δεν είναι εθελοντής προσκυνημένος στην Club Hotel Loutraki S.A.
Είναι η ευκαιρία ο λαός του Λουτρακίου να αποδείξει ότι δεν είναι ραγιάς και δεν σηκώνει στο σβέρκο του κατακτητή και το καλαμπούρι της υποταγής τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα καθιστώντας με τον πλέον σαφή τρόπο ότι τα «ασημικά» όχι μόνον δεν χαρίζονται, αλλά ούτε και πωλούνται.
Η τριανδρία με τον άνευρο και άτολμο λόγο της, έχει ως φυσική συνέπεια την αδυναμία να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνον των νεαρών ηλικιών, αλλά ακόμα και παλαιών ψηφοφόρων που κατά το παρελθόν τους εμπιστεύθηκαν, τους πίστεψαν και τελικά απογοητεύθηκαν, γιατί άλλα εξήγγειλαν και μόλις κατέλαβαν την καρέκλα άλλα έπρατταν. Φυσικά του κανόνα αυτού εξαιρείται ο Δημήτρης Στάμου, ο οποίος είναι νέο πρόσωπο, θεμιτό να είναι φιλόδοξος, αλλά γιατί πήγε κι έμπλεξε με την Πρωτοβουλία Πολιτών δεχόμενος ακόμα και να καπελωθεί; Κάτι, που έχει γίνει ήδη αντιληπτό και οι πρώτες αντιδράσεις μόνον θετικές δεν είναι για τον ίδιο. Μένει να δούμε που τελικά θα τον οδηγήσει αυτό, όταν στον επαγγελματικό στίβο έχει καταγράψει την δική του θετική πορεία;
Αυτό που είναι άκρως αναγκαίο για την τοπική κοινωνία είναι μεταξύ των νέων προσώπων να επιλέξει έναν, να τον στηρίξει και να του δώσει τη δυνατότητα να περάσει στο δεύτερο γύρο κι εκεί όλα είναι ανοικτά, με πιθανή ακόμα και την έκπληξη. Μην ξεχνάμε ότι στις μεγάλες κούρσες όταν δεν υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί, πάντοτε κερδίζει το αουτσάιντερ.
Είναι η ώρα οι νέοι υποψήφιοι να κινηθούν εκτός πεπατημένης και κυρίαρχα να ξεχάσουν ότι υπάρχει η CHL S.A. ως ο επικυρίαρχος της πόλης και να την αντιμετωπίσουν ως το συνέταιρο και τίποτα περισσότερο ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως δουλειά στα του οίκου μας και κυρίαρχα δεν έχει καμία απολύτως δουλειά να κινείται εκτός των τεσσάρων τειχών του που εκεί άλλωστε περιορίζεται η δουλειά του και οι δραστηριότητές του. Η πόλη θα πρέπει να είναι αυτή που θα της κόψει το βήχα και δεν θα της επιτρέψει από τούδε και στο εξής να εμπλέκεται στα τοπικά πολιτικά πράγματα.
Εξάλλου, η CHL S.A. είναι ανοικτή και υπόλογη έναντι του δήμου Λουτρακίου, οπότε είναι πάρα πολύ εύκολο και χωρίς προσπάθεια να περιορισθεί στο δικό της κόσμο και να μην της δοθεί περιθώριο να ξαναεμπλακεί στη λειτουργία του τόπου. Αυτό που έγινε επί περίπου είκοσι χρόνια όχι μόνον είναι αρκετό, αλλά αποδείχθηκε και καταστροφικό και τις συνέπειές του τις βιώνουμε με το επαπειλούμενο κλείσιμο της κοινοπραξίας με αντίστοιχη αναστολή της άδειας, που όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι το απεύχονται, αλλά εάν συμβεί θα είναι καταστροφικό για το μέλλον του Λουτρακίου. Κι αυτό γιατί αν είχε αναπτυχθεί η κοινοπραξία με τουριστικό προσανατολισμό σήμερα δεν θα βρισκόταν σ’ αυτήν τη δυσχερή και δυσμενή θέση.
Η κοινωνία, ορθά αποφάνθηκε ότι επιθυμία της είναι το νέο πρόσωπο, αλλά πρέπει να το αντιληφθούν όλοι ότι η εποχή με τους ηγέτες που συνέπαιρναν τον κόσμο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Επομένως, θα πρέπει με φειδώ να επιδείξει την εμπιστοσύνη της σε νέο πρόσωπο, αν είναι βούληση κι επιθυμία της να φύγει προς το μέλλον, άλλως θα έχει επιτύχει ένα μεγάλο πισωγύρισμα.
(050414)




ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Οι νέοι έχουν βάλει τα γυαλιά στους ταγούς του Λουτρακίου κι αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αυτοί είναι το υγιές κομμάτι και μπορεί να υπάρχει ελπίδα για το παρόν και το μέλλον του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του.
Στην τρίτη συνάντηση του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας», την Κυριακή 23/3/2014 στο Ξενοδοχείο Μαντάς, κάλυψαν ένα μεγάλο μέρος καυτών και ανοιχτών θεμάτων που χρονίζουν στον τόπο και τον κρατούν στάσιμο εδώ και δεκαετίες.
Η συγκεκριμένη δράση της νεολαίας, έχει ήδη αναδειχθεί, σε έναν ώριμο κύκλο συναντήσεων, που λειτουργεί ως πεδίο ουσιαστικού διαλόγου, πολιτικού πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα. Οι δημότες αναδεικνύουν τα προβλήματα που τους απασχολούν, εκφράζουν τη γνώμη τους και προτείνουν λύσεις. Παράγουν, αλλά δεν «κάνουν» πολιτική.
Συνεπώς αυτό που χρειάζεται, είναι η βούληση και η διάθεση, εκ μέρους των αρχών, των φορέων και των συλλόγων, για να τις υιοθετήσουν και να τις υλοποιήσουν.
Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 6/4/2014 στο ξενοδοχείο Μαντάς στις 18.30, με θέμα την ταυτότητα και τις γενικότερες προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν όποια θέματα πιστεύουν ότι δεν έχουν συζητηθεί και θα γίνει ανακεφαλαίωση των προτάσεων και των θέσεων που κατατέθησαν συνολικά.
Τα ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν κι έγιναν τοποθετήσεις στον τρίτο κύκλο ήταν τα ακόλουθα:
● Ανάγκη για ύπαρξη διαφάνειας  σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του δήμου:
- Μηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» του Ταμειακού Υπολοίπου του δήμου.
- Τριμηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των απολογιστικών καταστάσεων του δήμου.
- Εξαμηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των υποχρεώσεων προς εξόφληση του δήμου.
- Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» με την παραλαβή κάθε έργου, του προϋπολογισθέντος ποσού και του πραγματικού του κόστους.
● Γνωστοποίηση - δημοσίευση οικονομικής κατάστασης δήμου / δημοτικών επιχειρήσεων (δημοσίευση οικονομικών απολογισμών, έλεγχος των πραγματικών οικονομικών μεγεθών - π.χ. μισθοδοσίες).
● Λανθασμένη πολιτική απευθείας αναθέσεων έργων. Προώθηση υγιούς ανταγωνισμού, μόνο μέσα από την προκήρυξη διαφανών διαγωνισμών.
- Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση κατάστασης στη «Διαύγεια» με τα έργα που εκτελέσθηκαν και τους αναδόχους τους.
- Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση στη «Διαύγεια» των διαδικασιών που εκτελέσθηκαν οι προμήθειες και τα έργα (Διαγωνισμός, Πρόχειρος Διαγωνισμός, Απευθείας Ανάθεση κ.λπ.)
● Υποβάθμιση - απαξίωση δημοτικού συμβουλίου λόγω της μη τήρησης των κανονισμών λειτουργίας και της ανυπαρξίας πολιτικού πολιτισμού από τα μέλη του.
- Προτείνεται να τίθενται τα θέματα «Προ Ημερησίας Διάταξης» στο τέλος κάθε δημοτικού συμβουλίου και να συζητούνται ως θέματα «Ημερησίας Διάταξης» στην επόμενη συνεδρίαση. Να επιτρέπονται εξαιρέσεις μόνο σε εξαιρετικά επείγοντα θέματα, για το συμφέρον του τόπου.
● Τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων με επιστημονικό υπόβαθρο στις σωστές θέσεις.
● Ανάπτυξη μέσω ΕΣΠΑ. Δημιουργία ειδικού δημοτικού τμήματος με ενημερωμένα στελέχη για τη σωστή εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
● Προστασία και αξιοποίηση Φυσικού Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου. Φύλαξη και τακτική συντήρηση δικτύου, δεξαμενών και γεωτρήσεων. Δημιουργία δημοτικής διαφημιστικής εκστρατείας για την προώθηση και την προστασία του νερού (ΔΕΥΑΛ-Π).
● Ανάπτυξη με βάση το νερό. Να δοθούν κίνητρα για νέες επενδύσεις στον τομέα της εμπορίας νερού.
- Προτείνεται να μην καταβάλλουν οι νέες επιχειρήσεις το «Δικαίωμα Εμπορίας Νερού στον δήμο», για τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους. Το ίδιο μέτρο να ισχύσει ως μέτρο στήριξης και για την μοναδική σημερινή λειτουργούσα επιχείρηση (Υδρία Μεταλλικά Νερά ΑΕΒΕ). Με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν τα δημοτικά έσοδα και θα ενισχυθεί το «Brand Name» του δήμου.
- Προτείνεται επίσης μέρος του «Δικαιώματος Εμπορίας Νερού» να χρησιμοποιείται σε επενδύσεις για την αναβάθμιση των δημοτικών υλικοτεχνικών υποδομών και τη διαφήμιση του νερού.
- Προτείνεται η δημιουργία δημοτικής επιτροπής νερού, η οποία η οποία θα χαράζει και θα φροντίζει να υλοποιείται η πολιτική του νερού στον δήμο. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν η ΔΕΥΑΛ-Π, ο δήμος, οι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
● Προστασία υδροφόρου ορίζοντα. Αεροφωτογράφιση και καταγραφή των ήδη υπαρχόντων οικημάτων και απαγόρευση ανέγερσης νέων (καθημερινοί έλεγχοι από Αστυνομία και δήμο). Άμεση κατασκευή στεγανών βόθρων στις οικίες που διαθέτουν απορροφητικούς (έλεγχοι από Τεχνική Υπηρεσία).
● Να δοθούν άμεσες λύσεις για τα προβλήματα υδροδότησης που υπάρχουν σε περιοχές του δήμου (π.χ. Σχίνος) .
● CASINO, ανάληψη ευθυνών και υποχρεώσεων από τα μέλη της σύμπραξης. Ανάγκη για συνεργασία. Κοινός στόχος η ανάπτυξη της πόλης και η επιβίωση της επιχείρησης. Το ζήτημα της μετατροπής ή όχι της Κοινοπραξίας, να το διαχειριστεί η νέα δημοτική Αρχή και το νέο Δ.Σ., που θα έχουν νωπή την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοτών. Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:
- Είναι δυνατή νομικά η μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε. και η συμμετοχή του Δήμου σε αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη»;
- Πώς οι ιδιώτες μέτοχοι όταν δεν ενισχύουν κεφαλαιακά την επιχείρηση για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, θα βρουν και θα διαθέσουν τα κεφάλαια που χρειάζονται σε περίπτωση μετατροπής της Κοινοπραξίας;
- Σε τί ποσό ανέρχονται αυτή τη στιγμή οι συνολικές οφειλές του Casino στον δήμο και στο Δημόσιο γενικότερα και πώς θα γίνει η αποπληρωμή τους;
- Πώς θα εξασφαλιστεί η περιουσία του δήμου και όλων των δημοτών;
- Τί θα γίνει με το προσωπικό και τους μισθούς σε περίπτωση μετατροπής;
- Πώς θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η παραμονή της επιχείρησης στον δήμο, σε περίπτωση μετατροπής της κοινοπραξίας;
- Σε περίπτωση μετατροπής, θα επηρεαστεί η κατασκευή της μαρίνας ή άλλων ανταποδοτικών έργων;
- Ποιά θα είναι τα έσοδα του δήμου σε περίπτωση μετατροπής;
● Κατασκευή Μαρίνας. Αναγκαιότητα για την υλοποίηση του έργου, έστω και σε διαφορετική τοποθεσία. Να σεβασθεί το Casino τις υποχρεώσεις του απέναντι σε όλους τους πολίτες του δήμου. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το έργο οριστικά λόγω νομικών κωλυμάτων, να υλοποιηθούν άλλα αντισταθμιστικά έργα για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου.
● SPA, Συνεδριακό Κέντρο, Κολυμβητήριο. Να βρεθούν λύσεις για να αξιοποιηθούν και να μην χρεώνεται άλλο ο δήμος.
- Προτείνεται ο ορισμός και η δημοσίευση συγκεκριμένου τιμοκαταλόγου προσαρμοσμένου στις σημερινές συνθήκες, για την παροχή των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και την προσέλκυση αθλητικών διοργανώσεων.
- Δημιουργία κόμβου για πρόσβαση στο κολυμβητήριο.
- Τοποθέτηση ενημερωτικών ταμπελών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, για την είσοδο του κολυμβητηρίου.
- Αξιοποίηση Συνεδριακoύ και ως Εκθεσιακό Κέντρο.
● Αναγκαιότητα για την έγκριση και την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Δημιουργία τουριστικής ζώνης για προσέλκυση νέων επενδύσεων.
● Αναγκαιότητα για δημιουργία «Κέντρου» και προσανατολισμό πόλης.
● Χάραξη και υλοποίηση οργανωμένης δημοτικής κοινωνικής πολιτικής:
- Δημιουργία νέων δημοτικών κοινωνικών δομών, με χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ. 2014-2020) ή από τα διαθέσιμα του δήμου. Διεκδίκηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την «Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας», μέσω συνεργασιών με αξιόπιστες Μ.Κ.Ο, όπως συμβαίνει σε αρκετούς δήμους στην υπόλοιπη Ελλάδα.
- Υποστήριξη, τόνωση και στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό, των ήδη υπαρχόντων δομών - Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
- Ένταξη ΑΜΕΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
- Λειτουργία δημοτικού καφενείου ΑΜΕΑ.
- Λειτουργία, υποστήριξη και τόνωση ΚΑΠΗ Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.
- Δημιουργία Κοινωνικών Φροντιστηρίων σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς της περιοχής.
- Αίτημα στη Motor Οil από τον δήμο, για χορηγία-δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων του δήμου.
- Υποστήριξη σχολείων με Ψυχολόγους - Κοινωνικούς Λειτουργούς, για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών, των οικογενειών και την καταπολέμηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.
- Ενδυνάμωση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου σε συνεργασία με εθελοντές ιατρούς της περιοχής.
- Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Εστιατορίου, σε συνεργασία με εθελοντές τοπικούς καταστηματάρχες, «Ξένιο Ζεύς», «ΣΕΓΕΣ» για την παροχή μερίδων σε άπορους, άνεργους και άστεγους συμπολίτες μας.
- Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου σε συνεργασία με εθελοντές φαρμακοποιούς της περιοχής.
- Συνεργασία και υποστήριξη της Κοινωνικής Προσφοράς της Εκκλησίας στους πολίτες του δήμου.
● Προτείνεται η δημιουργία και η αξιοποίηση ενός ισχυρού δημοτικού δικτύου εθελοντισμού.
- Δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Χρόνου, για την εθελοντική ανταλλαγή υπηρεσιών μεταξύ των δημοτών, αλλά και προς το γενικότερο όφελος του δήμου.
- Υποστήριξη, αξιοποίηση ήδη υπαρχόντων εθελοντικών συλλόγων (π.χ. Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, Loutraki Divers κλπ).
- Να δοθούν κίνητρα στους εθελοντές. Βεβαιώσεις εθελοντικής προσφοράς, αναγνώριση εθελοντικής προσφοράς μέσω τιμητικών εκδηλώσεων κ.α.
- Έκδοση δημοτικής κάρτας εθελοντή, η οποία θα δίνει προνόμια σε δημοτικές επιχειρήσεις (π.χ. έκπτωση ή δωρεάν λούσεις στο SPA) και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις του δήμου, μέσα από τη συνεργασία με τους τοπικούς καταστηματάρχες, τους ξενοδόχους, τους εμπόρους και τους αντίστοιχους συλλόγους.
● Συνεργασία με Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για την επιμόρφωση των δημοτών.
● Άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των σχολείων. Στέγαση τάξεων σε λυόμενα, ανεπαρκής θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα. Υπερσυνωστισμός παιδιών στον ίδιο χώρο. Ελλείψεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.
● Πρόσφατη αύξηση διοδίων.
- Προτείνεται η συνεργασία με το δήμο Κορινθίων και το Δικηγορικό Σύλλογο Κορινθίας για να βρεθεί νομική οδός για την λύση του προβλήματος.
- Σημαντική πρωτοβουλία ΣΕΓΕΣ με την εφαρμογή του «Διόδια Τέλος». Να αξιοποιηθεί και να προβληθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια από τον δήμο.
● Παραμονή και τόνωση Α.Τ. Λουτρακίου. Σημαντική πρωτοβουλία δημοτών που συνέλεξαν υπογραφές για την παραμονή του και κατέθεσαν το σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια και να οργανωθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις και επαφές από τον δήμο.
- Προτείνεται η παραχώρηση ενός από τα αναξιοποίητα δημοτικά κτίρια για τη στέγαση και την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στο Λουτράκι.
● Το σοβαρό πρόβλημα των ναρκωτικών και η ανάγκη για την αντιμετώπιση του.
● Αναβάθμιση κατάστασης-παροχών Κέντρου Υγείας Λουτρακίου. Κινητοποίηση Δήμου για την ανάδειξη και τη λύση του προβλήματος με πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς.
● Η σημασία για την προστασία των Γερανείων, της παραμονής και της τόνωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας.
● Συντήρηση και φωτισμός δημοτικών πάρκων - χώρων αναψυχής.
- Προτείνεται η κατασκευή φωτιζόμενων ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ στο πάρκο «Δεξαμενής».
● Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα μέρη του δήμου.
● Υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων. (π.χ. Αντρικό τμήμα Hanball Ποσειδώνα - Α1, ΠΑΟΛ, ΣΦΟΛ κλπ).
- Προτείνεται η επαναλειτουργία του γυναικείου τμήματος Handball «Ποσειδώνα».
● Καθαριότητα δήμου, σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός.
- Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του υφιστάμενου βιολογικού καθαρισμού Λουτρακίου.
- Αποκατάσταση λειτουργίας και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων.
● Πολιτική για τα αδέσποτα και τα οικόσιτα ζώα:
- Συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» και τον πυρήνα Λουτρακίου «Αδέσποτη Πνοή» και δημιουργία - συνέχιση ομάδων Περισυλλογής αδέσποτων ζώων Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, με σκοπό την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων από τις περιοχές του δήµου, προκειμένου αυτά να οδηγηθούν στον αρµόδιο Κτηνιατρικό Κέντρο για στείρωση, εμβολιασμό και αποπαρασίτωση.
- Μίμηση προσπαθειών δήμου Αλεξανδρούπολης για τοποθέτηση στα πάρκα ενημερωτικών σταντ για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σκύλων, που διαθέτουν και σακουλάκια για την περισυλλογή των περιττωμάτων τους.
- Μίμηση προσπαθειών δήμου Αρταίων για τοποθέτηση κουτιών σε συγκεκριμένα σημεία, με τροφή για τα αδέσποτα.
- Ευαισθητοποίηση ιδιοκτητών σκύλων για τις υποχρεώσεις τους και τη μη ρύπανση των δημοσίων χώρων.
● Βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίων. Επικοινωνία με την αρμόδια εταιρία για την τήρηση ωραρίου, έστω τις πρωινές ώρες για να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (20 λεπτά) που θα μπορούν να μετακινούνται οι μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο.
● Η πολιτική μεταφορικών μέσων του δήμου. Αναγκαιότητα για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι και τη μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός κέντρου πόλεως.
● Τοποθέτηση προειδοποιητικών ταμπελών για την είσοδο του Λουτρακίου στην περιοχή του Ισθμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
● Αξιοποίηση και υποστήριξη ντόπιων καλλιτεχνών για τη δημιουργία δημοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. LAB2ART) και τον γενικότερο καλλωπισμό του δήμου.
● Συντήρηση και επιμήκυνση παραλιακού πεζοδρόμου Λουτρακίου.
● Συντήρηση και φωτισμός στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα (Άγιοι Θεόδωροι, Ίσθμια, Καλαμάκι, Κυρά Βρύση, Περαχώρα, Πίσια, Σχίνος).
● Κατασκευή και συντήρηση περιφερειακών δρόμων(π.χ. Ηραίον, Μυλοκοπή, Σκαλωσιά, Βουλιαγμένη, Στραβά - Σχίνος - Αλεποχώρι).
● Αξιοποίηση - εκμετάλλευση είδη υπαρχόντων δημοτικών κτιρίων - ακινήτων (π.χ. πρώην εργοστάσιο Θρουβάλα, ΕΟΤ - κτίριο Φυσικών Λουτρών κ.λπ.)
● Παλαιό Νεκροταφείο Λουτρακίου. Ανάγκη για εξομάλυνση των διαβάσεων για την αποφυγή ατυχημάτων από ηλικιωμένους. Τοποθέτηση βοηθητικών ραμπών, σε σημεία που χρειάζονται. Να βρεθούν λύσεις για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ηλικιωμένων στο νέο Νεκροταφείο.
● Το Λαογραφικό Μουσείο και η αξιοποίηση του.
(050414)
Return top